27-07-2024 07:51

Ticarette, sporda ve siyasette… Yalçın Eldoğan

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/09/2023
Yurt içinde ve yurt dışında hayata geçirdiği projelerle tanınan, son olarak ‘Köyüm Akmeşe’ projesiyle gündeme gelen Yalçın Eldoğan’ın hedefi büyük
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Serpil Çolak

Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

 

İlimizin başarılı iş adamlarından biri olan, yurt içinde ve yurt dışında sayısız inşaat projesine imza atan, Elyapı Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan ile ticaret, spor ve siyaset üçgeninde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Yalçın Eldoğan, yeni projesi ‘Köyüm Akmeşe’, yöneticilik yaptığı Kocaelispor ve siyasi hedefleriyle ilgili oldukça samimi açıklamalarda bulundu. Şimdi sizleri Eldoğan’ın çok konuşulacak röportajıyla baş başa bırakıyoruz.

Yalçın Bey, yine farklı bir proje ile gündemdesiniz, ‘Köyüm Akmeşe’ projesi nasıl doğdu?

Biliyorsunuz bir pandemi dönemi geçirdik, hepimiz evlerimize hapsolduk. Öte yandan beklenen bir İstanbul depremi gerçeği var. Bu düşünceler ışığında hem güvenli hem de doğayla iç içe yaşam alanı oluşturmak istedik, bir yapı kooperatifi kurduk. Kooperatif, Akmeşe’de tiny house köyü kurmak üzere çalışmalara başladı.

 

Neden Akmeşe?

İstanbul’a yakın olduğu için bu bölgeyi seçtik. Ataşehir’den çıkıp Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanan biri 50-55 dakikada Akmeşe’ye gelebiliyor. Otobandan çıktıktan sonra 6 dakika içinde tiny house köyünün kurulduğu alana ulaşabiliyorsunuz.

 

TINY HOUSE KÖYÜ

Köyüm Akmeşe projesinin özellikle- rinden biraz bahseder misiniz?

Köyüm Akmeşe projesi toplam 65 dönümlük arazi üzerinde iki ayrı bölümden oluşuyor. Projenin 48 bin metrekarelik alanı kapsayan ilk etabında

185 bağımsız bölüm bulunuyor. Arazi üzerine koyacağınız tiny house’ı siz seçiyorsunuz. İster tek katlı, ister asma katlı. Tiny house’ların önüne veranda yapabilir, isterseniz verandayı kapatıp kış bahçesine de çevirebilirsiniz. Verandaya jakuzi koyabilir, bahçede ateş çukuru ya da mangal alanı oluşturabilirsiniz. Hatta merakınız varsa bahçenizde belli bir alana sebze bile ekebilirsiniz.

 

KOCAELİSPOR SÜPER LİG’E ÇIKMALI

Yalçın Bey, biraz da spor geçmişinize değinelim, Kocaelispor’da yöneticilik yaptınız. Kocaelispor’un şu anki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

2008-2009 sezonunda Kocaelispor’da başkan vekiliydim. İyi bir yönetim kurulumuz vardı. Takım ruhuyla çalışarak 1. Lig’deki Kocaelispor’u Süper Lig’e çıkarmak bize nasip oldu. Kocaelispor takımı daha sonra amatör kümeye kadar düştü. Kocaelispor’un 1. ya da 2. Lig’de olmasını içime sindiremiyorum. Bunun başarı olarak lanse edilmesini de kabul etmiyorum. Kocaelispor’un yeri kesinlikle Süper Lig olmalı. Kocaelispor, Süper Lig’e çıkmalı ve istikrarlı bir şekilde orada kalmalı. Bu sadece parayla olacak iş değil, tamamen ekip işi. Engin   Bey’i tanırım, başarılı bir iş adamı ama başarılı bir kulüp yöneticisi olarak görmüyorum. Geçen sene takımı 2. Lig’e düşürmemeliydi. Umarım takımı Süper Lig’e çıkarır ve biz de tebrik eder, gereken desteği veririz. Belediye başkanı olduğum takdirde Kocaelispor’a da büyük katkılarımın olacağını düşünüyorum.

 

Yalçın Bey, İzmit Belediyesi başkan adaylığı için de adınız geçiyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Ben 51 yaşındayım, bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Yaptığım iş gereği bu şehri çok iyi tanıyorum. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda projeye imza attım. Ciddi bir tecrübem ve deneyimim var, kendime de güveniyorum. Bugüne kadar çok sayıda teklif gelmesine rağmen hiçbir yere aday olmadım, şu an kendimi hazır hissediyorum.

 

İZMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Peki, neden İzmit?

İzmit Belediye Başkanlığı’na aday gösterilirsem kazanacağıma inanıyorum.   Şehrin ciddi eksikleri var. 1999’da deprem yaşadık, üzerinden 24 sene geçti, o günden bugüne atılan tek bir somut adım var; Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm, o da 7 yıldır bitmedi. Proje doğru ama yöntem yanlış. İnsanımızın en öncelikli ihtiyaçları barınma ve beslenmedir. Allah nasip eder de belediye başkanı olursam, İzmit’te 1999 depremi öncesi inşa edilmiş tüm binaları gözden geçirip acil olanların dönüşümünü sağlamak için ciddi mesai harcayacağım. 2005 yılında Uzunçiftlik belde belediyesiyle 600 adet sosyal konut yaparak, ev sahibi olma ihtimali bulunmayan birçok aileyi kira öder gibi konut sahibi yaptık. 33 yaşında 14 bin nüfuslu belde belediyesine 600 konutluk projeye başlayıp zamanında bitirmiş birisiyim. Bugün daha ciddi tecrübeye, bilgi birikimine ve daha geniş bir çevreye sahip olarak 400 bin nüfuslu ilçeye belediye başkanı olduğumda binlerce konutu kentsel dönüşüm projeleriyle yenileyeceğime ve sosyal konutlar yaparak ev sahibi olma ihtimali çok düşük olan dar gelirli aileleri konut sahibi yapacağıma inanıyorum.

 

Merak edenler için ben sormuş olayım, hangi partiden aday olmayı düşünüyorsunuz?

Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in, İzmit Belediyesi’ne tekrar aday olmayacağına dair açıklamaları var. Ben, Millet İttifakı’nın adayı olmak istiyorum. Millet İttifakı devam ederse zaten önceki dönem CHP’nin adayı seçilmişti, bu dönem de ya İYİ Parti’nin gösterdiği bir kişinin aday olması gerektiğini ya da CHP ve İYİ Parti’nin ortak bir isim üze- rinde uzlaşarak aday çıkartması gerektiğini düşünüyorum. Tekrar ittifak kurulursa, iki tarafa da şunu söyleyeceğim; “Ben bu şehri biliyorum, bu şehre katkım olacağına, bu şehri iyi yöneteceğime inancım tam. İzmit için hem CHP hem İYİ Parti’den ittifakın adayı olmak isterim. İzmit’te doğmuş, büyümüş, İzmit’in her sokağını caddesini bilen bir İzmit çocuğu olarak bu şehirde yaşayan herkesten oy alabilecek kişiyim.”

NASIL ARANDI: #yalçın eldoğan # elyapı şirketler grubu # kocaelispor # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.