17-04-2024 00:43

Merhaba spor

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/05/2021
.stripslashes($urun->baslik).

5 yılı devirip 6’ncı yıla merdiven dayadığımız süreçte, fırsat buldukça kentimizdeki amatör ve profesyonel sporlara ve sporculara dergimizde yer vermeye çalıştık. Ancak şimdiye kadar spor bölümümüz veya spor servisimiz olmadı. 58’inci sayımızı hazırlarken (Nisan 2021) dergi patroniçelerimize sordum, ‘Neden sürekli bir spor bölümümüz yok’ dedim (biraz geç kalmış olabilirim).

Bu kentin zamanında Süper Lig’de fırtına gibi esen Kocaelispor’u var (inşallah o günlere dönmek üzereyiz). Basketbolu Türkiye’de en üst ligde temsil eden, ilk çıktığı sene Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan ve bu sezon Avrupa’nın en üst organizasyonu olan Euroleauge’de şehrimizi temsil eden İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takımı var. Bu sene çok başarılı bir sezon geçiren ve büyük ihtimal seneye Basketbol Süper Ligi’nde oynamaya hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Erkek Basketbol Takımı var.

Futbol, basketbol gibi popüler sporların haricinde, tabiri caizse sporun üvey evlatları var. Maddi sıkıntılar, malzeme yetersizliği, tesis sorunu gibi birçok olumsuzluklar içinde ayakta kalmaya çalışan, buna rağmen çoğumuzun bilmediği müthiş başarılara imza atmış, tüm engellere rağmen havada-karada-suda mücadelesini, hırsını, azmini kaybetmeyen sporcularımız ve kulüplerimiz var. ‘Neden dergimizde bunlara daha çok yer vermiyoruz, bir nebze destek olmuyoruz?’ diye sitem ettim.

Etmez olaydım!

‘Haber yaptın, getirdin de biz sayfamız yok mu dedik? Haber yap, getir, dükkân senin’ dediler. Bendeki de akıl işte! Biraz ajitasyonla gazeteciliğe yıllarını vermiş, kafalarında 40 tilki dolaşan patroniçelere dergi için spor bölümü yaptırmaya çalışırken kendimi tek kişilik, dev kadrolu Kocaeli Life Spor Müdürlüğü görevine vekâleten atanmış olarak buldum.

Bundan sonra derginin rutin fotoğraf çekimlerinden arta kalan zamanlarda spor haberleri peşinde koşacakmışım. Bir de sıkı sıkı tembih ettiler; yazılarıyla, fotoğraflarıyla özgün, dergimize yakışacak haber yapmalıymışım. Görülmeyeni görmeli, yazılmayanı yazmalıymışım.

Hükümdar Timur tarafından beslemeleri için verilen filleri, geri vermek için Timur’un huzuruna çıkan köylülerin hikâyesindeki gibi, geri vermeyi bırakın üstüne birkaç fil daha alarak eve döndük. Konuyu gündeme getirdiğim, üstüne bir de ajitasyon yaptığım için itiraz şansım da olmadı tabii ki!

 

★ ★ ★

 

Her ne kadar ben 30 gibi hissetsem de yaş 53, yolun yarısını geçeli epey oldu. Övünmek gibi olmasın ama her tecrübeli fotoğrafçının sahip olduğu bel-boyun-omuz fıtığı gibi mesleki sıkıntılara da sahibim. Bu durumda sporcuların peşinde haberden habere koşmak, fotoğraf çekmek biraz sıkıntılı olacak benim için. Neyse ki patroniçelerden dergimizde yer alan tüm haber ve röportajlarda ve bu haberlerin fotoğraflarının çekiminde, dergimizin abonelerimize ulaştırılmasında büyük emeği ve katkısı olan Sevgili Süleyman Fındık’tan yardım sözünü aldık. Yoksa ikinci emekliliği, hatta il değiştirmeyi bile düşünebilirdim.

Özetlemek gerekirse; bu aydan itibaren dergimizin artık bir spor bölümü var. Bu kentte amatör-profesyonel her kulübün, sporcunun peşindeyiz.

Seka Park’ın çimlerinde, Başiskele’nin sahilinde, İzmit Marina’nın rıhtımında, yürüyüş yolunda, Kartepe’de, Yuvacık’ta her nerede ne yapılıyor ve yaptırılıyorsa; kim ki yürüyüş yaparken, bisiklete binerken, şınav-mekik çekerken, açma-germe-esneme yaparken, top sektirirken, yakar top oynarken KOCAELİ LIFE’ı karşısında görürse ŞAŞIRMASIN…

Bu sayımızda sizlere İzmit Sümerspor Kürek Kulübü’nü tanıtacağız. Birçoğumuzun varlığından bile haberdar olmadığı Sümerspor’un başarılarını okudukça şaşıracak, İzmit Körfezi’nde kuğu gibi süzülen kürek teknelerinin görselliğine hayran kalacaksınız. Hatta hayatınızda hiç spor yapmamış olsanız bile yaşlı-genç herkesin bu sporu deneyimleyebileceğini duyunca, soluğu Sümerspor’un sahildeki kulüp binasında alacaksınız. İnanmıyorsanız haberimizi okuyun, görün…

Bol eforlu, sağlıklı günler dilerim…

 

NASIL ARANDI: #ismail hakkı timuçin #fotoğraf sanatçısı #kocaeli #spor #köşe #köşe yazısı #merhaba spor #fotoğraf #kocaeli

9 ay önce - Hulusi Özdilek

Yazının basına ismin soyadın yazılmalı--çok güzel ifade etmişsin--bizler spor foto ve spor yazarlarıyız...Yaz -Çek- çok güzel...Hu...

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.