24-04-2024 23:12

Mutlu çocuklar yetiştiriyor: Yahya Kaptan Koleji

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/07/2021
‘Bizim Okulumuz’ sloganıyla yola çıkan Özel Yahya Kaptan Koleji; hayata hazır, duyarlı ve mutlu dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Kendisi de bir eğitimci olan Adem Katanalp tarafından kurulan Özel Yahya Kaptan Koleji bölgenin en prestijli okulu olmaya aday.

Anasınıfı, ilkokul ve ortaokulu bünyesinde barındıran kolej; kendi alanında en iyi bilgi ve beceri birikimine sahip, kendini sürekli geliştiren, sosyal, girişimci, sorumluluk sahibi, kendine güvenen, özgür düşünebilen, tüketen değil üreten, vizyon sahibi örnek bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Özel Yahya Kaptan Koleji’ni daha yakından tanımak isterseniz, okul müdürü Çiğdem Horoz ile yaptığımız röportajı mutlaka okuyun!

Çiğdem Hocam, Özel Yahya Kaptan Koleji ne zaman kuruldu?

Özel Yahya Kaptan Koleji, 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde kapılarını açtı. Kendisi de eğitimci olan kurucumuz Adem Katanalp’in eğitimde 10 yıllık bir deneyimi mevcut. Artan Başarı Özel Öğretim Kursu, Level Akademi Eğitim Kurumları ve eğitim hayatına yeni kattığı Limit Eğitim Kurumları’nın kuruculuğunu da yapıyor.

Adem Bey, özellikle LGS ve YKS’de önemli başarılar elde etmiş bir isim. Ben de ikinci yılını tamamlayan Özel Yahya Kaptan Koleji’nin kurucu müdürüyüm.

Sizi de kısaca tanımak isteriz.

1978 yılında İzmit’te doğdum. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmit’te okudum. Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunuyum. Lise yıllarında uzun bir süre halk oyunları oynadım. Yine lisede okul kız hentbol takımında oynadım ve o dönem Kocaeli bölge şampiyonu olduk, Türkiye finallerine katılma hakkı elde ettik. Konservatuvar kanun eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım ama yılmadım, hala müzik eğitimi almaya devam ediyorum. 24 yılını bitirdiğim eğitim sürecinde İstanbul ağırlıklı olmak üzere çeşitli illerde yapılan 100’den fazla seminer, sunum, eğitim ve kişisel gelişim çalışmalarına katıldım. 1998-2015 yılları arasında İstanbul’da Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı-Kemer Kolej, Eyüboğlu Eğitim Kurumları ve Anabilim Eğitim Kurumları gibi köklü eğitim kurumlarında yöneticilik yaptım. Bundan 6 yıl önce yuvaya geri döndüm, İzmit’te yine özel bir eğitim kurumunun kurucu müdürlüğünü yaptım. Özel Yahya Kaptan Koleji’nin kuruluş aşamasından itibaren de buradayım. Anasınıfı, ilkokul ve ortaokulun müdürü olarak görev yapıyorum. Öğrencilerimin mutlu olduğunu ve her anlamda geliştiklerini görmek, benim mesleğime olan bağlılığımı daha da arttırıyor. Okula her gün ‘Acaba bugün çocuklarla ne paylaşacağım’ merakıyla geliyorum. İyi ki öğretmenim…

BUTİK BİR OKULUZ

Butik bir okul gördüğüm kadarıyla...

Evet, okulumuz butik bir okul. Özel Yahya Kaptan Koleji, 2 bin 500 m2 kapalı alana sahip, her metrekaresi en iyi şekilde değerlendirilmiş; 19 derslik, 1 kapalı spor salonu, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, bilişim atölyesi, fen laboratuvarı, kütüphane, çok amaçlı salon ve yemekhaneden oluşuyor. Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul derslikleri farklı katlarda bulunuyor.

Aynı zamanda açık voleybol-basketbol sahası ve oyun alanları, öğrencilerin teneffüs ve dinlenme saatleri için en opsiyonel şekilde tasarlandı. 12-14 kişilik sınıflarımızda, çocuklarımıza özgür bir ortamda kendilerini ifade etme fırsatı tanıyoruz. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin okula keyifle gelmesi. Eğitim hayatında keyifli, mutlu ve güvende olan öğrenciler başarılı oluyor.

Kadronuz da gençlerden oluşuyor.

Kadromuz; tecrübeli, genç ve dinamik kimliği benimsemiş akademisyenlerden oluşuyor. Ulusal-uluslararası programları ve teknolojiyi takip eden, sabırlı, duyarlı, en önemlisi işini sevgi ve ilgiyle yapan bir ekiple çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin motivasyonunu çok önemsiyor, onların görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz. Eğitim kadromuzun en güçlü yanı öğrenci ve velileriyle kurduğu samimi iletişim ve takiptir.

DOLU DOLU PROGRAM

Biraz da okulda uyguladığınız eğitim modelinden bahseder misiniz?

Anasınıfımızın en önemli özelliği eklektik bir program uygulanıyor olması. Bu programda; sadece bir sisteme bağlı kalmayıp, GEMS (Great Explorations in Math and Science), MTW (Math Their Way), SCAMPER (S: Substitude, C: Combine, A: Adapt , M: Modify, Minify, Magnify, P: Put to other uses, E: Eliminate, R: Reverse, Rearrange) program ve tekniklerin birleşimini kullanıyoruz. Anasınıfında uyguladığımız yarım gün İngilizce programı ile öğrenciyi işitsel ve görsel olarak yabancı dile maruz bırakarak, dili edindiriyoruz.

Birinci sınıftan itibaren 8. sınıfın sonuna kadar öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişimleri eğitim felsefemizin en önemli unsurudur. Her öğrencinin farklı ihtiyaçları olduğu bilinciyle hazır bulunuşluk seviyelerine, ilgi alanlarına ve öğrenme stillerine hitap ederek planlamalar ve uygulamalar yapıyoruz. Her kademede farklı uygulanan ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile öğrencilerin özellikle akademik gelişim süreçlerini yakından takip ediyoruz.

Ortaokul 5 ve 6. sınıflardaki hedefimiz; öğrencinin iyi bir İngilizce ve akademik temele sahip olarak bir üst sınıfa çıkmasını sağlamak. Türkiye’de sınav, eğitim sisteminin bir gerçeği, bu yüzden ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle ağırlıklı olarak LGS çalışmaları yapıyoruz. 8. sınıflar için ağustos ayında başlayan kamp programımıza yoğun bir çalışma temposu ile devam ediyoruz.

Danışman öğretmenlerimiz ve rehberlik birimimizle oluşturduğumuz programları tüm yıl boyunca sistematik bir şekilde takip ediyoruz. Tüm sınıf seviyelerinde robotik kodlama, halk oyunları, rehberlik dersi, beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ve müzik dersleri yapılıyor.

Sadece akademik gelişim değil, aynı zamanda yeteneklerin de keşfedilmesi ve geliştirilmesi gerektiğine inanıyor her öğrencinin bir yetenek alanını keşfedip ders saatleri dışında da öğrencileri destekliyoruz. Rehber öğretmenimizin uyguladığı ‘Kişilik Geliştirme Programı’ kendini tanıma, iletişim becerileri, öz yeterlilik becerileri ve sosyal yaşam becerileri gibi kazanımları kapsıyor.

PANDEMİ SÜRECİNİ VERİMLİ GEÇİRDİK

Özel Yahya Kaptan Koleji olarak pandemi sürecini nasıl geçirdiniz?

Yüz yüze başlayan eğitim planlamamızı, pandemi sürecinde aksatmadan devam ettirdik. Uzaktan eğitime hızlıca adapte olup, bu süreci en başarılı ve verimli geçiren okullardan biri olduk. Bunun en güzel ispatı da velilerimizden gelen olumlu dönüşler ve öğrencilerimizin yıl sonuna kadar derslere, etkinliklere aktif katılımları oldu. Bu süreçte öğretmenlerimiz teknolojinin tüm imkânlarından faydalanarak ders içeriklerini planladılar. Bu sayede öğrencilerimiz öğrenirken eğlendiler, eğlenirken öğrendiler.   

 

Hocam son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Özel Yahya Kaptan Koleji olarak, bize güvenen, her koşulda yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen velilerimize, büyük çaba sarf eden öğrencilerimize ve sabırla emek veren tüm kadromuza TEŞEKKÜR EDİYORUZ…

İLETİŞİM

Adres: Yahya Kaptan Mah. Kandıra Yolu Cad. No:18/1 İzmit/Kocaeli

Tel: (262) 311 7277

Cep: (543) 311 7277

E-posta: bilgi@yahyakaptankoleji.com

Web: www.yahyakaptankoleji.com

 

NASIL ARANDI: #yahyakaptankoleji #çiğdemhoroz #eğitim #öğrenci #pandemi #müziksınıfı #bilim #ilkokul #anasınıfı #ortaokulu #izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.