19-03-2024 17:05

Nesibe Aydın Kocaeli Okulları yeni kampüsünde

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/04/2021
Nesibe Aydın Kocaeli Okulları yeni eğitim ve öğretim yılına yeni kampüsünde girecek; geleceğin bilim insanları, sanatçıları ve sporcuları burada yetişecek
.stripslashes($urun->baslik).

Türkiye’nin en başarılı özel okullarından biri olarak gösterilen Nesibe Aydın Okulları yaklaşık 3 yıl önce Kocaeli’de sektöre hızlı bir giriş yapmış, kısa sürede adından söz ettirmeyi başarmıştı. Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki kampüsünde Fen ve Anadolu Lisesi kademelerinde verdiği başarılı eğitimle dikkatleri üzerine çeken Nesibe Aydın Kocaeli Okulları, yoğun talep üzerine ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul bölümlerini de açıyor.

Tüm birimleri aynı çatı altında toplayacak kampüsün inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılına yeni kampüsünde ‘merhaba’ demeye hazırlanan Nesibe Aydın Kocaeli Okulları’nın 3 yılda geldiği noktayı, yeni kampüsünü ve ilimize kattığı değeri Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Başkan Vekili Mirkan Aydın’dan dinledik.

Şimdi sizleri, tıpkı ailesi gibi hayatını eğitime adayan, vaktinin büyük bir bölümünü Türkiye’nin çeşitli illerine yayılmış okullar arasında mekik dokuyarak geçiren, öğrencileri en büyük motivasyon kaynağı olarak gören Mirkan Aydın ile baş başa bırakıyoruz.

Mirkan Bey, Nesibe Aydın Kocaeli Okulları 3 yılını geride bıraktı, gelinen noktayı kısaca özetler misiniz?

Kocaeli, kent kültürü olarak eğitime çok önem veren bir yapıya sahip. Gelişmiş bir sanayisinin olması, İstanbul ile neredeyse iç içe bir kent haline gelmesi, Karadeniz ve Marmara arasında coğrafi açıdan önemli bir noktada bulunması gibi birçok etken Kocaeli’nin gerçek sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koyuyor. Ailelerin hemen hepsinin ilk önceliği çocuklarının iyi eğitim alması. Bu öncelik doğrultusunda  ailelerin disiplinli ve takipçi bir eğitim sistemine ihtiyaç duyduklarını uzun süreden beri değerlendirmekteyiz.

3 yıl önce eğitim-öğretime başlayan Kocaeli Fen ve Anadolu Lisemiz bu doğrultuda, Kocaelili çocukların sıkı bir lise eğitimi yanında, üniversite hazırlık çalışmalarına üst düzeyde katkı vererek başladı. Okulumuz, şehrin önemli merkezlerinden biri olan Yahya Kaptan bölgesinde, ulaşımı kolay bir noktada yer alıyor. Bu sayede, öğrencilerimizin uzun ulaşım sürelerinden kaçınmaları ve özellikle üniversite hazırlık sürecinde geç saatlere kadar bireysel çalışmalarını yapabilmeleri sağlandı.

Okulumuz 3 yıldır faaliyet gösteriyor ancak öğretmenlerimizin ortalama olarak Nesibe Aydın Eğitim Kurumları kıdemi 3 yıldan epey yüksek. Başta Ankara olmak üzere ilk yılından itibaren birçok deneyimli öğretmenimizi ve idarecimizi Kocaeli lisemizde görevlendirdik. Bu sayede, yeni bir okul kuruluşu gerçekleştiriyor gibi değil sanki onlarca yıldır okulumuz Kocaeli’de faalmiş gibi bir başlangıç yaptık.

TÜM BİRİMLER TEK ÇATI ALTINDA

Bu süreçte büyük bir kampüse geçme kararı aldınız, sizi bu kararı almaya iten neydi?

Kampüs kararını 5 yıl önce, lisemizin kuruluşundan da önce almıştık. İlk başlangıcı lise seviyesinde yapıp üniversite hazırlık sürecinde Nesibe Aydın sistemini Kocaeli’de başarılı bir şekilde uyguladıktan sonra, ilkokuldan lise son sınıfa kadar tüm yaş gruplarına hitap eden donanımlı bir kampüsü 3. yılımızın sonuna planlamıştık. Bu plan çerçevesinde, öğretmelerimiz ve öğrencilerimiz lisede gerçekten oldukça özverili çalıştılar ve üst düzey başarılar elde ederek Nesibe Aydın sistemini harika temsil ettiler. Bu sayede, geçtiğimiz yaz aylarında kampüs inşaatımızı başlattık ve son aşamaya getirmek üzereyiz.

 

Yeni kampüsünüzün fiziki özelliklerinden biraz bahseder misiniz?

Binanın genel tasarımını, tüm okullarımızın mimari çalışmalarına katkı veren Prof. Dr. Abdi Güzer ve Prof. Dr. Lale Özgenel ile birlikte gerçekleştirdik. Amacımız okulun arsasına ve çevrenin dokusuna en uygun eğitim yapısını ortaya çıkarmaktı. Bu çerçevede okulumuzu, 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde, Kocaeli’nin gözde yerleşim yerleri arasında yer alan Dumlupınar Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi No:130 Köseköy - Kartepe adresinde faaliyete geçireceğiz. 17.000 metrekare kapalı alanı, çağdaş mimarisi ve üst düzey olanaklarıyla dikkat çeken kampüsümüzde; 5 adet ana sınıfı, 20 adet ilkokul dersliği, 20 adet ortaokul dersliği, 20 adet lise dersliği yer alıyor. Toplam 3 ayrı bloktan oluşan okulumuzda, eğitim alanlarının yanı sıra son teknoloji materyallerle donatılmış 6 adet fen ve matematik bilimleri laboratuvarı, 3 adet bilim ve teknoloji dersliği, biri merkez kütüphane olmak üzere toplam 3 kütüphane, çalışma odaları, drama salonları, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri, enstrüman odaları bulunuyor. Öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olma yolunda fiziksel gelişimlerini desteklemeye yönelik olarak 1 adet basketbol sahası, 2 adet jimnastik salonu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu yer alıyor. Okulumuzda, 600 kişilik yemekhane, 450 kişilik gösteri ve konferans salonu da öğrencilerimize hizmet verecek.

Kampüs için Kartepe bölgesini seçmenizin özel bir nedeni var mı?

Çevrenin öğrenci sağlığı ve güvenliğine uygun olması özellikle tercih ettiğimiz bir husus diyebilirim. Seyrek ve az katlı yerleşimin öne çıktığı, trafik sorunu olmayan, kampüs etrafında öğrenci güvenliği ve sağlığına zarar verebilecek bir risk bulunmayan bir bölgedeyiz. Ayrıca bölge ulaşım açısından, Kocaeli’nin birçok noktasına hemen hemen aynı sürede ulaşılabilecek bir avantaja sahip.

ULUSLARARASI PROGRAMLAR

Mevcut kampüsünüzde sadece fen ve Anadolu lisesi vardı, yeni kampüsünüzde bunların yanı sıra hangi bölümler olacak?

4 ve 5 yaş grubu öğrencilerimiz için anaokulu birimimiz ile ilkokul ve ortaokul birimlerimiz yeni kampüste yer alacak. Yeni birimler kadar önemli bir husus ise Nesibe Aydın sisteminde çok önemli bir yer tutan uluslararası programların yeni kampüs ile eş zamanlı olarak başlayacak olması. Uluslararası Bakalorya programının; ilk yıllar programı (PYP) ile lise diploma programının (IB DP) uygulanması için akreditasyon hazırlıklarına başlandı. Türkiye’nin en deneyimli isimlerinden Gail Rosalind hocamızı bu işini başına getirdik. Yeni kampüsle beraber, eğitim içeriğinde de öğrencilerimize epey farklı seçenekler sunacağız.

Yeni kampüsle birlikte kadronuz da büyüdü, büyümeye devam ediyor. Eğitimci kadrosunu oluştururken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

Kadromuzun temelini uzun yıllar Nesibe Aydın deneyimi yaşamış yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz oluşturuyor. Örneğin ilkokul ve ortaokul müdürümüz Burcu Ağca Karakaya, Ankara kampüsümüzün tüm aşamalarında yer almış ve sistemi en iyi tanıyan yöneticilerimizden birisidir. Keza, lise müdürümüz Sercan Beyzi, Ankara okullarımızda uzun yıllar üniversite hazırlık deneyimi elde etti ve son 3 yıldır da Kocaeli kampüsümüz için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Önemli ve kritik pozisyonlarda, merkez kadrolarımızdan atamaları yaptık ve tamamladık. Dışarıdan alım yaptığımız branşlarda ise Kocaeli ve Kocaeli dışından birçok başvuruyu referanslarına göre değerlendirdik. Sıkı bir yazılı sınav ve ardından 3 aşamalı mülakat sürecini takiben öğretmenlerimizle sözleşme imzaladık.

Kampüsümüz ağustos ayı ortasında derslere başlayacak ancak öğretmenlerimiz şimdiden yoğun bir şekilde hazırlıklarını yapıyor.

 

ORTAK DİL OLUŞTURDUK

Her adımda Kocaeli okullarının kurucuları Atila Malçok ve Musa Vayiç ile birlikte hareket ediyorsunuz, iki eğitimcinin Kocaeli kampüsüne kattıklarından biraz bahseder misiniz?

Atila Hoca ve Musa Hoca ile Kocaeli okulumuzun planlamalarına 5 yıl önce başlamıştık. Hocalarımız Kocaeli’de eğitim alanında önemli deneyimler elde etmiş ve Nesibe Aydın vizyonunu çok iyi temsil eden eğitim yöneticileri. Merkez yöneticilerimiz, kuruluş aşamasında aylarca Kocaeli’yi çalıştıkları gibi Kocaeli kurucularımız da çok uzun süre Nesibe Aydın sistemini etüt etti. Bu sayede, faaliyete geçtiğimiz ilk günden itibaren hiçbir bocalama yaşamadan, ortak dil ve vizyon birliği içinde çalışmalarımızı yürüttük.

Nesibe Aydın sisteminde, 7 ilde 11 okulumuz mevcut. Her bir okulumuz, diğerleri ile tatlı bir rekabet ancak daha önemlisi sıkı bir işbirliği içindedir. Zümrelerimiz, müfredatımız, materyallerimiz, ölçme değerlendirme sistemimiz tüm okullarımız için ortaktır. Bu sayede tüm yaş gruplarında toplu ve yüksek başarı hedeflenir. Örneğin, üniversiteye hazırlık (YKS) sürecinde tüm illerdeki öğrencilerimizin sınavları aynı gün, aynı saatte ve ortak kitapçıklar üzerinden yapılır, değerlendirilir ve açıklanır. Kocaelili öğrencimizin elde ettiği derece sırf kendi okulunda değil tüm Nesibe Aydın Okulları öğrencileri arasında değerlendirilir. Böylece öğrencilerimiz asıl sınavdan önce somut başarı ya da eksiklerini adım adım izleyebilmektedir. Atila ve Musa Hocalarımız ile 5 yıldır bu ahengi yakaladık ve Kocaeli’de ciddi başarılar elde ettik.

Yeni kampüs 2021-2022 eğitim ve öğretim dönemine yetişecek mi?

İnşaatımızın son safhasına geldik. Yakın bir zamanda ruhsat için başvurumuzu yapıp gerekli izinlerimizi almış olacağız. Bu aydan itibaren, birçok ofisimizi yeni kampüse taşıyacağız, aday veli ve öğrencilerimizin görüşmelerini yeni kampüste gerçekleştireceğiz.

BİR BURSLULUK SINAVI DAHA

Okula giriş ve bursluluk sınavında yine binlerce öğrenci ter döktü. Bu sınavın yanı sıra öğrenci seçiminde göz önünde bulundurulan kriterler nelerdir?

Türkiye genelinde on binlerce aday Nesibe Aydınlı olmak için sınavlarımıza katıldı. Bursluluk sınavlarımız öncesinde, özellikle salgın sürecinde aday öğrencileri sınavımıza hazırlamak için online ‘Nesibe Aydın’a Hazırlık Sınavları’nı düzenledik.

Her yıl asıl bursluluk sınavlarımızdan önce, öğrencilerin sınav konuları açıklanır, sınavda alacakları puana göre hak edecekleri burs dilimleri duyurulur ve elde ettikleri puana göre de bursları ilan edilir. Bu yıl da birçok öğrencimiz başarılı sonuçlar elde ederek tam burstan kısmi burslara kadar birçok dilimde başarı bursuna hak kazandılar. Önümüzdeki süreçte 8. sınıfların girecekleri ulusal LGS sonrasında bir bursluluk sürecimiz daha olacak.

 

KURSA GİTMEDEN...

Gerçekten öğrencilerin dershaneye gitmeden, özel ders almadan üniversiteyi kazanması mümkün mü? Nesibe Aydın Okulları bunu taahhüt ediyor, sistemin alt yapısını nasıl hazırladınız?

1984 yılından beri eğitim yayıncılığı, 1998 yılından 2015 yılına kadar da en yüksek başarıları elde etmiş dershane hizmeti yürütmüş bir firmayız. Tüm bu sınav deneyimi ve birikimlerimizi olduğu gibi okullarımıza aktardık. Normal okul müfredatının üzerinde ilave saatler ve hafta sonu çalışmalarıyla öğrencilerimizi ulusal sınavlara, kursa ya da özel derse gitmeden hazırlıyoruz. Deneyimli öğretmenlerle etüt ve problem çözme saatleri yanında düzenli aralıklarla öğrencilerimize deneme sınavları ve tarama testleri uyguluyoruz. PDR ve ölçme değerlendirme birimlerimiz öğrencilerimizin başarısını sürekli gözlemliyor. Bunların da üstünde, disiplinli ve takipçi okul sistemimiz her yıl ilan ettiğimiz sınav derecelerini elde etmemizi sağlıyor.

SPORCU YETİŞTİRİYORUZ

Mirkan Hocam, eğitim sisteminden bahsettik, biraz da spor politikalarınızı anlatır mısınız?

Anaokulundan itibaren tüm öğrencilerimizin, sporu hayatın ana unsurlarından biri olarak temellendirecekleri bir spor politikamız var. Küçük yaşlarda, temel atletik beceriler, jimnastik ve yüzmeyle başlayan sportif faaliyetler; 8-12 yaşları arasında, okulumuzda bir antrenman kültürüne dönüşüyor. Öğrencilerimizi; ilgi ve yeteneğine göre bir spor branşına yönlendiriyor, düzenli antrenman yapmasını sağlıyor ve öğrencilerimizin en az % 40’ının lisanslı olarak okul ya da kulüp takımlarımızda yer almasını sağlıyoruz. Ankara Üniversitesi’nden hocalarımızın katkısıyla bilimsel olarak öğrencilerimizin sportif gelişimini senede 2 sefer velilerimize raporluyoruz. Milli takımlarda birçok sporcumuz mevcut. Okul takımlarımız ulusal alanda önemli başarılar elde ediyor. Bunun yanında Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı, süper ligi Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından 3. sırada bitirdi ve ülkemizi EuroLeague’de temsil edecek. Akademik disiplinimizi olduğu gibi sporcu disiplinine de yansıttık ve sporu bir kültür haline getirdik.

Mirkan Bey, son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Kocaeli bizim için çok değerli bir kent. 3 yıldır güzel deneyimler ve harika başarılar elde ettik. Yeni kampüsümüzle bu güzel kentin eğitim seviyesine daha üst seviyede katkılar vermek, ulusal ve uluslararası ölçekte başarıları Kocaeli’ye getirmek istiyoruz.

 

★ ★ ★

Nesibe Aydın Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü: Sercan Beyzi

 

Nesibe Aydın Kocaeli Okullarının kuruluşunda ilimize atanan Sercan Beyzi, üç yıldır Kocaeli Nesibe Aydın Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapıyor

 

Sercan Bey, biraz kendinizi tanıtır mısınız?

Lisans eğitimimi 2004-2010 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamladım. 2010–2014 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Anorganik Kimya bölümünde yüksek lisans programını bitirdim. 2010 yılından bu yana yaklaşık 11 yıldır Nesibe Aydın Eğitim Kurumları bünyesinde görev yapıyorum. 2010-2018 yılları arasında Nesibe Aydın Gölbaşı ve Yıldızlar kampüsümüzde kimya öğretmeni olarak keyifle çalıştım. 2018 yılından itibaren ise Nesibe Aydın Kocaeli Okullarımızın kuruluşu nedeniyle yönetici olarak bu şehre atandım. Kocaeli Nesibe Aydın Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü olarak çalışmaktan son derece gurur ve mutluluk duyuyorum.

 

Kocaeli’de 3 yıldır var olan bir okulsunuz. Bu kadar kısa sürede herkesin dikkatini çeken YKS başarıları elde ettiniz. Bu başarının sırrı nedir?

Evet, çok keyifli ve başarılı 3 yılı tamamlıyoruz. İnanıyorum ki 2021 YKS’de de öğrencilerimiz hedefledikleri bölümlere yerleşerek, toplu ve yüksek başarılarımızda bizi bir adım daha ileri taşıyacak. 2018 yılında kurulurken amacımız Nesibe Aydın Okullarının kurallarını, ilkelerini ve başarılarını Kocaeli okullarımıza da aktarmaktı. Bu amacı gerçekleştirmek için Nesibe Aydın Ankara Okullarımızda çalışan öğretmen ve yöneticilerimizle birlikte Kocaeli’ye geldik. Sistemin içinden gelen öğretmenlerle çalışmak öğrencilerin de sisteme kısa sürede uyum sağlaması için doğru bir karardı. Bu sayede Ankara’da başlatmış olduğumuz başarılı eğitim sistemimizi 36 yıllık tecrübemizle Kocaeli Nesibe Aydın Okullarına da aktarmış olduk. Başarılı olmamızın en büyük etkenlerinden bir diğeri de yönetici, öğretmen, rehberlik ve veli iş birliğiyle öğrencilerimize etkili bir takip sistemi uyguluyor olmamızdır.

 

Kocaeli Nesibe Aydın Fen ve Anadolu Lisesinde eğitim - öğretim faaliyetleri nasıl yürütülüyor?

Nesibe Aydın Fen ve Anadolu Lisesi; özgün programı, seçkin öğretim kadrosu, yapıcı disiplin anlayışı, çağdaş eğitim tekniklerine sahip ve çevre dostu olan modern yeni kampüs yerleşkesi ile nitelikli lise ihtiyacına çözüm oluşturmaktadır. Liselerimizde, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda seçilen öğrencilerle proje ve olimpiyat grupları oluşturulur. Bu öğrencilerle, uzman öğreticiler eşliğinde haftada 4 saat çalışma yapılır.  9. sınıftan 12. sınıfa kadar bir bütünlük içerisinde olan programımızda, üniversite sınavına hazırlık çalışmaları, problem çözme saatleri ve etüt çalışmaları, kulüp etkinlikleri, sosyal faaliyetler ile haftalık toplam 50 saatlik bir çalışma yapılır. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini sağlamaya yönelik farklı seçmeli dersler programımızda yer almaktadır. Programımızda sanat, spor ve bilim eşit derecede önemlidir. Gerçek yaşamla ilintili, öğrenci merkezli eğitim verilir. Fen lisemizde STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) anlayışını geliştirmek için haftada 2 saat ‘Bilgi Temelli Hayat Problemleri’nin çözümüne ayrılmıştır.

 

Yabancı dilin öğrencilerin üniversite eğitimlerinde ve meslek hayatlarında son derece önemli olduğunu biliyoruz. Liselerinizde uyguladığınız yabancı dil eğitimiyle ilgili neler söylemek istersiniz?

Kocaeli Nesibe Aydın Okulumuz, Cambridge Uluslararası Sınav Merkezi (Cambridge International Examinations - CIE) tarafından Cambridge programlarını kullanmak ve sınavlarını okulumuzda uygulamak üzere yetkilendirilmiştir. İngilizce derslerinde lise 9 ve 10. sınıfta ise International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) programı uygulanır. Üst düzey İngilizce müfredatlarını içermenin yanı sıra bu programlar, uluslararası üniversiteler tarafından kabul gören Cambridge A ve Cambridge AS Level düzey sınavlarının temelini oluşturur. Öğrencilerimiz, mezun olup üniversiteye başladıklarında; İngilizceyi, yurt içinde ve yurt dışında kendilerini her alanda en iyi şekilde ifade edecek düzeyde öğrenmiş olur. İngilizce dersleri, alanında uzman ve deneyimli İngilizce öğretmenleri tarafından verilmektedir. Öğrencilerimiz, İngilizce eğitiminin yanı sıra Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinden birinde haftada en az 2 saat eğitim alarak, mezuniyetlerine kadar bu dillerde de ileri derecede hakimiyet elde eder.

★ ★ ★

Nesibe Aydın İlkokul ve Ortaokul Müdürü: Burcu Ağca Karakaya

 

Nesibe Aydın Kocaeli Okulları İlkokul ve Ortaokul Müdürlüğü’ne Burcu Ağca Karakaya getirildi

 

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

2001 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim bölümünden mezun olduktan sonra aynı dalda yüksek lisans ve doktoramı yaptım.  2004 yılında Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında çalışmaya başladım. Bu sene 20. yılımı tamamladığım meslek hayatımın 10 senesi, yani yarısı, Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında geçti. En son 2014 yılında eğitim koordinatörlüğü ve IB Diploma Programının koordinatörlüğünü yürütmekte olduğum kurumumdan ailevi bir sebeple İstanbul’a taşınmam gerekçesiyle ayrılmıştım. Ancak her zaman bağlarımız devam etmişti. Geçtiğimiz 6 yılda İstanbul’da yine üst düzey eğitim kurumlarında okul müdürlüğü, eğitim genel müdür yardımcılığı gibi görevler üstlendikten sonra Nesibe Aydın Kocaeli Okulları’nın açılışı sebebi ile çok sevdiğim kurumuma geri döndüm. Aynı zamanda evliyim ve biri kız, biri erkek iki güzel çocuğun annesiyim.   

Nesibe Aydın Kocaeli Okulları hangi özellikleriyle ön planda olacak?

Anaokulunda çift dilli eğitim vereceğiz. Sınıflarımızda uzman okul öncesi öğretmeni ile birlikte okul öncesi öğretmenliğinde deneyimli İngilizce öğretmeni olacak. Böylece öğrencilerimiz İngilizceyi günlük yaşantılarının içinde doğal yollarla kullanıyor olacak ve bu da onların dil edinimini sağlam temellere oturtarak hızlandıracak. Anaokulu ve ilkokulda IB PYP yani Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı ile başlayacağız. PYP uygulaması Ankara Gölbaşı kampüsümüzde devam ediyor ve oradaki birikim, altyapı ve hazırlık çalışmaları burada da ilk yıl itibariyle faaliyete geçirilecek. Yani yeni açılan bir kampüs olsak da yeni açılan bir okul değiliz. Nesibe Aydın Okulları’nın bilgi birikimi ve deneyimi, anlaştığımız öğretmenlerimizin üst düzey donanımlarıyla birleşecek ve Kocaeli kampüsünde çok kuvvetli bir başlangıç yapacağız. 

Başarı odaklı bir okul olduğunuz konuşuluyor. Bunu biraz açıklar mısınız?

Üniversiteye giriş ve liselere geçiş sınavlarında yüksek başarıyı hedefliyoruz bu doğru. Buna yönelik olarak öğrencilerimize çok küçük yaştan itibaren çalışma disiplini aşılıyoruz. Emek olmadan başarı yakalanmıyor. Her senenin beceri ve kazanımlarını ilgili sınıfta edinen öğrencilerimiz; alt sınıflardan eksikleri kalmadan bir sonraki sınıfa geçtiklerinden, sınavlardaki başarıları da kaçınılmaz oluyor. Akademik başarının yanı sıra sanat ve spordaki başarıyı da çok önemsiyoruz. Kültürel birikimi olan, sanat ve sporla uğraşan aynı zamanda da akademik olarak donanımlı iyi insanlar yetiştirmeyi temele alıyoruz. 

Anaokulu ve ilkokulda hangi branş derslerini vereceksiniz?

4 yaştan itibaren öğrencilerimizde yetenek ve beceri gelişimini sağlamaya yönelik İngilizce, satranç, dans, drama, jimnastik, oyun, sosyal etkinlikler, kulüp saatleri, proje dersi, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, yüzme ve ilkokuldan itibaren ödev saati, ikinci sınıftan itibaren de ikinci yabancı dil gibi derslerimiz var. Kulüp saatlerinde bu derslere ilaveten basketbol, voleybol, lego robotik, izcilik, destination imagination, future problem solving, küçük mucitler ve daha pek çok farklı alandan dersimiz var. Bunların yanı sıra hafta sonları yürüttüğümüz gelişim ve bilim programıyla kış okulu programlarımızda da öğrencilerimiz çok çeşitli branşlardan dersler alabiliyorlar.

Yabancı dilde başarıyı nasıl sağlıyorsunuz?

İngilizce öğretiminde anaokulundan liseye kadar Cambridge programlarını takip ediyoruz.  Böylece öğrencilerimiz lisede uluslararası programları İngilizce olarak takip edebilecekleri, ileri düzey bir İngilizce eğitimi alıyorlar. Okulumuza yeni başlayacak olan öğrencilerin İngilizce düzeylerini her sene haziran ayında yaptığımız sınavla tespit ediyor ve desteklenmesi gereken öğrencilerimize okullar açılmadan önce İngilizce takviye dersleri veriyoruz. İhtiyaç duyan öğrencilerimizle bu çalışmalar okullar açıldıktan sonra da cumartesi günleri olacak şekilde devam ediyor. Okul programı içinde İngilizce çalışmalarını uluslararası programlar, kulüpler ve yarışmalarla destekliyoruz.

 

NESİBE AYDIN KOCAELİ OKULLARI

İLETİŞİM

Adres: Nesibe Aydın Kocaeli Okulları yeni kampüsü: Dumlupınar Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi No:130 Köseköy/ Kartepe

Telefon: 0850 733 1984

www.nesibeaydin.k12.tr

NASIL ARANDI: #nesibe aydın kocaeli okulları # nesibe aydın okulları # kocaeli # eğitim # mirkan aydın # nesibe aydın # kampüs # çocuk # öğretmen

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.