26-04-2024 02:41

Tepeden tırnağa yenilendi: Diva Weddıng Event

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/07/2021
Kocaeli’nin hem kafe-restoran hem de düğün salonu konseptiyle hizmet veren ilk mekanı Diva Garden, tepeden tırnağa yeniledi; mekanda gerçekleşen düğün organizasyonları, ‘Diva Wedding Event’ markasıyla üst kattaki şık etkinlik salonuna taşındı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Elif ve Levent Ergüney çifti tarafından, 2018 yılında Başiskele sahilinde hizmete açılan Diva Garden, yeniliğe doymuyor. Kocaeli’nin hem kafe-restoran hem de düğün salonu konseptiyle hizmet veren ilk mekanı olan Diva, pandemi kısıtlamalarının ardından kapılarını tepeden tırnağa yenilenmiş olarak açtı.­­

Ergüney çifti, mekanda gerçekleşen düğün organizasyonlarını, ‘Diva Wedding Event’ markasıyla üst kattaki şık etkinlik salonuna taşırken, alt katı ve geniş bahçeyi de yeniden düzenleyerek tamamen kafe-restoran misafirlerine ayırdı.

Sektördeki 15 yıllık tecrübeleriyle Diva Wedding Event’te kusursuz düğün organizasyonlarına imza atan Ergüney çifti, yaptıkları yeni düzenlemelerle Diva’nın adını da kentin en favori kafe-restoranları arasına yazdırdı.  Mekanda yapılan değişiklikleri ve Diva Wedding Event markası altında verilen hizmetleri, başarılı iş kadını Elif Ergüney ile konuştuk.

 

Elif Hanım, pandemi kısıtlamalarının ardından, Diva bizi yepyeni bir konseptle karşıladı… Bu süreçte yaptığınız değişikliklerden biraz bahseder misiniz?

2018 yılında, Diva’yı projelendirirken hem salon ve kır düğünlerine ev sahipliği yapacak şık bir etkinlik mekanı hem de dünya mutfaklarının en lezzetli yemeklerinin tadılabileceği bir kafe-restoran olarak tasarlamıştık. Hizmet vermeye de bu şekilde başladık. Bildiğiniz gibi Diva ilk açıldığında kafe-restoran kısmımız ve düğün salonumuz alt kattaydı; bahçede de kır düğünlerini ve diğer etkinlikleri gerçekleştiriyorduk. Ancak restoran kısmımızın kapasitesi bir süre sonra talebe yetmemeye başladı. Ayrıca, kır düğünü ve bahçede gerçekleşen diğer organizasyonlarda, kafe-restoran bölümündeki misafirlerimizi rahatsız etmekten endişe duyuyorduk. Hal böyle olunca, Diva’nın projesinde değişiklik yapmaya karar verdik. Alt kattaki salonumuzu ikinci kata taşıyarak, çok şık bir organizasyon alanı oluşturduk. Kır düğünü konseptini tamamen kaldırdık; alt kattaki salondan boşalan alanı ve bahçeyi restorana kattık.

Önce biraz üst kata taşınan etkinlik salonundan bahsetmek istiyorum…  Dekorasyonu çok şık olmuş.

Yukarıdaki salonumuz hem son derece aydınlık ve ferah bir atmosfere hem de üç cepheden ful deniz manzarasına sahip. Projeyi hayata geçirirken tamamen açılabilir cam sistemi kullandık. Bu şekliyle alan, gerektiğinde çok büyük bir terasa dönüşebiliyor. Dekorasyon aşamasında ana renk olarak antrasiti tercih ettik. Böylece manzarayı ön plana çıkardık. Ayrıca, her renkle ve konseptle uyum sağlayan antrasiti fon olarak kullanarak yapılan süslemelerin daha da şık ve canlı görünmesini sağladık.

YEMEKLER DİVA’DAN

Salon kaç kişi kapasiteli?

Yeni organizasyon salonumuz 850 metrekare alana ve 400-450 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Bununla beraber, pandemi nedeniyle organizasyonları 350 kişiyle sınırlı tutuyoruz.

Diva Wedding Event, organizasyonlarda süsleme hizmeti de veriyor mu?

Düğün organizasyonu çok kapsamlı ve içinde sınırsız seçenek barındıran bir alan. Biz bir organizasyon firması değiliz, çiftlerimize bu alanda verdiğimiz hizmet sınırlı ancak yine de oluşturduğumuz birkaç konsept var. Misafirlerimiz Diva Wedding Event’te diledikleri organizasyon firmasıyla çalışabilir ama bunu tercih etmezlerse biz kendilerine süslemesinden gelin tagına, çiçeğinden gelin tahtına kadar her şeyiyle hazır bir salon sunuyoruz.

Bu hizmet için çiftlerden ayrıca bir ücret talep ediliyor mu?

Hayır, bu hizmet düğün paketinin içinde yer alıyor.

Peki, yemekli düğünlerde sistem nasıl işliyor?

Düğün yemeklerimiz de kendi bünyemizde, Diva’nin usta aşçıları tarafından yapılıyor. Bu düğün sahipleri için büyük bir avantaj çünkü Diva zaten menüsündeki yemeklerin lezzetiyle kendisini kanıtlamış bir mekan. Bu lezzetli yemekler hiç beklemeden, soğumadan düğündeki misafirlere servis ediliyor.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Diva Wedding Event’ta düğün paketinin içerisinde başka neler var?

Salon ve yemek hizmetinden başka düğün paketimizin içerisinde müzik, düğün pastası ve fotoğraf-video çekimi var. Yani düğününü Diva Wedding Event’ta yapacak olan çiftlerimizin hiçbir ayrıntıyla uğraşmasına gerek kalmıyor; her şeyi onların yerine organize ediyoruz. Biz Diva’yı yaparken hem düğün salonu işletmeciliği alanındaki 15 yıllık bilgi, birikim ve tecrübemizden yararlandık hem de standardı yüksek tuttuk. Bir düğün salonunun tüm ihtiyaçlarını biliyoruz, bu sebeple projeyi hayata geçirirken her ayrıntıyı titizlikle düşündük. Diva’da uzaktan gelen misafirlerin rahatça giyinebilmesi için ihtiyaç duyulan soyunma odaları bile var.

Salon, başka ne gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor?

Etkinlik salonumuz düğünler dışında; nişan, kına gecesi, kurumsal etkinlikler, tanıtım toplantıları, kokteyller ve özel gün kutlamaları gibi her türlü konsepte uygun olarak tasarlandı.

BAHÇE ÇOK KEYİFLİ

Elif Hanım, bahçe bölümünde ne gibi değişiklikler yaptınız?

Biraz önce de bahsettiğim gibi bahçemizde gerçekleşen kır düğünleri, yüksek sesli müzik ve kalabalık davetler, restoran müşterilerimize rahatsızlık verebiliyordu. Bu nedenle kır düğünü konseptini iptal ettik. Bahçemizi, kafe bölümümüzün bir devamı gibi düzenleyerek şık bir açık alan oluşturduk. Mekanımızın yeni hali misafirlerimiz tarafından da çok sevildi.

Özellikle akşam saatleri çok keyifli oluyor. Ayrıca, birkaç güne kadar bahçeye çok büyük bir çocuk oyun alanı kurulmuş olacak. Bu alanda ailelerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği bir de görevli bulunduracağız. Böylece aileler de rahatça dinlenebilecek. İçeride de bir çocuk oyun alanımız var ama o bölümü kış aylarında kullanıyoruz.

Yeni düzenlemeyle, kafe-restoran bölümünde aynı anda kaç kişiye hizmet verebiliyorsunuz?

Diva, toplam 2 bin metrekare alan üzerine kurulu; bu alanın bin 300 metrekaresi kafe-restoran hizmeti veriyor. Bahçe mizle birlikte toplam 500 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyoruz.

İLETİŞİM

Körfez Mahallesi Liman Cad.

No:52 Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0850 888 88 41

Web: www.divagarden.com

Instagram: @diva.garden - @divaweddingevent

NASIL ARANDI: #diva #divagarden #divaweddingevent #elifergüney #başiskele #yemeiçme #organizasyon #davet #düğün #restoran #cafe

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.