19-03-2024 06:26

Berk Doğancı: Bacağımdaki kısalık düzeldi

   2 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/09/2021
12 yaşındaki Berk Doğancı’ın skolyoz hastalığının etkisiyle kısalan bacağı, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programı sayesinde düzeldi
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi, başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Özellikle omurga rahatsızlıklarına farklı bir bakış açısıyla yaklaşan merkez, kurucusu fizyoterapist Elif Akıncı tarafından geliştirilen rubatonik pilates yöntemiyle sayısız danışanın çektiği ağrılardan kurtulmasına ve çok daha sağlıklı bir yaşama adım atmasına olanak sağladı. Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programı sayesinde skolyozun neden olduğu ağrılardan kurtulanlardan birisi de 12 yaşındaki Berk Doğancı oldu.

Berk, fizyoterapist Elif Akıncı tarafından kendisine özel oluşturulan egzersiz programı sayesinde ağrılarından ve bacağındaki kısalıktan kurtularak çok daha dik bir postür kazandı. Berk Doğancı’nın Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde geçirdiği süreci, annesi Esma Doğancı şu cümlelerle anlattı:

“Oğlum, 12 yaşında. Geçtiğimiz yıl okuluna gelen doktorlar, Berk’in skolyozu olduğunu şans eseri fark etmiş. Durumu bize bildirdiler ve oğlumuzu bir ortopedi ve travmatoloji doktoruna götürmemizi önerdiler. Hemen harekete geçtik. Berk, iki uzman doktor tarafından muayene edildi; ikisi de skolyozu olduğu konusunda hemfikirdi.

Teşhis ilk konulduğu dönemlerde, Berk’in belirli aralıklarla bel ağrısı oluyordu fakat zaman içinde şikayetleri çoğaldı. Duruşu git gide bozuldu, tek ayağı aksamaya başladı.

Oğlumu muayene eden ilk doktor, Berk’e sadece yüzmesini önermiş ve skolyozunun bu şekilde düzeleceğini söylemişti. Yine doktorunun önerisiyle 2 yıl boyunca tabanlık kullansa da oğlumun omurgasındaki eğrilik düzelmedi hatta giderek bir ayağı daha da kısaldı.

Sonrasında muayene olduğumuz doktor ise bizi egzersizlere yönlendirdi, bunun için bir fizyoterapistten yardım almamız gerektiğini söyledi. Ben de araştırmalarım sonucunda Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne ulaştım. Gebze’de yaşıyor olmamıza rağmen onun bu işi en iyi yapan fizyoterapist olduğuna ikna olarak hemen randevu aldım ve kendisiyle görüşmek için İzmit’e geldik.

BACAK KISALIĞI DÜZELDİ

Elif Hanım, ilk randevumuzda röntgenlerimizi inceledi, Berk’in durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra Berk için uygun olan egzersizleri programladı.

Elif Hanım, yaklaşık 6 aydır oğlumla yakından ilgileniyor. Pandemi sebebiyle seanslarının bir bölümünü tamamlayamamasına rağmen Berk’te gözle görülür bir düzelme oldu. Her şeyden önce 2 yıldır tabanlık kullanmasına rağmen düzelmeyen bacak kısalığı neredeyse düzeldi. Oğlum, artık kendisini çok daha iyi hissediyor, motivasyonu çok arttı.

Elif Akıncı Pozitif  Yaşam Merkezi’nde görev yapan her hocamızdan ayrı ayrı çok memnunuz. Gebze’den geldiğimiz için egzersiz saatlerini dahi bize  göre ayarlıyorlar. Berk’in ev egzersizlerini  doğru yapıp yapmadığını görmek için zaman zaman video isteyerek kontrol ediyorlar. Elif Hocam ile olumlu ilerleyen sürecimiz hala devam ediyor. Oğlum için daha güzel gelişmeler olacağına eminim. Seanslarımız bitse dahi buraya gelmeye devam edeceğiz. Çevremizdekilerden bize Elif Hoca’yı soran herkese mutlaka randevu almalarını önerdik. Umarım diğer ailelerin çocukları da Elif Akıncı sayesinde rahata kavuşur.”

 

İLETİŞİM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi

Adres: Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Mrk. No:127 Kat:2 İzmit

Tel: 0262 322 9 322 – 0541 533 45 41

E-mail: info@elifakinci.com

NASIL ARANDI: #elifakıncı #fizyoterapist #elifakıncıpozitifyaşammerkezi #skolyoz #berkdoğancı #egzersizprogramı #sağlık #spor #yaşam #kalite #kocaeli #uzman #kifoz

3 yıl önce - Mubeyyen arća

Boy uzatmaniz mümkünmü acaba

3 yıl önce -

Boy uzatma olabilirmi mümkünmü ameliyatsız

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.