Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği (KOÇDER), 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizme dikkat çekmek için İzmit kent merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’ndan başlayan yürüyüşe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Biz İzmit’iz Grubu Başkanı Hüseyin Erol, ÇYDD Başkanı Meral Dönmez ve gönüllüler katıldı.
Yürüyüşe geçmeden önce Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bando ekibiyle birlikte Yürüyüş Yolu’nda bir yürüyüş gerçekleştirildi. Otizme dikkat çekmek adına yürüyüşe katılanlar kıyafetlerinde mavi rengi tercih etti.
KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçaslan günün anlam ve önemine ilişkin bir basın metni yayımladı. Kılıçaslan mesajında “Otizmin son yıllarda en çok artış gösteren engel grubu olduğunu göz önünde bulundurursak artık toplumunda bilinçlenip bu gerçeği kabul etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Toplumda otizmin farkındalığı oluşursa ve toplum çocuklarımızı dışlamayıp severse, fırsat verirse sevgi ile çıktığımız bu yolda sevgi ile devam edersek bizim çocuklarımızda topluma yararlı vatandaş olur” ifadelerini kullandı.
Yürüyüş kent meydanında sonlanırken burada kurulan platformda otizme dikkat çekildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi, Özel Eğitimciler Derneği, El Ele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ümrü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin katılımıyla kent merkezinde bir program gerçekleştirildi. Programda KOÇDER ritim grubunun gösterisi büyük alkış aldı. Programın sonunda yürüyüşe katılımcılar hep birlikte gökyüzüne mavi balon bıraktı.
NASIL ARANDI: #Koçder # Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği #