29-03-2024 09:32

Sağlık varsa, eksik yok

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/12/2021
.stripslashes($urun->baslik).

İşte bir yılı daha geride bırakıyoruz…

Yaşanan olumsuzlukları zaman dilimlerine bağlamak, faturayı bitip giden seneye kesmek adetim değildir ama kabul etmek lazım ki bu sene sert sınandık.

Sonu gelmek bilmeyen mutasyonlarla dünyamızı terk etmemek için direnen Koronavirüs, üst üste gelen ekonomik krizler, doğal felaketler ve ülkemizdeki huzursuzluk ortamında moralleri yüksek tutmak kolay olmadı. Yıkılmadık ama ayakta olduğumuz da pek söylenemez.

Ne yazık ki bu gidişata bir ‘dur’ demeye, olan biteni değiştirmeye, gökyüzünü pembeye boyamaya gücümüz yetmiyor; üstelik kadere isyan etmek de hiçbir şeyi çözmüyor. O zaman ne yapıyoruz? İçinden geçtiğimiz şu alacakaranlık dönemde dizlerimizin bizi taşımadığını hissettiğimiz her an, yine birbirimize tutunuyoruz. İşler ne kadar ters giderse gitsin, sağlıklı olduğumuz her günün kıymetini biliyor, ‘sağlık varsa, eksik yok’ demekten vazgeçmiyoruz.

Mutluluğa ulaşmak için uzaktaki bir günü, yeni gelen yılı, A’dan Z’ye her şeyin güllük gülistanlık olacağı o belirsiz zamanı beklemek yerine, bugün sahip olduklarımızla mutlu olmayı deniyoruz. Sohbetlerin konusu ‘sorunlar’ olsa da sevdiklerimizle geçirdiğimiz her ana şükretmeyi hiç unutmuyoruz. Ve en zor zamanların bile bir gün geçip gideceğine olan inancımızı asla kaybetmiyoruz.

İflah olmaz bir iyimser olarak, ruh sağlığımı korumak ve bana bahşedilen ömrün bir gününü bile ziyan etmemek için seçtiğim yol bu… Size de öneririm.

Ve her şeye rağmen herkese, ‘bu sefer mutluluğu yakaladım’ dedirtecek yepyeni bir yıl dilerim.

 

Sevgiyle…

 

 

NASIL ARANDI: #zeynepakar #edito #köşeyazısı #köşeyazarı #sağlıkvarsaeksikyok #kocaelilife #yazıişlerimüdürü #izmit #aralık #köşeyazısı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.