26-04-2024 12:06

Diş Beyazlatma

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 16/03/2023
Diş temizleme ve diş beyazlatma güzel bir gülümsemeye ve sağlıklı dişetine sahip olmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış prosedürlerdir. Bu prosedürlerin yardımcı olma şekli birbirinden biraz farklıdır. Bu, birine sahip olmanın diğeriyle aynı faydaları sağlamadığı anlamına gelir. Farklı olanı anlamak için her prosedürün neler başardığını karşılaştırmak faydalı olacaktır. Burada, her tedavinin neden genel diş bakımı planınızda bir yeri olduğunu görmenize yardımcı olacak bazı temel bilgiler mevcuttur.
.stripslashes($urun->baslik).

DİŞ TEMİZLİĞİ

Diş temizliği, diş yüzeyindeki plak ve diğer birikintileri gidermek için tasarlanmış nispeten basit bir tedavidir. Temizlik, diş eti çizgisi boyunca, dişlerin arasında ve ayrıca diş yüzeylerinde kalıntıların giderilmesi amacıyla yapılır. Hastalara yılda en az bir kez diş temizliği yaptırmaları önerilir. Diş hekiminin, hastaya dişlerini yılda iki kez temizletmesini önereceği durumlar da vardır.

 

DİŞ BEYAZLATMA

Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyinde oluşan lekelerin ve sararmaların giderilmesi işlemine verilen isimdir. Diş beyazlatma yöntemlerine genellikle kişisel bakımına özen gösteren, güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen ve dişlerinin inci gibi görünmesi arzu eden bireyler başvurmaktadır. Diş beyazlatma yöntemleri diş polikliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemleri ve doğal diş beyazlatma yöntemleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

 

1-OFİS TİPİ

Diş polikliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemi ‘ofis tipi’ power bleaching olarak adlandırılmaktadır. Bu yöntemde dişler, diş hekimi yardımıyla doğal renklerine kavuşturulmaktadır. Bu yöntemde dişlerinizi beyazlatmak için özel olarak üretilen solüsyonlar kullanılmaktadır. Beyazlatma sırasında solüsyonlar bir ışık yardımıyla aktive olarak dişlerinizde beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede dişleriniz 4-5 kat daha beyazlatılabilir. Bu yöntem en güvenilir ve en hızlı şekilde sonuç veren yöntemdir.

 

2- EV TİPİ

Evde diş beyazlatma, diş kliniğinde gerçekleştirilen profesyonel prosedürlerden daha düşük maliyetli, kendi başınıza yapabileceğiniz, profesyonel diş beyazlatma yöntemine alternatif bir yöntemdir. Ancak reçetesiz satılan diş beyazlatma ürünlerini fazla ve bilinçsizce kullanmak ağız sağlığınız için tehlikeli olabilir. Dişleriniz kahve, şarap, sigara ve diğer ürünlerden zamanla lekelenebilir, bu da özgüvensiz hissetmenize neden olabilir. Diş hekiminizde profesyonel diş beyazlatma tedavileri yerine diş beyazlatma ürünleri kullanmak bu lekeleri azaltmanıza yardımcı oluyor gibi görünse de aslında çok büyük hasarlara yol açabilir.

 

DİŞLERİ KORUMAK İÇİN BEYAZLATMAYA NE DERSİNİZ?

Diş beyazlatma tedavisi aslında dişleri korumakla ilgili değildir. Nihai hedef dişlerin görünümünü iyileştirmektir. Diş hekimlerinin hastalara önce kapsamlı bir temizlikten geçmesini, ardından beyazlatma tedavisini önermesi alışılmadık bir durum değildir. Bunun nedeni, daha temiz dişlerin beyazlatma tedavilerini uygulamayı çok daha kolay hale getirmesidir.

Beyazlatmanın dolaylı olarak dişleri korumaya yardımcı olduğu söylenebilir. Şöyle ki dişleri beyazlatmak için yapılan hazırlık dişlerin muayene edilmesini sağlar. Bazı diş sorunları tespit edilirse, beyazlatma tedavileri başlamadan önce düzeltilebilir.

Ayrıca klinikte bir veya daha fazla profesyonelin beyazlatma tedavisi sırasında veya sonrasında gelişmekte olan bazı sorunları fark etme olasılığı da vardır. Bir kez daha durum tespitini, beyazlatma tedavisinin durdurulmasını, sorunun çözülmesini ve daha sonraki bir tarihte beyazlatma işlemine devam edilmesini mümkün kılar.

En iyi seçeneğiniz, beyazlatmanın bir profesyonel tarafından ofis veya klinik ortamında yapılmasını sağlamaktır. Sonuçları daha hızlı göreceksiniz ve yolun her adımında birisinin dişlerinizin durumunu izlediğinden emin olabilirsiniz.

 

DİŞ BEYAZLATMA TEDAVİSİ SONRASI kaçınılması gereken yiyecekler

Diş beyazlatma tedavisi yaptırdığınızda uzun süre dayanacağından emin olmak istersiniz. Tedaviden sonraki ilk 48 saat kritiktir. Bu nedenle, dişlerinizi renklendiren belirli yiyecek türleri olduğundan, yiyecek tüketiminizin daha fazla farkında olmanız gerekir. Bu süre zarfında bazı yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız gerekecektir.

Bunlar aşağıdakileri içerir ancak bunlarla sınırlı değildir.

-Çay ve kahve dişlerinizi anında lekeleyebilir.

-Koyu renkli soslar, kırmızı makarna sosu, soya sosu ve barbekü sosundan kaçının!

-Meyve suyu

-Bitter çikolata kafein içerir ve bu nedenle dişlerinizi lekeleyebilir.

-Asitli yiyecekler; limon, portakal ve diğer turunçgillerden kaçınılmalıdır. Asitli veya ekşi gıdalar diş minenizi zayıflatabilir.

Genel bir kural olarak, diş beyazlatmadan sonra 48 saat boyunca dişlerinizi lekeleyecek yiyecek ve içecekleri tüketmeyin.

Kahve, soda veya diğer koyu renkli içecekleri içmekte ısrar ediyorsanız, doğrudan bardaktan yudumlamak yerine pipet kullanın. Pipet sayesinde sıvı dişlerinizle temas etmeyecektir.

 

NASIL ARANDI: #diş hekimi # ağız # sağlık # diş # timur akbari

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.