27-04-2024 13:34

Yeni yıl yaklaşırken

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Kış mevsiminin başlangıcı olan bu soğuk ayda, içleri ısıtan Minik Kalpler köşesiyle karşınızdayız. Yeni yıla girmeden önceki son dönemeçte; bekleyenler, umut edenler, geçmişi geride bırakarak yeni bir hayata adım atmaya hazırlananlar için en güzel, en beğenilen öneriler burada… İşte, aralık ayının en özelleri!

‘Bir Oyun Bir Kitap’ köşemizin bu ayki oyunu ‘Sihirli Gökkuşağı Bulmaca Topu’. Bu sihirli top; yoğunlaşma, dikkatli gözlem ve düşünme gerektiren, beyni çalıştırabilen ve problem çözme yeteneğini geliştirebilen bir bulmaca oyunu. Oyuncağın ayrıntılarına bayılacaksınız.

Kitap köşemizin önerisi ise ‘Ezik Kokarca’… Dünyanın en büyük bilimsel ve profesyonel psikoloji topluluğu Amerikan Psikoloji Derneği APA Psikolojik Hikâyeler Serisi’ne ait bu kitap, çocuklar için kişisel gelişimi destekleyen, anne babalar için ise hayatı kolaylaştıran bir eser. Başucu kitaplarınız arasında yer alacağına eminiz.

Hem makarna hem de börek çocukların vazgeçilmezidir. Peki ya bu ikisi birleşirse ne olur? Tabii ki ortaya harika bir makarna böreği çıkar ve minik gurmeler bayram eder.

Havalar iyice soğumuşken dışarda sıkı sıkı giyinmeyi, evde de önerilerimizin keyfini çıkarmayı unutmayın. Yeni yılda en güzel dilekleriniz gerçek olsun. Bu yıl sizin için şans ve huzur senesi olsun. Mutlu yıllar.

BİR OYUN

SİHİRLİ GÖKKUŞAĞI BULMACA TOPU

İçinde bazı delikler ve renkli küçük toplar olan büyük bir gökkuşağı topu düşünün… Üzerine bastığınızda, bir yuvadan diğerine kaymasını sağlayan bir sünger… Bulmacayı tamamlamak için tüm topları karşılık gelen renkli halkalarla eşleştirmeniz gerekir. Küçük, kullanışlı ve her yere götürülebilen bu sihirli top, beyni çalıştırabilen ve problem çözme yeteneğini geliştirebilen, yoğunlaşma, dikkatli gözlem ve düşünme gerektiren bir bulmaca oyunudur.  Çocukların ekran süresini azaltmasına ve düşünme becerilerini artırmasına, yetişkinlerin iş baskısını hafifletmesine yardımcı olabilir.

BİR KİTAP

EZİK KOKARCA

Ezik Kokarca, zorbalıkla baş etmek üzerine kurgulanmış bir hikâye. Pek çok çocuğun sorun yaşadığı bu konuda, çocuklara zorbalık ile mücadele etmede bir yol haritası sunan Ezik Kokarca, onları cesaretlendirirken, ebeveyn ve eğitimcilere yönelik notlarla da zorbalık konusunda yetişkinlere bir rehber niteliği taşıyor. Her evde bulunması gereken Ezik Kokarca, baş ucu kitabı niteliğinde oldukça faydalı bir yayın.

KÜÇÜK GURME

MAKARNA BÖREĞİ

Malzemeler

• 5 adet yufka

• Yarım paket kelebek makarna

 

Sosu için

• 1 su bardağı süt

• 2 adet yumurta

• Yarım su bardağı sıvı yağ

 

İç harcı için

• 150 g yarım yağlı beyaz peynir

 

Tarifi

• İlk olarak makarnayı suda 6-7 dakika kadar haşlayalım ve süzelim.

• Sosu için bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı karıştıralım.

• Pişirme kağıdı serdiğimiz ya da yağlamış olduğumuz tepsiye, 1 yufkayı kenarları tepsiden sarkacak şekilde serelim; üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan gezdirelim ve fırçayla yufkanın her yerine gelmesini sağlayalım.

• 2. yufkayı kıvrımlı bir şekilde tepsiye yerleştirelim ve aralarına sıvı karışımdan dökelim.

Haşlanmış makarnanın tamamını yufkaların üzerine dökelim ve tepsiye yayalım.

• 3. yufkayı da kıvrımlı bir şekilde makarnanın üzerine yerleştirip üzerine sos gezdirerek, her yerine yayalım ve bolca peynir serpiştirelim.

• 4. yufkayı da peynirlerin üzerine kapatarak yine bolca soslayalım ve 5. yufkayı üzerine yerleştirelim.

• Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatalım.

• Böreği kare şeklinde dilimleyerek, kalan sosun tamamını üzerine gezdirelim. Böreğimizi yarım saat kadar dinlendirelim.

• Böreğimizi 170° fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.

• Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.

Afiyet olsun.

 

NASIL ARANDI: #esin alçıoğlu # minik kalpler # oyun # kitap # çocuk # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Bahar neşesi!

3 hafta önce
Ön yargıları yıkan Orta Doğu kenti: Doha

Vize kuyruklarında, konsolosluk kapılarında sürünmeden kolayca gidebileceğiniz Katar, kollarını açmış sizi bekliyor. Basra Körfezi’ne doğru uzanan bir yarımada ülkesi olan Katar, ışıl ışıl gökdelenleri, yemyeşil parkları ve modern sanatlara verdiği önemle Orta Doğu ülkeleri hakkındaki ön yargıları yerle bir ediyor

2 ay önce
Merhaba şubat

3 ay önce
Yepyeni bir yıl!

4 ay önce
Kış yaklaşırken

6 ay önce
Yepyeni öneriler

10 ay önce
AMERİKA RÜYASI

Dergimizin yazarlarından Esin Alçıoğlu, geçtiğimiz günlerde 2 haftalık Amerika seyahatine çıktı. Eşi Hüseyin Alçıoğlu ve oğlu Arel ile birlikte Güney Amerika’yı adım adım gezen Esin Hanım, izlenimlerini Kocaeli Life okurları için kaleme aldı

10 ay önce
Diğerleri mevsimdi sen ise sanatsın temmuz...

11 ay önce
Neşeli haziran

11 ay önce
Esin Alçıoğlu: Güzel günler...

1 yıl önce
Lüksün ve ihtişamın başkenti: Dubai

İhtişamlı mimarisi, muhteşem residansları, sıra dışı AVM’leri, şık caddeleri, çölü ve kumsallarıyla lüksün doruklarda yaşandığı Dubai, ‘en’lerin bir araya toplandığı muhteşem bir şehir

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: İçimizde çiçekler açsın

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş geldin yeni yıl!

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş Geldin Yeni Yıl

2 yıl önce
Ekim ayında neler yapalım?

2 yıl önce
Okula Dönüş Vakti

2 yıl önce
Yazı Bı̇tı̇rı̇yoruz

2 yıl önce
Yaz Geldi!

2 yıl önce
Haziranda ne yapalım?

2 yıl önce
Güneş daha parlak

2 yıl önce
Gülümseyin

2 yıl önce
Hoş geldin yeni yıl

3 yıl önce
Kışa Merhaba

3 yıl önce
Rüya gibi bir tatil: Maldivler

Maldiv Adaları; turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalları, tropik ormanları ve sessizliğiyle romantizmi doruklarda yaşamak isteyenlere rüya gibi bir tatil vaat ediyor

3 yıl önce
Sonbaharı uğurlarken

3 yıl önce
Ekim sakinliğine merhaba…

3 yıl önce
Merhaba ağustos…

3 yıl önce
Yaza merhaba

3 yıl önce
Anlamlı günlerin müjdecisi

3 yıl önce
Minik kalpler için en özel ay

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce
Baharın hatırlattıkları…

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce