23-04-2024 11:33

Yaz aylarının vazgeçilmezi; Milkshake

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/06/2022
Yaz aylarında hem serinlemek hem de besleyici bir şeyler tüketmek isteyenlerin favori içeceği milkshake’i evinizde de yapabilirsiniz
.stripslashes($urun->baslik).

Milkshake özellikle Amerika’da popüler olan bir içecektir. Hatta gerek Amerika’da gerekse Avrupa’da sadece milkshake üzerine yoğunlaşmış zincir markalar vardır. Bununla birlikte Türkiye’de de son yıllarda bilinirliği ve yaygınlığı artmıştır. Çeşitli kafe, restoran ve fastfood zincirlerinde satılmasınınyanısıraevdekendibaşınıza da hazırlayabilir, keyifle yudumlayabilirsiniz.

İlk olarak 1880’lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir. İçindekiler genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve karıştırılması istenen ek malzemelerdir. Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, naneli ve daha birçok farklı içerikle milkshake hazırlamanız mümkündür.

MİLKSHAKE'İN HAZIRLANIŞI

Öncelikle blender ve kullanacağınız içerikleri hazırlamalı, ardından aşağıdaki adımları izlemelisiniz: Blender’ınıza hazırlamak istediğiniz miktara göre süt ekleyin. Tercihen tam yağlı süt kullanabilirsi- niz, böylece hazırlayacağınız milkshake’in daha yoğun bir tadı olacaktır. Yine hazırlamak istediğiniz miktara bağlı olarak 1 ya da 2 top dondurma ilave edin. Dondurmanın çeşidi sizin damak zevkinize kalmış. Blender’ınıza daha sonra buz ekleyin. Burada yaratıcılığınıza da bağlı olarak çok güzel karışımlar elde ede- bilirsiniz. Eğer meyve eklemek isterseniz genel olarak çilek ile vanilyalı dondurma, muz ile çikolatalı dondurma leziz olu- yor. Eğer daha özgün bir tat elde etmek isterseniz karamel şurubu oreo parçacıkları ya da çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Önce hızlı, sonrasında daha yavaş şekilde milkshake’i karıştırın. Daha yoğun bir tat elde etmek isterseniz bir top daha dondurma, daha hafif bir tat istiyorsanız biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz milkshake’i bardağa döküp servis edebilirsiniz. Benim çok sevdiğim bir milkshake tarifiyle yazıma son vermek istiyorum. Şimdiden afiyet olsun. 

ÇİLEKLİ MİLKSHAKE

Malzemeleri:

• 1 su bardağı soğuk süt
• 2 top vanilyalı dondurma

• 100 gr çilek
• 1 yemek kaşığı kadar şeker
• 2-3 parça buz

Yapılışı:

Çilekler irice doğranıp blender’da püre haline getirilir. Ardından dondur- ma, şeker, süt ve buz ilave edilip, köpürünceye kadar blender ile iyice karıştırılır. Bardağa dök- tükten sonra isteğe bağlı olarak nane yaprağıyla veya taze meyveleri ile süslenebilir.

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # milkshake # tarif # icecek

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.