26-04-2024 02:51

Timur Akbari: Implant için en iyi 10 seçenek

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 12/05/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Eksik dişleriniz var mı? Belki birden fazla? Dişlerin genellikle iki nedenden ötürü çekilmesi gerekebilir: Ya aşırı çürüme ya da periodontal hastalıktan kaynaklanan kemik kaybı.

Yetişkin nüfusumuzun neredeyse yarısının periodontal hastalıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde, ülkemizde en az bir dişin eksik olması şaşırtıcı bir durum değil.

Eskiden, eksik dişleriniz varsa tedavi için tek seçeneğiniz tam ya da kısmi bir protez veya köprüydü. Diş hekimliğinin gelişmesiyle birlikte artık durum böyle değil. Diş implantları, eksik dişlerin yerine en iyi seçenek günümüzde. Sadece bir veya birden fazla dişi değiştirmek için bu teknik kullanılabilir. Peki diş implantlarının en iyi seçeneğiniz olmasıyla ilgili en önemli 10 neden nedir?

 

IMPLANT NEDİR?

Diş implantı, eksik dişin kökünün yerini alacak şekilde çene kemiğine yerleştirilen küçük bir titanyum, zirkonyum veya seramik vidadır. Çevreleyen kemik yavaşça implantla kaynaşır ve implantın güvenli bir şekilde yerinde tutunmasına hizmet eder. Bu implant (abutment olarak da bilinir), yapay bir dişin (kron veya implant destekli köprü) takılabileceği yapıyı sağlar.

 

DENTAL IMPLANTLARIN FAYDALARI

Dental implantlar doğal dişler gibi görünür

Tamamen doğal bir görünümü vardır ve görsel olarak doğal dişlerinizden ayırt edilemez. Seramik implantlar, doğal diş kökü gibi fildişi rengindedir ve metal implantlara estetik açıdan hoş bir alternatif sunar.

• Doğal dişlerinizmiş gibi hissetmenizi sağlar

İmplantlar tam olarak doğal bir diş gibi işlediğinden, onları unutabilirsiniz. İmplant dişlerin bakımı, doğal dişlerinize özen göstermekten farksızdır. Bunları her gün fırçalamalısınız ve diş ipi kullanmalısınız. Özel kremler ve yapıştırıcılar sürmeniz veya takma dişlerde olduğu gibi gece boyunca bir bardağa batırmanız gerekmez. Ayrıca köprüyü destekleyen doğal dişlerin yapabileceği gibi hiçbir zaman dolguya veya kök kanalına ihtiyaç duymazlar.

• Dayanıklıdırlar, genellikle ömür boyu sürer

Diş implantları % 98 başarı oranına sahiptir ve çalışma şekli, çene kemiğinizin bir parçası haline gelerek onlara rakipsiz bir dayanıklılık sağlar. İyi bir ağız hijyenini sürdürürseniz ve bu tedaviyi takiben düzenli diş muayenelerine devam ederseniz, implantın ömür boyu dayanma ihtimali yüksektir.

• Yaşam boyu tedavi olarak düşünüldüğünde implantlar maliyetli değildir

Yaygın bir endişe, diş implantlarının diğer seçeneklerden daha pahalı olmasıdır ve başlangıç maliyeti açısından bu genellikle doğrudur. Ancak bu, resmin tamamını vermez. Bir diş implantının ömür boyu dayanması muhtemeldir, bu nedenle yıllık maliyet, sonraki yıllarda değiştirilmesi veya düzeltilmesi gerekebilecek alternatif tedavilerden daha düşük olabilir.

• Yaşam kaliteniz etkilenmeyecektir hatta iyileştirilebilir!

Diş hekiminiz olarak sağlıklı beslenmenizi ve şekeri sınırlamanızı öneriyoruz ancak ne yemeyi seçerseniz seçin, diş implantınız sizi engellemeyecektir. İmplant dişler, tam bir güvenle yemek yemenize, konuşmanıza ve gülümsemenize olanak tanır çünkü çıkarılabilir seçenekler gibi asla kaymazlar veya yer değiştirmezler.

• Kemik kaybını önleyebilirler

Diş değiştirilmezse kaçınılmaz olarak kemik kaybına yol açar. Diğer değiştirme seçeneklerinin aksine, diş implantları kemiğin kendisini yeniden inşa etmesi, çene kemiğine kaynaşarak ve onu stabilize ederek sağlıklı kalması için uyarmaya yardımcı olabilir. Kemik kaybının bu şekilde önlenmesinin neden önemli olduğunu merak edebilirsiniz. Çene ve diş etlerinin güçlü kalmasına yardımcı olur, kırılma olasılığını ve diğer ağız sağlığı sorunlarının gelişip ağzın geri kalanını etkilemesini azaltır.

• Diğer dişlerin sağlığından ödün vermezler

Dental implantların komşu doğal dişlerin sağlığı üzerinde hiçbir etkisi yoktur; bununla birlikte diğer diş değiştirme seçenekleri, bitişik dişleri zayıflatabilir ve onları çürümeye daha yatkın hale getirebilir.

• Diş implantları herhangi bir sayıda dişin yerini alabilir

İki veya daha fazla diş eksikse, dişlerin ve çene kemiğinin yanlış konumlanmasını önlemek için boşlukların olabildiğince çabuk kapatılması gerekir. İmplant destekli köprüler ve dental implantlarla desteklenen kısmi protezler, geleneksel protezlere göre daha fazla stabilite sunar.

• Benlik saygısını geliştirirler

Eksik bir diş, özgüvenin azalmasına neden olabilir ve köprü veya protez gibi bazı diş restorasyon tedavileri bu sorunu her zaman tam olarak çözmez. Diş implantı farklıdır. Sonuç, tamamen doğal görünen ve hissettiren, böylece gülümsemeyi geri kazandıran, özgüveni artıran doğal görünümlü bir gülümseme yaratan bir diştir. Kemik kaybı ayrıca yüz yapısını zamanla değiştirerek çökük ve erken yaşlanmış bir görünüm oluşturabilir.

NASIL ARANDI: #timur akbari # diş hekimi # implant # sağlık # ağız sağlığı # kocaeli # trenddr

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.