05-05-2024 09:41

Kandıra gezilecek yerler

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/07/2023
Kandıra, doğal güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da ünlü. Özellikle günübirlik tatilcilerin tercih ettiği Kandıra’nın bakir koylarında bu yaz masmavi ve tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz
.stripslashes($urun->baslik).

Kefken Kovanağzı Koyu

Kefken, Kandıra’nın bir mahallesi. İlçeye 20 km uzaklıkta olduğu için aracınızla kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracınız yoksa ilçeden kalkan minibüslere binerek de gidebilirsiniz.

Karadeniz’e kıyısı olan Kefken’in denizi tertemiz, yapısı gereği dalgasız ve sakin. Kandıra’nın hem yerel halkı hem de dışarıdan gelen turistler tarafından en çok tercih edilen tatil yörelerinden biri Kefken.

Özellikle yaz aylarında revaçta olan Kefken Kovanağzı Koyu’na kalabalıktan uzak, sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız, hafta içi gitmeniz daha uygun olacaktır. Hafta sonları kalabalık olan Kovanağzı’nda hafta içi daha keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Kefken Adası

Küçük bir Karadeniz adası olarak da bilinen Kefken Adası, Kandıra’ya 20 km uzaklıkta. Kefken Adası’na aracınızla ya da ilçeden hareket eden otobüsler veya taksiyle gidebilirsiniz. Kefken Limanı’nda bulunan teknelerle de ulaşım sağlanabiliyor.

Kefken Adası’nda, Cenevizliler döneminden kalma tarihi surlar bulunuyor. Masmavi denizin tam ortasında bulunan bu adada aynı zamanda Bizans ve Roma’dan kalma tarihi izlere de rastlamak mümkün.

Kumsalı öyle güzel ki yaz aylarında herkesin tercihi burası oluyor, bu sebeple hafta sonları oldukça kalabalık.

Bağırganlı

Bağırganlı, Kandıra’ya bağlı bir köy, ilçeye 15 km uzaklıkta. Kandıra’dan aracınızla yola çıktığınızda, Şile-Bağırganlı ve Seyrek yönündeki tabelaları takip ederek Bağırganlı’ya ulaşabilirsiniz.

Bağırganlı Koyu çanağı andırıyor, yukarıdan bakıldığında harika bir manzarası var. Burada kıyı boyunca yürüyebilir, tertemiz denizine girebilir ve sakinliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Her mevsim gidilebilecek bir yer olmasına rağmen yaz aylarında ziyaretçi sayısı bir hayli fazla.

Pembe Kayalar

Kandıra’ya gelen turistlerin yoğun ilgisini çeken Pembe Kayalar, bölgenin en güzel ve en doğal yerlerinden biri. Kendi aracınızla gitmek isterseniz, öncelikle Kefken’e varmanız gerekiyor. Sonrasında Cebeci yönüne doğru ilerlediğinizde karşınıza tabelalar çıkacak. Bu tabelaları takip ederek Pembe Kayalar’a ulaşabilirsiniz.

Burada bulunan kayalar adından da anlaşılacağı üzere pembe renkte. Sahil kenarında bulunan kayalara güneşin ışığı yansıdığında muhteşem bir manzara ortaya çıkıyor. Kayalar, suyun içerisinde yumuşakken sudan çıkarıldığında sertleştiği için birçok mimari yapıda kullanılmış.

Pembe Kayalar’a özellikle günbatımında gitmenizi ve eşsiz manzarayı izlemenizi öneririm. Ayrıca düğün çekimleri için tercih edilen noktalarından biri olduğundan, gelin damat görmeniz de mümkün

Sardala Koyu

Sardala Koyu, ‘Türkiye’nin Phuket Adası’ olarak bilinen doğal koylarından bir tanesi, el değmemiş doğasıyla insanı büyülüyor. Koyun içerisinde başta adacıklar olmak üzere; cennet mağaraları, küçük kanyonlar, kayalıklar, iç göller ve kamp alanları bulunuyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akını yaşadığından hafta sonu gitmenizi önermiyoruz. Yürüyüş yapmak isterseniz deniz manzarası eşliğinde orman patikaları var ve bu patikalardan geçerken denizin oluşturduğu kaya havuzlarını göreceksiniz. Muhteşem güzellikteki bu havuzlara inip masmavi suyun tadını çıkarabilirsiniz.

Cebeci

Cebeci; harika denizi, uzun plajı ve doğasıyla ilgi gören tatil yörelerinden biri. Kandıra-Kefken yolunu takip ederek Cebeci’ye ulaşabilirsiniz.

Cebeci, plajıyla da ünlü. Yaz aylarında özellikle şehir dışından birçok turist buraya geliyor. Denizi mavi bayrağa sahip ve bunu korumak için de temizliğe çok özen gösteriliyor. Kandıra turunuz sırasında buraya uğramadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Cebeci’ye yılın her mevsimi gidebilirsiniz ama yazın gittiğinizde tertemiz denizinde yüzebilir, sıcacık kumların üzerinde güneşlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Plaj çok büyük olduğu için kalabalık da olsa rahatsız olmuyorsunuz.

Tahtalı Göleti

Kandıra gezisinde yer alması gereken doğal güzelliklerden biri de Tahtalı Göleti. Özellikle doğaseverler için doğru bir tercih. Kendi aracınızla İzmit-Kandıra yolunu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Doğa yürüyüşlerini sevenler için harika bir yer olan Tahtalı Göleti, el değmemiş yapısıyla da göz kamaştırıyor. Özellikle ailelerin sıklıkla tercih ettiği Tahtalı Göleti’nde piknik alanları da var. Ayrıca çevresinde tarihi kalıntılardan izlere de rastlayabilirsiniz.

Seyrek Kalesi

Seyrek Kalesi, Kandıra’ya 12 km uzaklıkta. Kendi aracınızla Kandıra-Kerpe yolunu takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz ya da merkezden hareket eden minibüslere binerek gidebilirsiniz.

Bizanslılar tarafından yapıldığı düşünülen bu kaleler, hem iskele kem de liman olarak kullanılıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanıldığı düşünülen siperler, kalenin üzerinde yer alıyor. Tarihe merakınız varsa Kandıra gezi listenize burayı da ekleyebilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında çok fazla sayıda yerli ve yabancı turistin tercih ettiği bir nokta. Herhangi bir giriş ücreti de yok.

Kumcağız Sahili

Kumcağız, Kandıra’ya bağlı bir köy. Özel aracınızla Kandıra-Kefken yolu üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz, aracınız yoksa ilçeden kalkan minibüslere binerek Kumcağız Sahili’ne gidebilirsiniz. Kumcağız Sahili 1,5 km uzunluğunda büyük bir alana sahip. Plajı tamamen kumdan oluşuyor, denizi sığ olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Tertemiz bir suyu var. Kalabalıktan uzak olmak ve kafa dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden biri.

Babalı Köyü

Babalı Köyü, Kandıra’ya 30 km uzaklıkta. Sessiz, sakin bir köy, birçok güzelliği de içinde barındırıyor. Kendi aracınızla Kandıra’dan yol üzerindeki tabelaları takip ederek buraya ulaşabilirsiniz. Masmavi deniziyle, el değmemiş doğal güzellikleriyle, upuzun kumsalıyla hayranlık uyandırıyor. Denize girmek ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler yaz aylarında burayı tercih edebilir.

Kocakaymaz Köyü

Kandıra’nın, İzmit’in merkezine yakın köylerinden biri olan Kocakaymaz Köyü, birçok doğal güzelliği bünyesinde barındırıyor. Trekking yaparken karşınıza çıkan doğal güzelliklere hayran kalacaksınız. Tepelere doğru çıktıkça envai çeşit çiçek, böcek size arkadaşlık edecek. Harika bir gün batımı izleyebileceğiz bu güzel köy, özellikle bahar aylarında ziyaret edilebilecek rotalar arasında.

Kapri Plajı

Kapri Plajı, Kandıra ilçesine bağlı Kefken Mahallesi’nde bulunuyor. Tertemiz deniz suyu ve doğal yapısıyla sevilen plajlar arasında yer alıyor. Özellikle kayalıklardan atlamayı sevenler için çok uygun. Elbette kayalıklardan atlamak tehlikeli ancak adrenalin sevenler bu tehlikeyi de göze alıyor. Günübirlik deniz keyfi yapmak istiyorsanız, bu plajı tercih edebilirsiniz.

 

Sosyete Plajı

Sosyete Plajı, Kandıra’nın batı Karadeniz kıyısında yer alıyor. Kandıra’ya uzaklığı 20 km ve aracınızla Kandıra-Kerpe yolu üzerinden kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracınız yoksa Kandıra’dan kalkan Kandıra-Kerpe minibüslerine binebilirsiniz. Sosyete Plajı’nı diğer plajlardan ayıran bazı özellikleri var. Kumsalı, beton bir setin üzerine kum dökülerek oluşturulmuş. Bu sebepten dolayı çocuğu olan aileler burayı pek tercih etmiyor. Yaz tatili için Kandıra’ya gelmeyi planlıyorsanız, bu plajı görmelisiniz.

 

Yapmadan dönmeyin!

• Kandıra plajlarını görmeden

• Kandıra yoğurdu yemeden

• Kandıra pazarından köy ürünleri almadan

• Kandıra’nın meşhur mancarlı pidesini yemeden

• Kocakaymaz Köyü’nde dağ yürüyüşü yapmadan

• Köylerde çiçek toplamadan

• Gün batımı izlemeden

DÖN-ME-YİN!!!

NASIL ARANDI: #gurme kaşif # gamze sapancı # akın sapancı # kefken # kerpe # kocaeli gezilecek yerler # kocaeli # cebeci

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.