19-03-2024 05:52

Misbah Nur Başaran: Skolyozum 2 ayda 10 derece geriledi

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/03/2021
Omurga rahatsızlıklarına yaklaşımı ve geliştirdiği rubatonik pilates metoduyla tanınan fizyoterapist Elif Akıncı, skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden Misbah Nur Başaran için oluşturduğu egzersiz programıyla yine çok başarılı sonuçlara imza attı
.stripslashes($urun->baslik).

Omurga rahatsızlıkları konusundaki bilgi birikimi, tecrübesi ve geliştirdiği metotlarla adını sadece Kocaeli’de değil tüm Türkiye’de duyuran fizyoterapist Elif Akıncı, bu kez de skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden Misbah Nur Başaran’ın hayatına dokundu. 

Yaşadığı sorunlar nedeniyle Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden 18 yaşındaki Misbah Nur Başaran, merkezin kurucusu Elif Akıncı’nın uyguladığı egzersizler sayesinde sıkıntılarından büyük ölçüde kurtuldu. Sırt ve bel çevresindeki eğrilik 2 ay gibi kısa bir sürede büyük ölçüde düzelen Misbah Nur Başaran, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde yaşadığı süreci şöyle anlattı:

“Bir süredir genel bir sırt ağrım vardı fakat skolyoz rahatsızlığım olduğunu bilmiyordum. Geceleri yatarken sağ tarafıma doğru döndüğümde iç organlarımda baskı hissediyordum. Ayrıca, pantolon giydiğimde sağ bacağım diğerine göre daha dar oluyordu. Bunu, pantolonun yanlış dikilmiş olmasına bağlıyordum. Oysa tüm bunlar omurga rahatsızlığımdan kaynaklanıyormuş. Pandemi döneminde dengesiz oturup uzun saatler boyunca ders çalışmak omurgama zarar vermiş.

Skolyozum olduğunu yazın tatile gittiğimizde ailem fark etti. Sırtımdaki ve belimdeki eğriliği görünce hiç vakit kaybetmeden bir ortopedi uzmanından randevu aldık. Yapılan muayene sonrasında ciddi boyutta değilse de skolyozum olduğunu öğrendik. 6 ay sonra tekrar kontrole gitmem gerektiği söylendi ancak bu muayene içimizi rahatlatmaya yetmedi.

Başka bir merkez için arayışa girdiğimiz sırada sosyal medyada Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni gördüm ve hemen randevu aldım.

 

TAMAMEN DÜZELEBİLİR

Merkezde Elif Hanım ile tanıştım. Hikayemi dinledi ve yaptığı incelemeler sonucunda omurgamın tamamen düzelebileceğini söyledi. Ardından da benim için özel bir egzersiz programı hazırladı.

Yaklaşık 2 aydır, haftanın 3 günü Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne devam ediyorum. Haftalık programımda egzersiz olarak 3 schrot ve 2 rubatonik pilates uygulaması yapıyoruz. Bu egzersizlerle 2 ay gibi kısa bir sürede 23 derece ile başladığım skolyozum 10 derece geriledi. Elif Hanım, egzersizlere düzenli devam ettiğim taktirde omurgamdaki eğriliğin 0 dereceye kadar düzelebileceğini söyledi.

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi, alanında uzman güler yüzlü bir ekiple danışanlarına hizmet veriyor. Buradaki egzersizler kişilere detaylı şekilde anlatılıyor.

Randevularıma geleceğim günleri iple çekiyorum. Zorlu egzersizlere rağmen buraya gelmek benim için çok eğlenceli. Pandemi sürecinde girdiğimiz zorunlu kısıtlamaların yanı sıra egzersizlerin benim için aktiviteye dönüşmesi beni daha da motive etti.  Yaşadığım şikayetlerin benzerlerini bana aktaran okul arkadaşlarımın hepsine Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni önerdim. Sosyal medyada görüp merkeze gelmekte tereddüt edenlere önerim, omurgayla ilgili bir sorun yaşıyorlarsa gönül rahatlığıyla Elif Hanım’a danışabilirler. Memnun kalacaklarına eminim. Kendisine  çok teşekkür ediyorum.”

 

İLETİŞİM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi

Adres: Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Mrk. No:127 Kat:2 İzmit/Kocaeli

Tel: 0262 322 9 322 – 541 533 45 41

E-mail: info@elifakinci.com

NASIL ARANDI: #elif akıncı # fizyoterapist # skolyoz # sağlık # sağlıklı yaşam # sağlıklı omurga # egzersiz # elif akıncı pozitif yaşam merkezi # kocaeli

3 yıl önce - Ayser

Servisiniz varmı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.