30-04-2024 21:27

Zamanın değeri ve eğitim

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/10/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Zaman değerli, eğitim de önemli ve şarttır. Bunları dile getirmeyen yoktur. Zamanın değerinin ve eğitimin öneminin hayatımıza somut ve ölçülebilir yansımalarını bilmek gerekir. İyi bir eğitim yaşam kalitemizi arttırmak, iç dengemizi sağlayabilmek, akıl sağlığımızı korumak, ilişkilerimizi korumak ve geliştirmek, fayda sağlayabilmek, kişisel hedeflerimize ulaşabilmek için gerekli ve şarttır. Zaman, akıp gitmesini durduramadığımız, geri getirilemez, giden kısmının yerine yenisinin gelmediği, miktarını bilmesek de her insan için sınırlı olduğu bilinen, değeri çok iyi bilinmesi gereken bir varlığımızdır.

 

HER ŞEYİN BİR DEĞERİ VAR

Zamanın değeri, o zaman diliminde yapılanların ortaya çıkardığı sonuçların değeridir. İster insani olsun ister ticari, belli bir zaman içinde yapılan her şeyin bir değeri vardır. Sağlıklı bir nefesin, iyi bir uykunun, dinlenmenin, sevdiklerimize zaman ayırmanın ve onlar için bir şeyler yapıyor olmanın, kendiyle baş başa kalmanın, hayal kurmanın, hoşça vakit geçirmenin değeri büyüktür. Bunlar için ayrılan zaman boşa harcanmamıştır. Ticari olarak değerlendirildiğinde ise zamanın değeri herkes için aynı değildir.

 

ZAMAN KAYBININ MALİYETİ

Sıradan bir kişinin bir dakikasının ticari bir değeri varsa, bir üst düzey yöneticinin bir dakikası ticari olarak daha yüksektir. Bu iki kişi için boşa harcanan bir dakikanın meydana getirdiği kayıp da birbirinden farklıdır. Bir yöneticinin zaman kaybının maliyeti daha yüksektir ve üstelik bu maliyet, yöneticinin şirketine maliyetinden çok daha fazlasıdır. İşte bu nedenledir ki yöneticiler zamanı diğer insanlardan çok daha iyi değerlendirmeli, zamana daha büyük başarılar sığdırmalı, zamanın boşa geçmesine izin vermemelidir.

 

İSRAF EDİLEN ZAMAN

Yalnız bir şey yapmadan boşa vakit geçirmek, zamanın boşa geçmesi anlamına gelmez. Geçen zaman içinde yapılan ve katma değer sağlamayan işler için harcanan zaman boşa geçirilmiş, israf edilmiş demektir. Zamanın değerini arttırmak, o zamana değerli şeyler sığdırmaya bağlıdır. Bu nedenle zaman, değerli şeyler yapmak için kullanılmalıdır. Ne yapacağını veya ne yaptığını bilmeden geçirilen zaman; yapana olduğu kadar başka kimselere de fayda sağlamayacak işleri yapmakta kullanılan zaman; aynı sorunlarla defalarca boğuşarak harcanan zaman; alelade bir yaşam için harcanan zaman boşa geçmiş, israf edilmiş zamandır.

 

EN BÜYÜK KAYIP

Bir insan için en büyük kayıp, geride bıraktığı zamanı kendisi için iyi şeyler yapmadan yaşamış olmasıdır. Bir şirket için en büyük kayıp, geçen zamanın iyi değerlendirilememesi, geçen zamana fayda sağlayan faaliyetler sığdırılamamış olması, geride başarılı sonuçlar bırakılamamış olmasıdır. Elde edilen iyi sonuçların değeri, bu sonuçların elde edilmesi sürecinde geride bırakılan zamanın değerini belirler. Şirketlerde iyi sonuçlar alınması, organizasyonun amaçlarına ulaştırılması yöneticilerin sorumluluğundadır.

 

BİLGİ SAHİBİ OLMAK

Yöneticinin zamanı bu nedenle daha değerlidir. Yöneticiler, gerçekten önemli sonuçlara odaklanarak, iddialı amaçlar belirleyerek, personeli motive ederek, iyi planlama yaparak, planlananları hayata geçirerek, süreci iyi yöneterek, kaynakların en iyi şekilde kullanılabilmesini sağlayarak önemli başarılar elde edilebilir. Bunlar yöneticilerin sorumluluklarıdır. Bunların yapılabilmesi bu konularda bilgi sahibi olmayı gerektirir. Bilgi, insanın daha başarılı işler yapması, hem kendi yaşantısına hem de hizmet verdiği kurum/kuruluşa daha fazla fayda sağlayabilmesi için gereklidir.

 

KENDİNİ GELİŞTİRME GEREKLİLİĞİ

Her insan kendisini geliştirmelidir ama özellikle yöneticiler, sorumluluklarını daha fazla yerine getirebilmek, kendilerini sürekli geliştirerek daha büyük başarılara imza atabilmek, geride bıraktıkları zamana daha iyi sonuçlar sığdırabilmek için kendilerini geliştirmelidir. Ülkeler, şirketler, aileler, insanlar için iyi şeyler yapmak ve başarmak, başarmak için de bilgi edinmek ve bilgiyi kullanabilmek önemlidir.

 

DEĞİŞİM AKADEMİ

Adres: Sanayi Mah. Kozalı Sok. Çarşı Yapı AVM C Blok No:10 C-20 İzmit/Kocaeli

Web: www.degisimakademi.com.tr

kamilbolat@degisimakademi.com.tr

NASIL ARANDI: #kamil bolat # değişim akademi # kocaeli # izmit # eğitim

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.