26-04-2024 15:33

Doğanın içinde saklı cennet: Asva Restoran

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/07/2021
Asva, gerek büyülü atmosferi gerekse birbirinden lezzetli ürünlerden oluşan menüsüyle doğanın kucağında harika bir gün geçirmek isteyenleri bekliyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Yeni yerler keşfetmeyi sever misiniz? Doğaya her zamankinden daha çok özlem ve ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, her şeyden ve herkesten kaçıp doğanın kucağına sığınmaya ne dersiniz? Gökyüzüne uzanan asırlık çam ağaçlarının arasına gizlenmiş, kenarından akan derenin huzuruna teslim olmuş bir mekanda, yaprakların arasına saklanmış kuşların cıvıltılarını dinlemeye, daldan dala atlayan sincapları izlemeye, etrafta uçuşan rengarenk kelebeklerle dans etmeye var mısınız? O halde sizi doğanın büyüsüne kapılacağınız bir yere, Gölcük’e bağlı Siretiye Köyü’ndeki Asva Restoran’a götürüyoruz.

Mesleği hemşirelik olan Songül Kaya, çocukluk hayalini gerçekleştirmek üzere bundan tam 6 ay önce müteahhit olan eşi Selman Kaya ile birlikte yer arayışına girmiş. Kaya çifti, Siretiye Köyü yakınlarındaki bu 3,5 dönümlük arsayı görünce, adeta büyülenmiş. Eskiden bir balık çiftliği olan mekanı güzel bir restorana dönüştürmek için kolları sıvayan Kaya çifti hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlamış. Selman Bey, müteahhit olmasının da avantajıyla bahçeyi sil baştan yeniden düzenlemiş, mekanın bakım ve onarımını gerçekleştirmiş. Bu arada Songül Hanım da boş durmamış, mekanı hayallerindeki yere dönüştürebilmek için el emeği göz nuru çalışmalarla ortamı güzelleştirmiş.

ABLALARININ ADINI VERMİŞ

Depremde kaybettiği iki ablası Asiye ve Vasfiye’nin adını yaşatmak için bu saklı cennete “Asva” adını veren Songül Kaya, gerek büyülü atmosferi gerekse birbirinden lezzetli menüsüyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Asva Restoran’a girdiğinizde şark odasından VIP aile bölümüne, kamelyalardan dere kenarındaki masalara kadar çeşitli seçeneklerle karşılaşacaksınız. Ve nerede vakit geçirmek istediğinize karar verirken gerçekten zorlanacaksınız. Her biri özenle hazırlanmış bu bölümlerde doğayla baş başa olmanın tadını çıkarırken, lezzet yolculuğuna da çıkacaksınız. Asva’nın kahvaltı menüsünde yok yok. Her şeyden önemlisi kahvaltıda sunulan tüm ürünlerin taze, doğal ve yerinden getiriliyor olması. Songül Hanım misafirlerine ikram edecekleri ekmeği, reçeli ve tereyağını da kendilerinin yapacağını özellikle belirtiyor. Kahvaltı için gitseniz bile Asva’da tüm gün vakit geçirebilirsiniz. Çocuklarınız oyun parkında eğlenirken, siz bir ağacın gölgesinde kitabınızı okuyabilir, şark köşesinde dinlenebilir, çardakta eşinizle dostunuzla saatlerce sohbet edebilirsiniz.

ORGANİZASYONLARA AÇIK

Asva, kahvaltı sonrasında zamanın nasıl geçtiğini anlayamayıp yeniden acıkanlar için gözleme, mantı, çiğbörek gibi aperatif lezzetlere de menüsünde yer veriyor. Songül Hanım, talep doğrultusunda öğle ya da akşam yemeği servisine de başlayabileceklerini söylüyor. Mekan, çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Asva’nın dere kenarındaki bahçesinde nişan, kına, sünnet, düğün gibi organizasyonlarınızı yapabilir, kadınlar günü ya da matinesi gibi etkinliklerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Şu sıralar yaz aylarının en göz alıcı renkleriyle bezenmiş Asva Restoran’ı ziyaret etmenin tam zamanı.

İLETİŞİM

Siretiye Merkez Mevkii. Küme Evler No:17

Gölcük/ Kocaeli

0262 439 60 70 / Instagram: asvarestaurant

NASIL ARANDI: #asvarestoran #songülkaya #selmankaya #kocaeli #gölcük #siyretiyeköyü #asva #restoran #kafe #kahvaltı #hizmetimekan #yemeiçme

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.