19-04-2024 11:58

Şık tarzıyla dikkat çekiyor: Ecem Şahin

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/07/2021
İlimizin en genç ve başarılı diyetisyenlerinden Ecem Şahin, kendine has şık giyim tarzıyla girdiği her ortamda fark ediliyor
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Life’ın stil sayfalarının bu ayki konuğu, ilimizin en genç ve başarılı diyetisyenlerinden Ecem Şahin. Üniversite eğitiminin ardından yüksek lisansını ve uzmanlığını bariatrik cerrahi diyetisyenliği üzerine yapan Şahin; bir süre İstanbul’da otizmli çocukların beslenmesi ve genetik analize göre beslenme üzerine çalıştı. İki yıl önce Kocaeli’ye dönerek kendi kliniğini açan Ecem Hanım, şu anda hem danışanları için sağlıklı diyet programları hazırlıyor hem de GentestDiet Kocaeli yetkili uygulayıcısı olarak görev yapıyor. Mesleğindeki başarısının yanı sıra şık giyim tarzıyla da tanınan Şahin, günlük yaşamında içerisinde kendisini rahat hissettiği kombinleri tercih ediyor. Başarılı diyetisyen, gardırobunun kapılarını bizler için açtı. 

YAŞAM

Nerede yaşıyorsunuz?

Üniversite ve yüksek lisansımın ardından iş hayatına İstanbul’da atıldım, uzun yıllar Beşiktaş’ta yaşadım. Uzmanlığımı aldıktan sonra kendi işimi kurmaya karar verince Kocaeli’ye döndüm. Şu anda Yenikent’te ailemle birlikte yaşıyorum. Kocaeli’yi çok seviyorum ama İstanbul’u da özlüyorum.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Şu anda ailemle beraber yaşıyorum ama öğrencilik ve uzmanlık dönemlerimde, evimin merkezi, hareketli, ulaşım problemi olmayan bir bölgede olmasını tercih etmiştim. Köpeğimi sahiplendiğimde apartmanda bakımın zor olduğunu tahmin edememiştim, bu yüzden şimdilerde daha sakin ve bahçeli evleri tercih ediyorum.

Evinizin en rahat köşesi?

Ben, evi çok seven bir insanım. Eve girdiğim an zaten kendimi rahatlamış hissederim ama en çok vakit geçirdiğim yer, yaşam alanı haline getirdiğimiz balkonumuz.

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Sevmediğim bir şeyleri evde bulundurmak istemem, bu nedenle sevmediğim bir şey yok. Bununla beraber gitarımı, kitaplarımı, pikap ve plaklarımı çok severim.

Çalışıyor musunuz, boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hafta içi ancak iş sonrası boş vaktim oluyor. Kliniğimi ve işimi çok sevdiğim için de en çok orada vakit geçiriyorum. İşim bittikten sonra da kalan kısıtlı zamanı verimli değerlendirmek, kendimi iyi hissetmek için eve girdiğimde müziğimi açar ve ailemle vakit geçiririm. Ruh halime göre keyifliysem, gitar çalarım veya dizi izlerim. Biraz keyifsiz olduğum zamanlarda odak noktamı değiştirip puzzle veya yemek yaparım, her gece yatmadan önce de mutlaka 50 sayfa kitap okurum.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Cumartesi günleri genellikle çalışıyorum, eğer programım boşsa şehir dışında oluyorum. Pazar günleri de erken uyanıp zamanımın bir kısmını online diyete ayırıyorum. Boş kalan zamanlarımda da ailemle ya da arkadaşlarımla dışarıda vakit geçiriyorum.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

İşim gereği kullanıyorum ama sosyal medyayı çok sevdiğim söylenemez.

Facebook, Twitter, Instagram?

Twitter'ı bir nevi günlük gibi kullandığım için orada daha aktif oluyorum. Gündemi takip ediyorum; duygularımı, olaylar karşısındaki düşüncelerimi oradan paylaşıyorum. Sanat tarihi, kitap, film ve müzikle ilgili yorumlarımı da sık sık Twitter’da dile getiriyorum. Bunun dışında iki ayrı Instagram hesabım var. Kişisel hesabımı, fotoğraflarımı biriktirdiğim bir anı defteri gibi kullanıyorum. İş hesabımda ise danışanlarıma yönelik paylaşımlar yapıyorum. Sağlıklı beslenme üzerine farkındalık yaratacak, motive eden videolar çekiyorum; bunları aynı zamanda Facebook hesabımda da paylaşıyorum.

En son izlediğiniz film?

Pieces of a Woman, çok etkilendiğim bir film oldu. Özellikle müziklerini çok beğendim ve gün batımında dinlediğim müziklere, Howard Shore’dan ‘Family’i de ekledim. Vanessa Kirby ‘Crown’ da beğenerek izlediğim bir oyuncuydu ve burada da oyunculuğu müthişti. Filmi ve müziklerini tavsiye ediyorum.

En sık dinlediğiniz albüm?

Spotify kullanıyorum. Uyandığımda, spor yaparken, çalışırken, yolculukta, gün batımında dinlediğim müzik türleri çok ayrı… Genellikle soft rock dinliyorum. R.E.M, U2, Bruce Springsteen, David Bowie, Eric Clapton, Coldplay, John Lennon, Bon Jovi, son zamanlarda Madrigal grubu en sık dinlediklerim. Yüzyüzeyken Konuşuruz, Sena Şener, Melike Şahin da sık dinlediklerimden. Arkadaşlarımla ise genellikle Pop 90 dinleyerek ve danslarını yaparak çok eğleniyoruz.

En sevdiğiniz yazar?

Jane Austen, Virginia Woolf , Emily Bronte sevdiğim yazarlardan. Sevgi, kin, nefret, gurur gibi tutkusu güçlü duyguları, sade ve yalın bir dille anlatmaları bana her okuduğumda farklı bir duyarlılık kazandırmıştır. Aynı zamanda George Orwell’i da çok severim. Yapıtlarında hayal gücünün sınırlarını zorlarken gerçekçi yaklaşımlar sergilemesi beni gerçekten etkiliyor. Nazım Hikmet’i ve Turgut Uyar’ı  söylemeden geçmek istemiyorum. En sevdiğim kitap ise Dorian Gray’in Portresi’dir.

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Öncelikle seçtiğim kıyafet rahat olmalı. Zamana uygun, kendime yakışan kıyafetleri tercih ediyorum. İş hayatında daha çok elbise, etek, bluz kombinleri kullanıyorum. Yaz aylarında, günlük hayatımda ise vazgeçilmezim, şortlarım. Giyim tarzımı genellikle o gün gireceğim ortama göre belirliyorum.

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

Eskiden mağaza gezerek alışveriş yapıyordum ama iş yoğunluğundan dolayı artık alışveriş için kendime çok fazla vakit ayıramıyorum. Bu yüzden internet alışverişi bu konuda bana çok yardımcı oluyor.

Kot markası?

Genellikle Levi’s ve İpekyol’dan tercih ediyorum.

Spor ayakkabı?

Modelini beğendiğim ve rahat bulduğum her markadan spor ayakkabı alabilirim, genellikle bu marka Nike oluyor.

Gece ayakkabısı?

Elle, Nine West, Hotiç ve özel butiklerden ayakkabı almayı tercih ediyorum.

Gömlek?

İş hayatında kullandığım gömlekleri Adl, Zara ve Network’ten alıyorum. Günlük hayatımda ise özellikle kışın oduncu gömlekleri çok seviyorum; Kadıköy’deki butiklerde harika modeller buluyorum.

Çanta?

Genellikle spor çantaları veya bel çantalarını kullanıyorum. Kamp yapmayı sevdiğim için sırt çantalarım diğer çantalarımdan çok daha fazla. Decathlon  ve Outdoor’da aradığım her şeyi buluyorum.  Günlük hayatımda ise Beymen ve Zara’nın modellerini beğenerek kullanıyorum.

Gardırobunuzun vazgeçilmezi?

Siyah elbisem. Her yere çok rahat giyebiliyorum, her zaman kurtarıcı oluyor.

Moda ikonu?

Kate Middleton ve Blake  Lively’in tarzlarını beğeniyorum.

En son satın aldığınız şey?

Tatil çantamı hazırlarken, kolye ve tulum almıştım.

GÜZELLİK

Parfüm (günlük/gece)?

Yıllardır Roberto Cavalli  kullanıyordum ama bir alışverişimde Victoria’s Secret Bombshell Intense’i beğendim. Artık onu da kullanıyorum.

Şampuan?

Organix, Elseve.

Cilt bakım markası?

Bioderma, Nuxe ve Clinique’in ürünlerini birlikte kullanıyorum.

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz?

Boya ve kesim için Yarımca'da Murat Uğur ve Emine Uğur, İzmit’te ise Özgür Girişkin’den vazgeçemem.

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Estetik yaptırmadım, karşı da değilim. Bununla beraber doğal güzelliğin önemli olduğunu ve her kişinin kendine özel olduğunu düşünüyorum. Gerektiğinde doğallığımı bozmayacak estetikler yaptırabilirim.

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Saçlarıma zeytinyağı maskesi yapıyorum, yüzüm için genellikle profesyonel destek alıyorum.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

İş için değil, gezi amaçlı çıktığım için yurt dışı seyahatlerimi tatillerime denk getirmeye çalışıyorum. Pandemiden önce yılda bir kez yurt dışına çıkardım.

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Yeni yerler görüp, yeni deneyimler kazanmak istediğim için her seferinde farklı rotalar belirliyorum. Bu zamana kadar 9 ülkeye gidebildim, içlerinden en çok Prag'dan etkilenmiştim. Kendime çok yakın bulduğum bir şehirdi. Kışın tekrar gitme planı yaparken pandemi dönemine girdik. İkinci Prag tatili, her şey normalleştiğinde gerçekleştireceğim bir hayalim olarak kaldı.

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Yazın Kaş, Datça, Alaçatı ve Fethiye daha çok vakit geçirdiğim yerler. Kışın ise arkadaşlarımla beraber genellikle Sapanca tarafındaki dağ evlerinde hafta sonu kaçamakları yapıyoruz.

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

Genellikle İstanbul'a gidiyorum, kardeşim ve arkadaşlarımın bir kısmı orda olduğu için her fırsatta ilk olarak oraya gitmeye çalışıyorum.

Şehir içinde kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

Pazar kahvaltıları, ailecek bir arada olduğumuz tek zaman ve ben de onlarla vakit geçirmek istiyorum. Kahvaltımızı yaparken bir ritüel gibi gezi programı veya belgesel izleriz; onun üzerine konuşuruz. Sohbetimize kahvemizi içerken devam ederiz. Bundan çok keyif alıyorum. Dışarıda kahvaltı yapmak için ise genellikle bol yeşillikli, sakin yerleri tercih ediyoruz. Akşam yemeği için tercihim, İstanbul’daki mekanlar.

Eğlence için sürekli gittiğiniz mekan?

Yeni mekanlar denemeyi sevsem de müdavini olduğum yer Victor Levi ve Pera. Kocaeli’de arkadaşlarımla buluşma yerimiz ise Romano ve Konak Garden Cafe.

 

NASIL ARANDI: #ecemşahin #tarz #diyetisyen #sağlık #tarzkadın #ikonik #giyim #engençdiyetisyen #kocaeli #izmit #stil

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.