28-03-2024 22:11

Türkiye'de ilk ve tek: Sinem Karakaş Erkek Güzellik Salonu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/04/2023
İlimizin tecrübeli erkek kuaförlerinden Tunahan İnce ile ‘Sinem Karakaş Make Up Plaza’nın kurucusu olan eşi Sinem Karakaş İnce sektördeki güçlerini birleştirdi; Türkiye’nin sadece erkeklere hizmet veren ilk ve tek güzellik merkezini Kocaeli’de hayata geçirdi
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPOTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Erkek bakımı alanında Kocaeli’nin tanınan isimlerinden, tecrübeli erkek kuaförü Tunahan İnce ile eşi, ‘Sinem Karakaş Make Up Plaza’nın kurucusu Sinem Karakaş İnce güçlerini birleştirdi, yaptıkları yatırımla Türkiye çapında bir ilke imza attı. Ülkemizin ilk ve tek erkeklere özel kişisel bakım merkezi olan ‘Sinem Karakaş Erkek Güzellik Merkezi’nin kapılarını geçtiğimiz günlerde açan ikili, bu girişimle büyük bir ihtiyaca da cevap verdi.

Sinem Karakaş Erkek Güzellik Salonu, İzmit Yenişehir Mahallesi’ndeki 4 katlı, 550 metrekare alana sahip binasında faaliyetlerine başladı. Erkekler için kuaförlük hizmetlerinden cilt bakımına, lazer epilasyondan manikür-pediküre, diyetisyen desteğinden bölgesel zayıflamaya kadar pek çok alanda uzman bir ekiple çalışan merkez, şimdiden karma hizmet veren  salonlara gitmekten rahatsızlık duyan beylerin ilk adresi oldu.

Cilt bakımı, el-ayak bakımı ve zayıflama işlemleri dışındaki tüm hizmetlerin işinin ehli erkek uzmanlar tarafından verildiği Sinem Karakaş Erkek Güzellik Merkezi’ni sizler için ziyaret ettik, merkez hakkında merak edilenleri başarılı girişimci Tunahan İnce’ye sorduk.

Tunahan Bey, bize kendinizden bahseder misiniz?

İzmit doğumluyum, 15 yıldır Kocaeli’de erkek kuaförlüğü yapıyorum. Uzun süre kentimizin önemli salonlarında görev yaptıktan sonra eşim Sinem Karakaş ile birlikte kentimize erkeklere özel bir bakım merkezi kazandırmaya karar verdik. Kısa bir süre önce de Türkiye’nin sadece erkeklere hizmet veren ilk güzellik merkezi olan Sinem Karakaş Erkek Güzellik Merkezi’nin kapılarını açtık.

Erkeklere bakım hizmeti verecek bu kadar kapsamlı bir salon açmak nereden aklınıza geldi?

Aslında hep aklımızdaydı. Eşim Sinem Hanım da ben de aynı alanda çalıştığımız için sektörde böyle bir eksikliğin farkındaydık. Sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’de de sadece erkeklere özel böyle bir salon yoktu. Beyler, kişisel bakımla ilgili ihtiyaçlarını hem kadınlara hem de erkeklere hizmet veren karma salonlarda karşılamaya çalışıyordu ama yaşadıkları sıkıntılar vardı. Kadınlarla aynı salonda bulunmaktan çekiniyorlardı, randevu saatleri sorun olabiliyordu, işlemleri gerçekleştiren uzmanların erkek olmasını tercih ediyorlardı. Devamlı karşılaştığımız bu serzenişler, bizi böyle bir yatırım yapmaya itti. Eşimin mevcut markasıyla benim sektördeki yıllara dayanan tecrübemi bir araya getirerek kentimizdeki bu açığı kapatmaya karar verdik.

KUAFÖRLÜK HİZMETLERİ

Artık erkekler de en az kadınlar kadar kişisel bakımlarına özen gösteriyor, değil mi?

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil… Emin olun, erkekler bakımına kadınlardan daha fazla özen gösteriyor. Yapılan bakımların sonuçlarını gördükçe, yeni bakımlar için talepleri de artıyor. Her yaş grubundan müşterimiz var ama özellikle 25-40 yaş aralığındaki beyler bakımına çok önem veriyor.

Oldukça büyük bir merkez yapmışsınız… Burada hangi hizmetler veriliyor?

Burası 4 katlı, toplam 550 metrekare alana sahip bir merkez. Her işlem için ayrı bir uygulama alanımız var. Sinem Karakaş Erkek Güzellik Merkezi’nde görev yapan 9 kişilik ekibimiz; beylere saç, el-ayak bakımı, diyet ve bölgesel incelme, cilt bakımı ve lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve kaş tasarımı ile piercing uygulamalarıyla hizmet veriyor.

Saç bölümünüzde her türlü kuaförlük hizmeti var mı?

Elbette, var. Saç ve sakal tıraşı, çocuk tıraşı, damat tıraşı, kişiye özel saç ve sakal tasarımı gibi kuaförlük hizmetlerinin yanı sıra saç ve kaş simülasyonu, protez saç, saç pigmentasyonu, saç ve sakal vitamini, kaş alımı, microblading gibi uygulamalarımız da var.

ERKEKLERE CİLT BAKIMI

Saç pigmentasyonu nasıl bir uygulama?

Beyazlamış saçları, yeni beyazlamaya başladığı zamanki kırlaşmış görünümüne kavuşturan ve özellikle belli bir yaşın üzerindeki müşterilerimizin büyük ilgi gösterdiği bir işlem. Bu uygulamada beyaz saçların rengini özel bir işlemle kırıyoruz ve saçı yeni kırlaşmaya başlamış zamanına geri döndürüyoruz. Saça çok doğal bir görüntü kazandıran, güzel bir işlem.

 

Peki, saç ve sakal vitamini uygulaması hangi durumlarda kullanılıyor?

Erkeklerin yaşadığı en can sıkıcı sorunlardan biri de saçkıran yani saç, sakal ya da kaştaki tüylerin bölgesel olarak dökülmesi durumu. Bu sıkıntıyı yaşayan müşterilerimizde sorunlu bölgeye, özel vitaminler uyguluyoruz ve 15 günde gözle görülür sonuçlar alıyoruz.

 

Cilt bakımı ünitenizde erkeklere hangi bakımları uyguluyorsunuz?

Beylere özel klasik cilt bakımı, medikal cilt bakımı, dermaterapi, mezoterapi gibi 12 farklı cilt bakım protokolü uyguluyoruz. Hangi müşterimize hangi bakımın uygulanacağına ihtiyaca göre karar veriyoruz. Uzman ekibimiz ve ileri teknolojiye sahip cihazlarımızla cilt bakımı, kırışıklık, antiaging, lekelerin giderilmesi, gözenek sıkılaştırma, temizleme, lifting, göz altı torbaları ve morlukları gibi pek çok sorunu ortadan kaldırabiliyoruz. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Sinem Karakaş Make Up Plaza’da kullanılan ve sonuçlarıyla büyük yankı yaratan, uzay teknolojisiyle üretilmiş WishPro Plus cihazını erkek güzellik merkezimize de kazandırdık. ‘Bilimin sihirle buluştuğu yer’ olarak tanımlanan bu cihaz sayesinde pek çok cilt probleminde çok etkili sonuçlar alıyoruz.

BÜYÜK BİR RAHATLIK

Sinem Karakaş Erkek Güzellik Merkezi’nde en çok talep gören işlemler hangileri?

Böyle bir ayrım yapamayacağım çünkü herkes kendi ihtiyacına yönelik hizmet alıyor. Bununla beraber şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bir kez el-ayak bakımı yaptıranlar mutlaka sonrasında da devam ediyor. Erkeklerin cilt ve tırnak yapısı kadınlardan farklı. Ayrıca uzun yıllar ayakta çalıştıkları ve hiç bakım yaptırmadıkları için özellikle ayakları sorunlu. Tırnakları ve tırnak etleri kadınlara göre çok daha sert, topuklarındaki deriler çok daha kalın, genellikle tırnak batığı ve nasır sorunları var. Bunları evde gidermek çok zor. Manikür-pedikür erkeklere büyük bir konfor yaratıyor. Üstelik bu konforu işlem bittiği an yaşamaya başlıyorlar. Farkı hemen görüyor ve bir daha vazgeçemiyorlar. El-ayak bakımının yanı sıra lazer epilasyon uygulamalarına da yoğun ilgi var. Tüm vücuda uygulayabildiğimiz lazer işlemi merkezimizde erkek uzmanlarımız tarafından gerçekleştiriliyor.   

Zayıflama konusunda nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?

Fazla kilolar kadınların ve erkeklerin ortak sorunu. Bu nedenle merkezimiz bünyesinde görev yapan diyetisyenimiz, dileyen tüm müşterilerimize sağlıklı beslenme ve diyet konusunda  destek oluyor.  Ayrıca, son teknoloji ürünü Hyper ZEB, Hobraz Slim ZEB, G5 ve lenf drenaj gibi etkisi ilk seanstan itibaren görülebilen cihazlarımızla bölgesel incelme konusunda çok iddialı sonuçlara imza atıyoruz.

Tunahan Bey, merkezinizde sadece erkek uzmanlar mı görev yapıyor?

Cilt bakımı, el-ayak bakımı, zayıflama ve bölgesel incelme dışındaki tüm hizmetler erkek uzmanlarımız tarafından veriliyor.

 

Yenişehir, Arda Sk. No:38, 41000

İzmit/Kocaeli

Instagram: sinemkarakaserkekguzellik

NASIL ARANDI: #tunahan ince # sinem karakaş # kişisel bakım # erkek güzellik salonu # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.