Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın seçim vaatleri arasında yer alan Kartepe Hanımeli Pazarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen bir törenle açıldı. Başkan Kocaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Nihat Abiş, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, esnaflar ve Kartepeliler katıldı.
Kartepe Hanımeli Pazarı’nın açılışında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman “Kartepeli kadınlarımıza hayırlı olsun. Kadınlarımız artık büyük bir emekle ortaya çıkardıkları ürünlerin satışını burada yapabilecek. Bu sayede hem boş vakitlerini en işi şekilde değerlendirmiş olacak hem de ev ekonomisine katkı sağlayacak. Ben inanıyorum ki Hanımeli Pazarı, kadınlarımızın bundan sonraki ticari hayatlarının başlangıcı olacak” dedi.
Başkan Kocaman, şöyle devam etti: “Kartepeli kadınlarımız çok beceriklidir, başarılı olacaklarına da eminim. Biz Kartepe Belediyesi olarak kadınlarımıza, onların emeğine önem veren bir belediyecilik anlayışını benimsedik. Her zaman kadınlarımızın yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. İlçemiz, Hanımeli Pazarı’nı sahiplenecektir. Tüm hemşerilerimizi pazarımıza bekliyoruz, buraya hep birlikte sahip çıkacağız. Pazarımız her çarşamba açık olacak.”
Hanımeli Pazarı’nda, Kartepeli 110 girişimci kadın tarafından tezgah açıldı. Açılış kurdelesi Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman başta olmak üzere ilçe protokolü tarafından kesildi. İlçe protokolü daha sonra stantları gezerek, Kartepeli kadınlardan satışa sundukları ürünler hakkında bilgi aldı. Kartepe Hanımeli Pazarı, yaz mevsiminde (29 Mart–29 Ekim) 06.00–21.00, kış mevsiminde (30 Ekim – 28 Mart) 07.00–19.00 saatleri arasında hizmet verecek.
NASIL ARANDI: #kartepebelediyesi #belediyebaşkanı #mustafakocaman #hanımelipazarı #girişimcikadınlar #destek #emek #kartepeliler #kadınlar #istidam #kocaeli