Okulların açılmasıyla birlikte yeni bir eğitim ve sınav dönemi de başlamış oldu. Çocuklarımızın hayatında önemli bir dönüm noktası olan ve geleceklerini belirleyen sınavlarda başarılı olmaları, biz veliler için de çok önemli. Bu dönemde bilgi sahibi olmak kadar bu bilgiyi işleyen verileri depolayan, kullanan beynimizi ve vücudumuzu sağlıklı tutmak da önemli. Dikkatimizi ve bilgi işleme yeteneğimizi artırarak başarımızı artırabiliriz.
ÖĞRENMEYE HEVESLİ BEYİN
Bunun için ilk gerekli olan şey hevesli yani istekli bir beyindir. Burada beyindeki dopaminin miktarı önemlidir. Hevesli ve istekli bir beyne sahipsek bundan sonra dinlemek, okuyup anlamak ve çalışmak gelmektedir. Bazı insanlar daha hızlı ve yüzeysel düşünerek konuları anlamakta zorluk çekebilmektedirler. Bu gruptaki insanların daha yavaş, daha derinden düşünmeleri sağlanarak öğrenmelerini kolaylaştırmak gerekir. Bunun sağlanması halinde girdikleri sınavlarda başarıları da artmaktadır.
B VİTAMİNLERİ ÖNEMLİ
Beynimizin bilgi işleme yeteneği de önemlidir. Bilgi, beynimizin sadece bir bölgesinde değil her yerinde depolanmaktadır. Burada işlem esnasında beynimizin hipokampus bölgesinin kapasitesi çok önemlidir. Öncelikle beyin performansımızı, anlama, hatırlama, bilgiyi kullanma yeteneklerimizi artırmalıyız. Bunu yaparken genel vücut sağlığımızı, bağışıklık sistemimizi de iyi duruma getirip korumalıyız. Burada B12 başta olmak üzere, B vitaminlerinin aktif formlarının vücudumuzdaki değerlerini normal hale getirmek ve o seviyede tutmak önemlidir.
BİLGİ NASIL DEPOLANIR?
D3 vitaminini de başta genel vücut sağlığı ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için normal değerlerinde tutmak gerekir. Yağlardan da vücudunuzdaki Omega 3 ve Omega 6 oranı çok önemlidir. Vücuda yeteri kadar Omega 3 alımı sağlanmalıdır. Amino asitler ve proteinler de oldukça mühimdir çünkü veriler beynimizde bunlar aracılığıyla depolanır ve bilgi buradan geri çağrılır. Öğrenilen bilgiyi geri çağırma işlemi, aynı bilgisayardaki yongalar gibi çalışır ve bilgiler hatırlanır.
BİOREZONANS ETKİLİ
Amino asitlerinizden eksik olanlar varsa bunları da yerine koymak gerekir. Vücudumuzdaki toksinler ve ağır metaller beyin fonksiyonlarını kötü yönde etkileyerek performansımızı düşürecektir. Bunların da vücuttan uzaklaştırılması gerekir. Tüm bunların yanında bu uzun süreli çalışma modunda, ruh sağlığımızı bozmayacak tempoda ve düzende çalışmak da çok önemlidir. Tüm vitaminlerin, yağların, amino asitlerinin ve minerallerin yeterli miktarlarda olup olmadığını ölçmek, yerine koymak ve vücudumuzdaki zararlı kimyasalları, toksinleri, ağır metalleri uzaklaştırmak için güncel tıp ile birlikte biorezonans yöntemini kullanmak etkili olmaktadır.
NASIL ARANDI: #dr. fatih güray # biorezonans # eğitim # sağlık # başarı