19-03-2024 06:58

30° skolyozda gözle görülür başarı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/04/2021
Skolyoz, boyun düzleşmesi, bel ve boyun fıtığı tanısı konulduktan sonra fizyoterapist Elif Akıncı ile egzersiz programına başlayan Büşra Günay, çektiği ağrılardan kısa sürede kurtuldu
.stripslashes($urun->baslik).

Elif’in Yörüngesi

 

 

Başarısı Kocaeli il sınırlarını aşan fizyoterapist Elif Akıncı’nın geliştirdiği rubatonik pilates yöntemi, etkili sonuçlar vermeye devam ediyor. Omurga rahatsızlıklarından kaynaklanan sorunların çözümünde oldukça başarılı sonuçlara imza atan Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu fizyoterapist Elif Akıncı; skolyoz, boyun düzleşmesi, bel ve boyun fıtığı tanısıyla merkeze başvuran 27 yaşındaki Büşra Günay’ın ağrılarına, kişiye özel hazırladığı egzersiz programıyla çare oldu.

Uzun süredir şiddetli boyun ve bel ağrısı çeken Büşra Günay, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca doktora başvurmuş. Çekilen MR sonucuna göre boynunda düzleşme, omurgasında 30° skolyoz, ayrıca boynunda ve belinde fıtık rahatsızlığı olduğunu öğrenen Büşra Hanım, doktor tarafından fizyoterapist eşliğinde egzersize yönlendirilmiş.

Bunun üzerine iyi bir fizyoterapist arayışına giren Büşra Hanım, televizyonda yayınlanan bir programda gördüğü fizyoterapist Elif Akıncı’nın Kocaeli’de olduğunu öğrenince, derhal Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nden randevu almış.

O dönemde, yaşadığı şiddetli ağrılar nedeniyle nefes almakta dahi zorlanan Günay, yaşadığı zorlu sürecin sonundaki değişimi şöyle anlatıyor:

MORALİM BOZULDU

“Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne başvurduğumda, göğüs kafesimi sıkıştıracak derecede şiddetli ağrılarım vardı. 4,5 yaşında bir oğlum var, evde zamanımın çoğu onunla geçiyor. Ağrılarımdan dolayı oğlumla ilgilenemez hale gelmiştim.

Doktora gidip rahatsızlıklarımı öğrenince çok üzüldüm. Henüz 27 yaşındayım. Bu yaşta bu kadar fazla omurga rahatsızlığı yaşıyor olmak ve ağrı çekmek moralimi çok bozdu.

Elif Hanım’ı televizyon programlarında izliyordum fakat Kocaeli’de olduğunu bilmiyordum. Doktorum fizyoterapiste yönlendirince hemen Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni buldum ve randevu aldım.

Elif Hanım ile ilk görüşmemiz çok detaylı ve çok bilgilendiriciydi. Yaşımın, bu sağlık sorunları için küçük olduğunu düşünüyordum, kaygılarımdan kendisine de bahsettim. O da bana merkezde ve evde uygulayacağımız egzersizlerle kısa sürede güzel bir sonuç elde edeceğimizi söyledi. Bu görüşme bana büyük moral oldu ve daha ilk günden iyileşeceğime dair umut verdi.

ÇOK ŞAŞIRDIM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde egzersizlere başladıktan bir hafta sonra ev için de bana özel bir egzersiz programı düzenlendi. Bununla beraber, göğüs kafesime baskı yapan şiddetli ağrılardan dolayı egzersizleri hiçbir şekilde doğru ve eksiksiz şekilde uygulayamıyordum.

Seansların yarısına geldiğimde, ara kontrol için doktora gittiğimde, söylediklerine inanamadım. Ben yetersiz çalışma yaptığım için düzelemediğimi düşünürken, skolyozumda ciddi derecede gerileme olmuştu. Oysa bana sorsanız, egzersizleri doğru uygulamaya daha yeni başlamıştım.

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne başladığımdan beri hem moralim çok yüksek hem de ağrılarım çok azaldı.

Egzersizlerimin henüz yarısını tamamladım. Elif Hocam, egzersizlere devam edeceğimizi söyledi. İyileşsem dahi en az 2 yıl daha pilatese devam etmeyi düşünüyorum. 

HERKESE TAVSİYE EDERİM

Çevremdeki dostlarımdan omurga problemleri yaşayanlara Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni önerdim. Elif Hanım olmasaydı, iyileşeceğime bu kadar inanamazdım. Omurga rahatsızlığı yaşayan herkes gönül rahatlığıyla buraya gelebilir. Yalnızca bir kez görüşseler bile Elif Akıncı Pozitif Merkezi’nde egzersizlere başlayacaklarına eminim. Elif Hanım’ın kendisinin yaydığı enerji bile başlı başına moral ve motivasyon kaynağı. Herkese tavsiye ediyorum.”

 

İLETİŞİM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi

Adres: Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Mrk. No:127 Kat:2 İzmit/Kocaeli

Tel: 0262 322 9 322 – 0541 533 45 41

E-mail: info@elifakinci.com

NASIL ARANDI: #elif akıncı # pozitif yaşam merkezi # skolyoz # fizyoterapist # kocaeli # izmit # sağlık # omurga sağlığı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.