27-04-2024 02:05

Derince Belediyesi’nin prestij projesi: Tahtalı Göleti Doğa Park

   2 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/11/2021
Tahtalı Göleti; piknik ve kamp alanları, gölet üzerindeki cafe ve restoranları, yürüyüş ve bisiklet yolları, amfitiyatrosu ve basketbol sahası, su sporları ve çocuk oyun alanlarıyla tam bir cazibe merkezine dönüşüyor
.stripslashes($urun->baslik).

Yoğun iş temposuna ara verip hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirmek için küçük kaçamaklara mı ihtiyacınız var? Ya da şehrin keşmekeşinden, trafiğinden ve stresinden uzaklaşmak için yeni kaçış rotaları mı arıyorsunuz? Aynı zamanda şehirden çok da fazla uzaklaşmadan doğayla baş başa kalmak mı istiyorsunuz?

Yeşillikler arasında vakit geçirmek, kuş cıvıltıları eşliğinde kafa dinlemek, tertemiz havada bol bol oksijen depolamak, göl kenarında yürüyüş yapmak, hatta balık tutarak huzur bulmaksa niyetiniz; Müjdeyi veriyoruz. Derince Belediyesi tam da aradığınız özelliklere uygun bir projeyi hayata geçiriyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün prestij projelerinden biri olan Tahtalı Göleti Doğa Park tamamlandığında soluğu burada alacaksınız.

Neden mi? Çünkü Derince Belediyesi yapacağı yatırımla bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek, aynı zamanda turizmin kalbi artık burada atacak.

PROJESİ HAZIRLANDI

Türkiye’nin 6 büyük göletinden biri olan ve doğal güzelliğiyle insanı büyüleyen Tahtalı Göleti, son yıllarda doğa tutkunlarının yeni adresi haline geldi.

Buradaki turizm potansiyelinin farkında olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de göreve gelir gelmez kolları sıvadı ve Tahtalı Göleti için özel bir proje hazırladı.  Fıstık çamlarıyla kaplı, muazzam bir manzaraya sahip Tahtalı Göleti’ni cazibe merkezi haline getirmek için harekete geçen Başkan Aygün, ‘Tahtalı Göleti Doğa Park’ projesinin startını verdi.

Proje hayata geçtiğinde hem Derince yeni bir turizm merkezine kavuşacak hem bölge halkı için istihdam yaratılmış olacak hem yeni gelir kapıları oluşacak.

KAMP ALANLARI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan Tahtalı Göleti Doğa Park projesi kapsamında bölgede kamp yapmak isteyenler için özel alanlar oluşturulacak. Karavan turizmi için de uygun olan Tahtalı Göleti’nde karavanlar için özel kamping alanları da bulunacak. Bunun yanı sıra günübirlik ziyaretçiler için bölgenin yapısına uygun restoran ve kafe inşa edilecek. Tam gölün üzerine yapılacak İskele Kafe özellikle manzarasıyla herkesi büyüleyecek.

Kafenin hemen yanında da gerek kamp atanlar gerekse günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği büfeler bulanacak. Bisiklet ve yürüyüş yollarının yer alacağı göl kenarı, balık tutmak isteyenler için de her türlü imkanı sunacak.

Amfitiyatro, basketbol sahası ve çocuk oyun alanının da yer alacağı proje kapsamında bölgeye geniş bir de otopark yapılıyor. Tahtalı Göleti Doğa Park projesi çerçevesinde bölgede bir de misafirhane inşa edilecek. Hobi bahçeleriyle renklenecek bölgede yapılabilecek aktivitelerden biri de kona ile gölde gezintiye çıkmak.

İster hafta içi ister hafta sonu olsun siz de şehirden fazla uzaklaşmadan bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirmek, ailenizle birlikte piknik yapmak, çocuklarınızla keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, Tahtalı Göleti Doğa Park tam size göre.

Tertemiz havası ve muhteşem manzarası ile sadece Derincelilere değil tüm Kocaeli’ye hatta Türkiye’ye hitap edecek bir proje olan Tahtalı Göleti Doğa Park tamamlandığında bölge tam anlamıyla cazibe merkezine dönüşecek.

ÜRÜN SATIŞ ALANLARI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçeye kazandıracağı Tahtalı Göleti Doğa Park projesi bölgeye canlılık getirerek, ilçede tarımın yanında turizm potansiyelini de ortaya çıkaracak.

Doğa Park projesi kapsamında Derince Belediyesi ekipleri Tahtalı Göleti ve çevresindeki yollarda düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

İlk etapta belediye ekipleri tarafından yolların tesviye edilip düzeltildiği, ot biçme ve küreme işlemlerinin yanı sıra yeşil alanların düzenli olarak bakımının yapıldığı bölgede göletin çevresi pırıl pırıl bir görünüme kavuştu.

Ayrıca bölgede yerel halkın ürünlerini satabileceği satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından rekreasyon alanındaki mangal yerleri de hazırlandı.

RIZA BEY KONAĞI

Bu bölgeye gidenler, Derince’nin tarihi ve kültürel değerleri arasında yer alan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı’nı görme imkanı da bulacak.

Tahtalı Mahallesi’de bulunan 130 yıllık Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonrasında aslına uygun olarak yeniden restore edildi.

Tüm güzelliğiyle ortaya çıkan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı’nın, bölgenin en çok ilgi gören, turist çeken noktalarından biri olması bekleniyor.

Milli mücadele yıllarında karargah olarak kullanılan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, iki kattan oluşuyor. Konak, 1999’da yaşanan Marmara Depremi’ne kadar konut olarak işlev görmüş, depremden sonra boşaltılmış ve günümüze kadar kullanılmamıştı.

Dört cepheli olan yapı; ahır ve samanlığın olduğu zemin kat ile oturma bölümlerinin yer aldığı birinci kat olmak üzere toplam 218 metrekare büyüklüğünde, iki kattan oluşuyor.

NASIL ARANDI: #derincebelediyesi #prestijprojesi #derincebelediyebaşkanı #zekiaygün #tahtalıgöleti #doğapark #gezi #turizm #cafe #restoran #yürüyüş #bisiklet #amfitiyatro #basketbolsahası #susporları #çocukoyunalanı #derince #kocaeli

2 yıl önce - Recep çöl

Çok güzel hayırlısıyla biter inşallah. Sizi ziyarete gelmek ve bu konudaki fikirlerimi paylaşmak isterim. Saygılarımla başarılar…

2 yıl önce - Özlem

Böyle güzel çalışmalarıyla belediye baskanlarımzın sayesinde insallah gebze de deger kazanarak il olma yolunda ilerlemis olur. Emeği gecen tum hayrsever ve halka tessekkur ederiz.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.