25-04-2024 03:32

Su ve egzersizin mükemmel uyumu AquaGym

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/11/2021
.stripslashes($urun->baslik).

AquaGym veya AquaFitness, su içinde yapılan ve çeşitli tekrarlayan egzersizleri içeren aktif katılımlı bir spordur. Yurt dışında uzun süredir yaygın olmasına rağmen ülkemizde son birkaç yıldır daha sık uygulanmaya başlamıştır. Hem eğlendiren hem de insan sağlığına katkı sunan bu spor, kesinlikle sizlerin de ‘yapılacaklar listesi’nde yer almalı.

Aerobik egzersizler içeren aquaGym, düzenli uygulandığı taktirde birçok kazanım sağlayabilir. Su içerisinde yapılmasından dolayı eklemlere çok yük binmemesiyle birlikte, suyun uyguladığı direnç de kas kuvvetini arttırmaya yardımcı olur. Bu sayede eklemlerimizi zorlamadan kaslarımızın kuvvetlenmesini sağlayabiliriz.

Su içerisinde yapılan çeşitli hareketlerin bir sağlık uzmanı tarafından kombine edilmesi sonucu oluşan egzersizler hem kardiyovasküler sistemi çok iyi bir şekilde çalıştırır hem de fiziksel problemler yaşayan insanlar için bir nevi tedavi yöntemi görevi görebilir. Suyun rahatlatıcı etkisi, pozitif uygulama ortamı ve müzik eşliğinde eğlenerek yapılan bir spor olması nedeniyle aquaGym, psikolojik olarak da çok ciddi pozitif etki sağlar.

HAMİLELER DE YAPABİLİR

Toplumun neredeyse her kesimine uygulanabilecek bir spor olan aquaGym’in herhangi bir yan etkisi de yoktur. Hamileler veya yeni doğum yapmış kadınlar için de çok rahatlatıcı ve toparlayıcı etkileri görülebilmektedir ancak yine de başlamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.

Her sporda olduğu gibi başarılı sonuç alabilmek adına, istikrar burada da çok önemlidir. Eğer ilk dersi olumlu bir şekilde geçirirseniz, diğer derslere gelmek için sabırsızlanacağınızdan eminim. Özellikle orta yaş grubunun tercih ettiği bu spor dalının 45 dakikalık bir dersinde yaklaşık 400 kalori yakılıyor. Havuz içinde uzun yürüyüşler ile kol ve karın kaslarını çalıştıran tekme hareketlerinden oluşan aquagym, her mevsim açık ya da kapalı havuzlarda rahatlıkla yapılabiliyor.

Tüm vücut kaslarını harekete geçiren egzersiz sırasında özellikle bel, bacak, kol, sırt, karın kasları yoğun olarak çalışıyor. Egzersizler,  genellikle haftada iki gün olarak uygulanıyor. 4-6 hafta arasında bedeninizde çok ciddi sıkılaşma ve dinçleşme hissedebiliyorsunuz.

Eğer bunu bir de sağlıklı bir beslenme programıyla desteklerseniz, kısa süre sonra aynada bambaşka bir siz görebilirsiniz. 

Elbette, havuzda uygulanan aquaGym için belirli havuz yeterlilikleri gerekir. Havuzun pH düzeyi, filtrasyon sistemi, yüksekliği, sıcaklığı ve temizliği sağlık açısından büyük önem taşır. Ben genellikle çift kat dezenfeksiyon sistemi kullanan havuzları tercih etmenizi ve sertifikalı bir antrenör tarafından ders almanızı öneririm. Bilinçsiz şekilde yapılan veya yaptırılan uygulamayla yeteri kadar gelişme gösteremeyebilirsiniz ve bu da sizin spora olan inancınızı etkileyebilir.

Sonuç olarak, eğer hem eğlenmek hem sağlığınıza kavuşmak ve incelmek istiyorsanız; aynı zamanda sosyallikten yana olan ve bu yönde kendisini geliştirmek isteyen bir insansanız, aquaGym tam da size göre bir spor!

 

İLETİŞİM

Su Akademi Türkiye

Adres: Alikahya Merkez Sakıp Sabancı

Bulvarı No: 14 İzmit

Tel: 0545.282 27 43

Web: www.suakademiturkiye.com.tr

Instagram: @suakademitr - @fizyoterapist.oguz

 

 

 

 

NASIL ARANDI: #oğuzgücin #suakademitr #ebrugücin #fizyoterapist #halliwick #konsept #jamesmcmillan #hidrostatik #rehabilitasyon #sağlık #aquagym #su #egzersiz #kas #kuvvet #pozitifetki #hamile #havuz #eğitim #sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.