19-04-2024 06:41

Tamgün Ofis ile fark yarattı: Naci Davut Tamyüksel

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/07/2021
İki başarılı iş insanı, Naci Davut Tamyüksel ve Mahir Seymen güçlerini birleştirdi, İzmit’in en avantajlı lokasyonlarından birinde muhteşem bir iş merkezi projesine imza attı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Kocaeli’de herkes, Tamgün Ofis’ten bahsediyor… Tamgün Yapı’nın kurucusu Naci Davut Tamyüksel ve Seymen Petrol’ün sahibi Mahir Seymen’in ortaklığında hayata geçirilen Tamgün Ofis projesi tamamlandı. İzmit’in en avantajlı lokasyonlarından biri olan Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan ve 57 ofis ile 6 dükkandan oluşan proje; modern ve şık mimarisi, fonksiyonelliği ve bulunduğu bölge nedeniyle kısa sürede büyük ilgi gördü. Ofis mantığını merkeze alarak tüm detayların titizlikle düşünüldüğü Tamgün Ofis, İzmit’in yeni cazibe merkezi olmaya aday. Tamgün Ofis hakkında merak ettiklerimizi, Tamgün Yapı’nın kurucusu Naci Davut Tamyüksel’e sorduk.

 

Naci Bey, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1973 doğumluyum. Evliyim, 2 oğlum var. Büyük oğlum Egemen 17, küçük oğlum Vatanay ise 15 yaşında. Uzun yıllardır inşaat sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteriyorum.

 

Bugüne dek sektörün hangi alanlarında faaliyet gösterdiniz?

1997 yılında İzmit’te ilk duşakabin üretim fabrikasını kurdum. Birkaç yıl içinde malzeme çeşitliliğini arttırarak banyo ve mutfak işlerine devam ettim. 2007 yılında Ciesse ve Genova marka İtalyan mutfak markalarının bayiliğini aldım. Bunu Seranit marka seramik; Vitra, Artema ürünleri; Teka ve Elica marka ankastre ürünler izledi. Böylece iş hayatım dekorasyona doğru yönelmiş oldu. Güçlü ve uzman kadrolarla bu alanda hizmet vermeye 2012 yılına kadar devam ettim. İnşaatın kabası hariç geri kalan tüm imalatları zaten yapıyorduk, artık sıra müteahhitliğe gelmişti. Ardından o dönemdeki ortağımla beraber Tamgün Yapı’yı kurduk. Böylece, 2012 yılında müteahhitlik maceram başlamış oldu.

GÜVEN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

 

Müteahhit olarak hangi projelere imza attınız?

İlk projemiz, 12 dairelik bir konut projesiydi. Hemen arkasından 48 dairelik diğer bir proje geldi. Ardından da 150 daire, 6 dükkandan oluşan ve adımızı İzmit’e duyuran Tepe Residence 1.Etap’ı yaptık. Devamında 121 dairelik, içinde SPA’sı da bulunan Vadi Residence projemizi tamamladık. Hemen akabinde 80 daire, 5 dükkandan oluşan Tepe 2 projemizi bitirdik ve ful eşyalı olarak teslim ettik. Bu projelerin tamamını toplam 18 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik. Genel olarak konut, ticari alanlar, hastane, okul ve akaryakıt istasyonu projelerinde yer aldık.

 

Sektörün en güvenilir markalarından birisiniz… Bunu neye bağlıyorsunuz?

Tamgün Yapı, uzman bir kadroyla hizmet veren; değişime hızla uyum sağlayabilen; mimari tasarım, uygulama ve inşaat alanlarında kendini sürekli yenileyen, tamamen müşteri memnuniyeti ve güven odaklı çalışan bir firma. Tüm projelerimizde çağın en yeni inşaat teknolojilerini kullanıyor ve kaliteden asla ödün vermiyoruz. Modern bir yapının içinde bile doğayı yaşamak için projelerimizde kullandığımız malzemeleri doğal taş ve ahşabın türevlerinden seçiyoruz. Bu materyalleri sanatsal olduğu kadar ergonomik bir şekilde kullanarak, kişileri streslerinden uzaklaştırdığımızı, çok rahat ettirdiğimizi görmek bize bir sonraki adım için büyük güç sağlıyor. Bu nedenle ilk projemizden itibaren sektörde adı güvenle anılan bir firma olduk.

KISA SÜREDE TAMAMLADIK

 

Sizin için ‘işini aşkla yapan müteahhit’ diyorlar.

Her sabah, büyük bir enerji ve heyecanla güne başlarım. ‘Uzmanlık yolu’, zaman zaman çok zor olsa da ufukta hep daha iyiye, daha daha iyiye ulaşmak üzere size anlatılmaz güzellikte bir serüven sunar. Bir binayı yaparken; önce hayal etmek, tasarlamak, sonra bilimi ve sanatı işlevsellikte, fonksiyonellikte buluşturmak gibi bir düsturum oldu her zaman. Bu beni yaptığım işlerde motive etti. En küçük detayı bile uzun uzun araştırmak, emek harcamak, başarı ve mutluluğu da beraberinde getirdi. Şu günlerde de aynı heyecanla Yahya Kaptan Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz Tamgün Ofis projesini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

 

Tamgün Ofis projesi nasıl doğdu?

Tamgün Ofis projesini, sevgili ağabeyim Mahir Seymen ile birlikte hayata geçirdik. Kendisiyle 2014 yılının başında, Çenesuyu’nda bulunan akaryakıt istasyonunun yenilenmesi projesinde tanıştık. Sonrasında dostluğumuz devam etti, irtibatımız hiç kopmadı. Tamgün Ofis projesinin yeri, Mahir Bey’e aitti. Çok avantajlı bir lokasyonda bulunan bu yer, Kocaeli halkının ihtiyaçlarına cevap verecek şık ve modern bir iş merkezi için çok uygundu. Yeri kendisinden istedim, çok kısa bir sürede anlaştık ve birlikte yol almaya karar verdik. Çalışmaya çok hızlı başladık. Kasım 2020’de başladığımız Tamgün Ofis projemizi, bir yıl dolmadan bu ay içinde teslim ediyoruz. İşimizin çok önemli ve veballi olduğunun bilinci ve fevkalade ciddiyetle; şehirciliğin, kentsel tasarımın ve planlamanın çok önemli bölümünü ifa ediyoruz.

HER YERE YAKIN

 

Tamgün Ofis’in yeri tam olarak nerede?

Yahya Kaptan Mahallesi’nde, Kandıra Yolu üzerinde. Tam olarak TEM ile Kuzey Marmara Otoyolu arasında kalan bir alan, bu nedenle ulaşım çok kolay. Otogara çok yakın, Şehir Hastanesi’ne bir kilometre, tramvay durağına 100 metre mesafede. Yani hem şehrin yoğunluğundan uzakta hem de her yere yakın, hiç trafik sorununun yaşanmadığı bir noktada.

 

Projede kaç ofis bulunuyor?

Proje, 4 kat üzerine 57 ofis ve 6 dükkandan oluşuyor. İş merkezimizde, büyüklüğü net 58 ve 68 metrekare arasında değişen 2 farklı ofis tipi bulunuyor; her ofisin bir de balkonu var. Dükkanlar da net 150 ile 250 metrekare arasında değişiyor. İsteyen müşterilerimiz için birden fazla ofisi birleştirebiliyoruz. Her ofis için bir araçlık kapalı otopark planladık, elbette açık otoparkımız da var. Projemizin giriş bölümünde resepsiyon alanı bulunuyor. Çift asansörü olan binamızda, ortak alan zeminlerimizi doğal mermer kaplama yaptık.

 

Bina teknik olarak hangi özelliklere sahip?

Öncelikle şunu söyleyeyim, Tamgün Ofis’te tam güç jeneratörümüz var yani ofis sakinleri hiçbir elektrik kesintinden etkilenmeyecek. Isıtmada da VRF sistemini kullandık. Böylece 4 mevsim ısıtma ve soğutma sorunu olmayan ofisler oluşturduk, ofis sakinleri için kartlı giriş sistemi de kurduk. Tüm ofis sahipleri iş yerlerine kartlarını okutarak girecek. 7/24 kamera sistemiyle, binayı son derece güvenli bir hale getirdik.

ESTETİK KONUSUNDA TİTİZİM

 

Binanın dış cephesi de çok şık olmuş…

Doğal kaplama ürünler kullanıyoruz. Tamgün Ofis’in dış cephesinde dört malzeme kullandık; bisküvi tuğla, cam, mermer ve alüminyum. Böylece hem şık bir görüntü verdik hem de dayanıklı ve çok uzun ömürlü bir bina olmasını sağladık.

 

Estetik konusunda fazlaca titiz olduğunuzu duydum…

Uzun süre dekorasyon işiyle uğraştığım için tasarımsal olarak gelişmiş bir bakış açım var. Her detaya önem verir, zihnimdeki tasarımı gerçekleştir mek için gerekirse malzemeyi kendim imal ederim. Hiçbir yerde olmayan farklı dokunuşlarla yapıya bir kimlik kazandırdığımı düşünüyorum. ‘Şehircilik’, mimarlıktan türemiş bir disiplindir. Biz de mimarlıkta sabrı, zamana yayarak gereken disiplinle her zaman sonuca varmaya çalıştık. Nihai kararı verebilmek için her şeyi önceden sorgulamak ve istişare etmek gerekir. Bütün zorluklarına, bazen anlatılamayacak engellerine rağmen mimarlığın en güzel tarafı; her defasında yeniden başlarken, bir öncekinden daha tecrübeli ve daha donanımlı olmanızdır. Tıpkı bir kaşif gibi adanmışlıkla çalışmak, gözle görülür, inkara imkan tanımayan bir eser bırakmanızı sağlıyor.

İLGİ ÇOK YOĞUN

 

Kocaelililerin Tamgün Ofis’e ilgisi nasıl oldu?

Tamgün Ofis, gerek inşaat kalitesi ve estetiğiyle gerekse lokasyonu itibariyle çok avantajlı bir proje. Şehir merkezinde trafik sorunu olmadan kapalı ve açık otopark alanlarıyla hem iş sahipleri hem de yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Şu anda elimizde sınırlı sayıda ofis kaldı, onlar da hızla tükeniyor.

 

Naci Bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim… Son olarak eklemek istediğiniz bir nokta var mı?

Projemize göstermiş olduğunuz ilgi için ben teşekkür ederim. Kentimize Tamgün Ofis gibi prestijli bir proje kazandırmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm Kocaelilileri tanışmak ve projemizi yakından incelemek üzere satış ofisimize bekliyoruz.  

İLETİŞİM

Adres: Yahya Kaptan Mah. Özyıldırım Sok.

No: 16 İzmit/KOCAELİ

Tel: 0 262 331 01 02

Instagram: @tamgunmımarlik

NASIL ARANDI: #tamgünofis #yapı #inşaat #nacidavuttamyüksel #tamgünyapı #yahyakaptan #yapı #mimarlık #işadamı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.