19-04-2024 02:23

Performans 41 Bisiklet Kulübü

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/07/2021
Performans 41 Bisiklet Kulübü, sportif başarılarının ötesinde imza attığı sosyal projelerle de kentte farkındalık yaratıyor
.stripslashes($urun->baslik).

HAZIRLAYAN: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Yasaksız temmuzdan herkese merhaba… Bu ayki yazıma Mevlana’nın çok sevdiğim dizeleriyle başlamak istiyorum.

Sanmasınlar yıkıldık,

Sanmasınlar çöktük.

Bir başka bahara kadar,

Sadece yaprak döktük…

 

Evet, tekrar filizlenmeye başladık. 1,5 senedir hepimizi esir alan Covid-19 salgınının, aşılamanın da etkisiyle iyice azaldığı yeni bir döneme girdik. Haziran ayından itibaren hafifleyen kısıtlamalar temmuzla birlikte son buluyor. ‘Tam normal’ hayata dönmemize biraz daha vakit olsa da artık daha umutluyuz.

Belki bu Kurban Bayramı değil ama önümüzdeki bayramlarda yumruk tokuşturmayacak, Japonlar gibi uzaktan karşılıklı eğilmeyeceğiz inşallah. Tokalaşacağız, öpüşeceğiz hatta kemiklerimizden ses gelene kadar sıkı sıkı sarılacağız. Konserlere, sinemaya, eş dost ziyaretlerine gideceğiz, düğün derneklere akacağız.

Spor müsabakalarına gideceğiz artık. Bu 1,5 senede hepimiz anladık ki seyircisiz spor karşılaşmaları çok tatsız-tuzsuz oluyor. Kuru fasulyesiz pilav, ayransız dürüm, peynirsiz rakı gibi...

Ya da Zeki Alasya’sız (mekanı cennet olsun) Metin Akpınar, Hacıvat’sız Karagöz, Leyla’sız Mecnun gibi. Sporcular seyirciyi, seyirciler sporcuları özledi.

Bu kısıtlamalı dönemden amatör kulüpler, profesyonel kulüplere göre daha çok etkilendi. Birçok amatör kulüp faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı. Ancak bu sıkıntılı dönem amatör kulüplerimiz için bir nevi doping oldu. Uzun süredir ayrı kaldıkları faaliyetlerine eskisinden çok daha istekli, arzulu başlayacaklar.

Bu kulüplerimizden biri de ilimizde faaliyet gösteren Performans 41 Bisiklet Spor Kulübü. Gelin, şimdi bisikletle ilgilenen sporcularımızın faaliyetlerine ve hedeflerine bir göz atalım.

 

★ ★ ★

Eski milli sporcular ve bisiklet sporuna gönül vermiş amatör sporcular, birleşerek bir topluluk oluşturmuşlar önce. Küçük gruplar halinde antrenmanlar yapıp, formda kalmaya çalışmışlar. 2017 yılında ise antrenör Yakup Kadıoğlu önderliğinde 36 kişi bir araya bir araya gelerek, Performans 41 Bisiklet Kulübü’nü kurmuş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’na kayıt olmuş. Kulüp statüsüne geçtikten sonra başarılar da birbirini takip etmeye başlamış. Hem federasyonun düzenlediği resmi yarışmalarda hem de özel yarışmalarda, muhtelif kategorilerde birçok şampiyonluklar ve dereceler elde etmeye başlamışlar. 2019 yılında Konya’da düzenlenen Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası’nda; Erdem Tamer, Mustafa İşbozmaz, Turhan Yıldırım, Özkan Cebbar, Özkan Biçici ve Birol Şenkur’dan oluşan master takımı ile Türkiye 3.’sü olmuşlar.

SOSYAL PROJELER...

Performans 41 Bisiklet Kulübü sportif başarılarının, hatta şampiyonluklarının da ötesinde hepimizin kalplerini ısıtacak, saygı duyulacak sosyal projelere de imza atmış, kentimizde farkındalık yaratmış. Bisikletçilerimizin kulüp olarak düzenledikleri ve katıldıkları sosyal projeler şöyle;

• Diyabet hastalığı farkındalık sürüşü

• “Donör ol hayat kurtar” kampanyasında gönüllü bağışçı

• Çanakkale Bisiklet Festivali’nde Şehitlere Saygı Sürüşü

• Kanser hastası çocuklar için bisiklet alınması ve bu çocukların kemoterapiden dolayı zayıflayan kaslarının güçlendirilmesine destek olmak...

Kurulduğu günden itibaren kısa sürede yakalanan hem sportif başarı hem de sosyal projelere verilen destek, ilimizde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan KORDSA’nın da ilgisini çekmiş.

KORDSA ile sponsorluk anlaşması imzalayan bisikletçilerimiz formalarında KORDSA logosu taşımaya başlamışlar. KORDSA’nın ‘Yaşamı Güçlendir’ sloganıyla öncülük ettiği birçok sosyal projede birlikte hareket ediyorlar.

DESTEK BEKLİYORLAR

Yazımızı Performans 41 Bisiklet Kulübü Başkanı Özkan Biçici’nin gelecek hedeflerini aktararak bitirmek istiyoruz. Başkan diyor ki;

“Hobi amaçlı bir araya geldiğimiz, bisiklet sevdalılarından oluşan bir topluluğun kısa sürede örnek bir kulüp haline gelmesinden; 3 kişiyle başladığımız bu serüvenin bugün 10’u lisanslı olmak üzere 81 sporcuya ulaşmasından son derece mutlu ve gururluyuz.

Amacımız bisiklet sporunu daha geniş kitlelere duyurmak ve sevdirmek. Bu sayede çok daha fazla başarılı bisiklet sporcuları yetiştirmek istiyoruz. Sosyal projelerde aktif olarak yer almaya devam edeceğiz. Tüm Kocaeli yerel yönetiminden, halkımızdan ve yerel basınımızdan destek bekliyoruz.

Ayrıca ilimizdeki tüm bisiklet sevdalılarını kulübümüze bekliyoruz. Yol bisikleti olan ve gerekli güvenlik ekipmanlarına sahip (kask, arka ışık, yedek lastik ve pompa) herkes bizimle birlikte antrenmanlara katılabilir.”

İLETİŞİM

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu

Kuzey Blok 3. kat Yahya Kaptan/

İzmit / Kocaeli

NASIL ARANDI: #ismailhakkıtimuçin #fotoğraf sanatçısı #kocaeli #spor #köşe #köşeyazısı #bisikletkulübü #fotoğraf #kocaeli #performans41

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.