18-04-2024 21:55

PRP hakkında merak edilenler

2020-01-06    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2020-01-06
.stripslashes($urun->baslik).

 

NASIL BİR TEDAVİDİR?

PRP (Platelet Rich Plasma-Trombositten Zengin Plazma) olarak bahsettiğimiz tedavi, kişinin kendi kanından hazırlanan ve iyileşmeyi uyarmak için kullanılan bir yöntemdir. Hastadan 10-20 ml kan alınır. Özel kitler ve santrifüj cihazı yardımıyla kan ayrıştırılarak, trombositten zengin plazma kısmı ayrılır. Trombositlerin asıl görevi, kanamayı durduran pıhtıyı oluşturmaktır. Aynı zamanda dokunun onarımı ve iyileşmesine katkıda bulunan bir çok büyüme faktörünü de içerir. Bu büyüme faktörleri ortama verildiğinde, vücudun kendi iyileşme mekanizmalarına destek olarak hasarlı dokulardaki tamire yardımcı olur. PRP bir ilaç değildir. Kişinin kendi kanı dışında başka bir madde içermez. Böbrek, karaciğer ve midede yan etkilere yol açmaz. PRP içinde çok az sayıda kök hücre bulunur. PRP uygulaması ile kök hücre uygulaması farklıdır. Kök hücre elde edilmesi, yağ dokusundan ya da kemik iliğinden mümkün olmaktadır.

 

 

HANGİ HASTALIKLARDA ETKİLİDİR?

PRP’yi daha çok kas iskelet sistemi hastalıklarında kullanmaktayız. Özellikle;

• Çene eklem hastalıkları (Temporamandibuler eklem disfonksiyonu, kireçlenmeler)

• Omuz problemleri (Rotator kuf lezyonları, bisipital tendinit, akromioklavikuler eklem dejenerasyonu, levator skapula tendiniti)

• Dirsek problemleri (Tenisçı dirseği, golfcu dirseği, bursitler)

• El-el bileği hastalıkları (Dequervain tendiniti, osteoartrit)

• Omurga ve sakroiliak eklem problemleri (Sakroiliak eklem disfonksiyonu, faset sendromu, spondiloz, disk hernileri)

• Diz problemleri (Kondromalazi patella, patellar tendinit, menisküs yırtıkları, bağ yaralanmaları, kıkırdak yıpranmaları, kas yaralanmaları)

• Kalça problemleri (Koksartroz, bursitler, priformis sendromu, femur bası nekrozu)

• Ayak - ayak bileği problemleri (Aşil tendiniti, plantar fasit)

 

KİMLERE UYGULANMAZ?

Aktif lokal ve sistemik enfeksiyonu olanlar, trombosit sayısı düşük hastalar, kanama bozukluğu olanlar, kanser hastaları ve gebelere uygulanması sakıncalıdır.

 

NE SIKLIKTA UYGULANIR ?

PRP uygulama sıklığı, hastalığa göre 2 ya da 4 hafta arayla;  2 veya 3 seans şeklinde olmaktadır. İlaç içermediğinden ve sistemik dolaşıma katılmadığından ciddi bir yan etkisi yoktur. Düşük oranda enjeksiyon bölgesinde artmış şişlik ve ağrı olabilir.

 

UYGULAMA SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

PRP uygulandıktan sonra, ağrı için buz uygulaması ve parasetamol türevi ağrı kesicilerin kullanılması uygundur. Non-steriod anti-inflamatuar ilaçlar PRP uygulamasının etkinliğini azaltacağı için önerilmez. İstirahat, iyileşmenin önemli bir parçasıdır ve bu nedenle PRP uygulaması sonrası zorlayıcı aktiviteler önerilmez.

 

İLETİŞİM

Adres: Yahya Kaptan Mah., Şehit Ali İhsan Çakmak Sokak,

Nazer Inn İş Merkezi, No:46/7, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 542 520 00 15

Instagram: doc.dr.rabiaterzi - www.drrabiaterzi.com

NASIL ARANDI: #Ağrısız Doğal Yaşam Kliniği # rabia terzi # PRP # tedavi # kan # doku # iyileştirme # hasarlı doku # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.