27-04-2024 02:37

Hem yemek hem organizasyon için Kuzine Restoran

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/11/2021
Efsanevi kahvaltısının yanı sıra en lezzetli öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez adresi Kuzine Restaurant, organizasyonların da aranılan mekanı oldu
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Kentimizin başarılı işletmecilerinden Burcu Yatağan’ın sahibi olduğu Kuzine Restaurant, havaların soğumaya başladığı şu günlerde şömine başında, sıcacık bir ortamda kahvaltı yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Kahvaltı konusunda kendisini ispatlayan, ünü il sınırlarını bile aşan Kuzine Restaurant sadece hafta sonları değil hafta içi de kaliteli ve lezzetli bir kahvaltı için mekan arayanların uğrak yeri haline geldi. Kuzine Restaurant’ın bir özelliği de her daim kahvaltı servisinin olması. Günün hangi saatinde giderseniz gidin, Kuzine’de mükellef bir kahvaltı sofrası sizi bekliyor olacak.

KAHVALTISI ÇOK ZENGİN

Kuzine Restaurant’ın kahvaltısı o kadar zengin ki ürün çeşitliliği karşısında şaşıracak, ne yiyeceğinize karar vermekte zorlanacaksınız. Kahvaltının en önemli özelliği de ikram edilen ürünler dönemsel olarak değişse de hepsinin kilometrelerce uzaklıktan, yöresinden özel olarak getirtilmesi. Kahvaltıda ikram edilen peynir ve zeytin çeşitleri, bal-kaymak, tereyağı yörelerinden sizin için özel olarak seçiliyor. Reçeller tamamen ev yapımı. Masanıza gelen hiçbir üründe katkı maddesi yok. Böyle bir kahvaltı sofrasında sevdikleriyle keyifli vakit geçirmeyi kim istemez ki?

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ

Kuzine’nin kahvaltısını efsane kılan özelliklerden biri de anne eli değmişçesine ev yapımı olması. Patates kızartması, sahanda sucuk ya da yumurta, kavurma, menemen evdekinden farklı değil. Pişi deseniz, tıpkı annelerimizin yaptığı gibi. Sigara böreği günlük olarak sarılıyor, kahvaltıda ikram edilen ekmek bile hemen oracıkta pişiriliyor. Kuzine Restaurant sadece kahvaltısıyla meşhur değil öğle ve akşam yemeklerinde de büyük rağbet görüyor. Ne çorbalarının tadına doyum oluyor ne kebapların ne pidelerin ne de tatlıların.

PİDELER TAŞ FIRINDAN

Kuzine Restaurant’ta ara sıcak olarak kuru patlıcan dolması, fındık lahmacun ve içli köfte sipariş edebilirsiniz. Etli yaprak sarması hem ara sıcak olarak hem de ana yemek olarak tercih edilebilir. Canınız kebap yemek istiyor ancak taş fırında pişen pidelerin de tadına bakmak istiyorsanız, mini pideleri ara sıcak yapabilirsiniz. Ege otlu, kavurmalı, kuşbaşılı, kıymalı, pastırmalı, sucuklu ve kaşarlı pide seçeneklerinin bulunduğu Kuzine’nin lahmacunu da çok beğeniliyor. Pideler gerçekten odun ateşinde ve taş fırında pişiriliyor.

SALATALAR, TATLILAR…

Kuzine’de kırmızı ve beyaz etten yapılan yemeklerin yanı sıra salata çeşitlerini de bulabileceksiniz. Öğle ya da akşam yemeklerinde bonfileli, tavuklu, hellimli salata da tercih edebilirsiniz. Yemeğinizi yedikten sonra tatlıların da tadına mutlaka bakmalısınız. Katmer, künefe ve sütlacın yanı sıra mevsimine uygun olarak kabak ve ayva tatlısı da bulabileceğiniz Kuzine’nin menüsü sürekli yenileniyor, yeni tatlar ve yeni lezzetler müşterilerin beğenisine sunuluyor.

İLİKLİ KEMİK SUYU

Kuzine Restaurant’ın meşhur lezzetlerinden biri de ilikli kemik suyu. COVID-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız, Kuzine’de özel olarak hazırlanan ilikli kemik suyunu mutfağınızdan eksik etmeyin. İlikli kemik suyunu geleneksel tariflere göre hazırladıklarını söyleyen Burcu Yatağan, “İlikli dana kemiklerini bir gün boyunca buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenmiş kemiklerimizi 2 saat kadar odun fırınında mühürleyip, yapısındaki yararlı maddelerin suya kolaylıkla karışması için çelik benmari (buhar) kazanlarında 36 saat boyunca, kaynama noktasının altında sabit sıcaklıkta pişiriyoruz. Pişmesine yakın taze sebze ve baharatları ekliyoruz, böylece sebzeler besin değerini kaybetmeden içindeki vitamin ve minerallerini suya bırakıyor. İlikli kemik suyumuz tüm doğallığıyla, hayatımıza sağlık ve lezzet katmaya hazır hale geliyor” diyor.

SİPARİŞ ÜZERİNE…

İlikli kemik suyunu isterseniz ısıtarak doğrudan içebilir, isterseniz yemeklerinize katabilirsiniz. Kuzine Restaurant’ın sahibi Burcu Yatağan, hazırladığı ilikli kemik suyunu kavanozlara ya da buzdolabı poşetlerine koyarak müşterilerine ulaştırıyor. Burcu Hanım’ın yaptığı ilikli kemik suyundan almak isterseniz en az iki gün önceden sipariş vermeniz gerekiyor. Sipariş miktarına göre evlere teslimat da yapılıyor. Kuzine Restaurant’a ilikli kemik suyu ile birlikte eski usullere göre pişirilen ev yapımı paça çorbası siparişi de verebilirsiniz.

PAKET SERVİS DE VAR

Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde Kuzine’nin şöminesi yanmaya başladı. Yemek sonrasında şömine başı sohbetler için mekan saat 23.00’e kadar açık. Paket servis ise saat 24.00’e kadar devam ediyor. 0 262 329 09 09 numaralı telefondan Tüysüzler, Atafen, Kocaeli Üniversitesi, Bağçeşme, Akçakent, Kent Konut, Tuana Evleri civarına paket servis isteyebilirsiniz. Kuzine’nin lezzetlerine Yemek Sepeti üzerinden de ulaşabilirsiniz.

ORGANİZASYONLAR İÇİN

Kuzine Restaurant’ı kahvaltı, öğle ya da akşam yemeklerinin dışında her türlü organizasyon için de tercih edebilirsiniz. Doğum günü ve evlilik yıl dönümü kutlamaları, nişan ve nikah yemekleri, kurumsal firmaların etkinliklerine de uygun bir mekan olan Kuzine Restaurant aynı zamanda catering hizmeti de veriyor. Kuzine’de yapmak istediğiniz organizasyonda size sadece menüyü belirlemek kalıyor. Kuzine Restaurant’ın deneyimli ekibi tatlısından tuzlusuna, pastasından kekine kadar istediğiniz her türlü yemeği ev yapımı tadında hazırlayıp, misafirlerinize ikram ediyor.

İLETİŞİM

Adres: Umuttepe yolu üzeri, Kabaoğlu Mah., Prof. Baki Komsuoğlu Blv. No:189, İzmit

Telefon: (0262) 329 09 09

0533 795 78 16 - 0537 200 37 17

Instagram: kuzine.restaurant

Facebook: kuzinerestaurant

NASIL ARANDI: #kuzinerestorab #serpmekahvaltı #iliklikemiksuyu #şifakaynağı #taşfırın #pideçeşitleri #pide #kuymak #menemen #kavurma #öğleyemeği #kahvaltı #akşamyemeği #zenginmenü #meze #catering #organizasyon #paketservis #doğumgünü #bağçeşme #tuana #tüysüzler #umuttepe #doğumgünüorganizasyonu #nişanorganizasyonu #pişi #kalite #lezzet #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.