28-04-2024 16:47

Zeynep Beyza Gündoğdu: Skolyozum 3 ayda 12 derece geriledi

   2 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/12/2021
Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne devam eden Zeynep Beyza Gündoğdu, skolyoz açısı gerileyince ağrılarından kurtuldu, rahat bir nefes aldı
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin sahibi, başarılı fizyoterapist Elif Akıncı, özellikle gelişme çağındaki çocuklarda daha sık görülen omurga rahatsızlıkları konusunda uyguladığı başarılı yöntemlerle adını sadece ilimizde değil Türkiye genelinde duyurmayı başardı.

Geliştirdiği rubatonik pilates yöntemiyle Almanya-İngiltere ve Barcelona menşeili spesifik omurga egzersizlerini 18 yıllık tecrübesiyle harmanlayarak kişiye özel egzersiz programları oluşturan başarılı fizyoterapist Elif Akıncı, son olarak skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden Zeynep Beyza Gündoğdu’nun doktoru tarafından 32° olarak ölçülen skolyoz açısını 3 ayda 20° ye düşürmesini sağlayarak ağrılarını dindirerek, rahat bir nefes almasını sağladı.

Skolyozu olduğunu tesadüf eseri öğrenen ve soluğu Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde alan 14 yaşındaki Zeynep Beyza Gündoğdu, 3 ay boyunca uygulanan egzersiz programı sonrasında skolyozunun 12 derece gerilediğini söyledi. Gündoğdu, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

TESADÜFEN FARK ETTİK

“Skolyozum olduğunu 8 yaşımdayken teyzemle oyun oynadığım sırada fark ettik. Teyzem bana sarıldığında omurgamdaki eğriliği fark etti ve hemen anneme söyledi. Ailecek çok endişelendik fakat yaptırdığım tetkikler sonucunda skolyozumun düşük derecede olduğunu öğrendik, durumu pek önemsemedik. Zaman ilerledikçe işler değişti tabii ki.

AĞRILARIM ARTMIŞTI

Skolyozumun derecesi arttıkça ağrılarım da artmaya başladı. Uzun süre oturduğumda ve ağır bir şey kaldırdığımda ağrılarım daha da şiddetleniyordu. Kariyerimi spor üzerine yapmak istediğim için bu durumdan olumsuz etkilenebileceğimi düşündüğümden, tekrar uzman bir hekime muayene oldum. O da beni bir fizyoterapiste yönlendirdi.

ÇOK İLGİLENDİLER

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni annem daha önceden takip ediyormuş ve fizyoterapist Elif Akıncı’nın başarılı çalışmalarından haberdarmış. Doktorun ‘omurga konusunda uzman bir fizyoterapist’ önerisi sonrasında annem hemen merkezi aradı. Elif Hocam ilk görüşmemizden itibaren benimle çok ilgilendi. Çok içten ve samimiydi, benim için hem öğretmen hem de anne gibi oldu diyebilirim.

TAVSİYE EDERİM

Seanslara başladığımda benim için zorlu süreç de başladı. Egzersizlerin beni zorladığını söyleyebilirim. Elif Hocam’ın ve burada görev yapan diğer hocalarımın ilgisi ve alakası sayesinde bu süreci rahat atlattım. 3 ayın sonunda skolyoz korsesi kullanmamış olmama rağmen sadece Elif hocamın programıyla skolyozumun 12 derece gerilediği ortaya çıktı, ağrılarım azaldı, rahat bir nefes aldım. Sadece benimle değil, buraya gelen her danışanla çok güzel ilgileniyorlar, gönül rahatlığıyla çevremdeki herkes tavsiye ederim.”

 

İLETİŞİM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi

Adres: Körfez Mah. D - 100 Karayolu Üzülmez İş Mrk. No: 127 Kat:2

İzmit/Kocaeli

Tel: 0262 322 9 322 – 0541 533 45 41

E-mail: info@elifakinci.com

NASIL ARANDI: #elifakıncı #fizyoterapist #elifakıncıpozitifyaşammerkezi #skolyoz #zeynepbeyzagündoğdu #egzersizprogramı #sağlık #spor #yaşam #kalite #kocaeli #uzman #kifoz

3 yıl önce - Naile orer

Benimde sırtım ağrıyor dik yurruyemiyorum

3 yıl önce - Kemal Aksu. Uguraksu5252@hotmail.Com

Oğlumda stonpolit rahatsızlığı belirlendi bu rahatsızlık ile ilgili çalışmalarınız varmı?

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.