27-04-2024 03:08

Yılbaşı sofranızı Mezeus kursun

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/12/2021
Mezeus Meze, yılbaşı gecesinde evde dört dörtlük bir menü hazırlamak için zamanı olmayanları unutmadı; sofranızı hindisinden mezesine, nefis lezzetlerle donatmak için kolları sıvadı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Hindisi, ara sıcağı, mezeleri ve tatlısıyla şöyle kusursuz bir yılbaşı ziyafeti hazırlamak keyifli olsa da kolay iş değil… Önce menüye karar verilecek, tarifler araştırılacak, alışveriş listeleri yapılacak; gerekli malzemeleri temin etmek, hazırlamak, pişirmek saatler hatta günler alacak. Misafirlerin dört dörtlük bir sofrada ağırlanabilmesi için hem bol bol zaman hem de hatırı sayılır bir bütçe ayrılması gerekecek. 

Eğer siz de yeni yılı dostlarınızla birlikte, mükellef bir sofrada karşılamak istiyor ama onca hazırlığın altından nasıl kalkacağınızı bilemiyorsanız, üzülmeyin… Artık Mezeus var!

Yuvam Akarca’da geçtiğimiz ağustos ayında açılan ve birbirinden leziz mezeleriyle adını hemen duyuran Mezeus Meze, müdavimlerini kıramadı; isteyen herkese muhteşem yılbaşı sofraları kurmak için kolları sıvadı. 

Mezeus’un yılbaşı için oluşturduğu yeni yıl paketlerinin ayrıntılarına geçmeden önce, gelin bu şirin dükkanı biraz daha yakından tanıyalım. 

İKİ KADIN GİRİŞİMCİ

Mezeus, kurumsal hayata nokta koyduktan sonra kendi işlerini kurmak için yola çıkmış iki başarılı kadın girişimci tarafından açılan küçücük bir meze dükkanı.

İlkokul yıllarından beri arkadaş olan Gülay Erdoğan ve İlkay Yıldızlı Sarı, yıllardır dostlarının övgüsünü alan damak tadı ve mutfak becerilerini Mezeus’a taşımış; böylece büyük bir ihtiyaca da cevap vermiş. 

Bu şirin dükkanda satışa sunulan ürünlerin tamamı, günlük olarak hazırlanıyor ve Mezeus’un vitrinindeki yerini alıyor. Dükkanda ayrıca, tamamen doğal yollarla üretilmiş erişte, tarhana, Kafkas acıkası ve reçel çeşitlerini bulmak da mümkün. 

Bir anne hassasiyetiyle hazırlanan ve satışa sunulan tazecik, katkı maddesi ve koruyucu içermeyen, birbirinden lezzetli mezeler, her gün onlarca ailenin sofrasında adeta lezzet şöleni yaratıyor. Mezeus’ta o kadar çok meze çeşidi var ki içlerinden seçim yapmak neredeyse imkansız. 

30 ÇEŞİT MEZE

İster yoğurtlu ister zeytinyağlı, ister acılı ister tereyağlı yaklaşık 30 çeşit meze günlük olarak yenileniyor ve Mezeus müdavimlerinin beğenisine sunuluyor. Haydari, havuç tarator, atom, Girit ezmesi, fava, Çerkes tavuğu, kuru dolma, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı yaprak sarması, levrek marin, hardal soslu patates, acılı ezme, ançüez, lekarda, yağlı-tuzlu sardalye, Ege karması, Ermeni pilakisi, Rum mezesi, midye dolması, kuru cacık, zeytinyağlı enginar ve babagannuş, Mezeus’un nefis meze çeşitlerinden sadece bazıları. 

Gülay Hanım ve İlkay Hanım, bu çeşitlerin dışında özel bir istek olursa, sipariş de kabul ediyor. Bunun için kendilerine bir gün önceden bilgi verilmesi yeterli oluyor.  

Mezeus’un vitrininde sadece mezeye değil, şık sofraların diğer vazgeçilmez eşlikçilerine de yer verilmiş. Dükkanın şarküteri bölümünde satışa sunulan kuru et, Gouda peyniri, Edam peyniri gibi ithal ürünlerin yanı sıra hepsi yöresinden gelen isli Çerkes peyniri, malakan peyniri, otlu peynir ve Kars Boğatepe gravyeri de bir yiyenin bir daha vazgeçemeyeceği lezzetler…

YILBAŞI SOFRANIZ HAZIR

Gelelim, Mezeus’un yılbaşı gecesi için yaptığı hazırlıklara… Gülay Erdoğan ve İlkay Yıldızlı Sarı, özellikle pandemi döneminde yeni yılı evde, dostlarıyla karşılamak isteyen ancak yılbaşı sofrası hazırlayacak zamanı olmayanlar için harika bir kampanyaya imza atmış.

2022’ye girerken, krallara layık sofralar kurmak için hazırlıklarını tamamlayan ikili, bu anlamda iki ayrı paket menü oluşturmuş.

İlk menü, 10 kişilik kestaneli hindi dolması, her biri 500 gramlık 6 çeşit meze ve tatlıdan oluşuyor. Daha küçük gruplar için oluşturulan ikinci pakette ise 4-6 kişilik kestaneli köy tavuğu dolması, her biri 250 gramlık 6 çeşit meze ve yine tatlı bulunuyor. Eğer istenirse, bu menüye ekstra olarak paçanga, limon soslu kremalı somon, Arnavut ciğeri gibi ara sıcaklar da eklenebiliyor. 

Yani kısacası, sofranızı Mezeus kuruyor; size yılbaşı gecesini kendi evinizde misafir gibi geçirmek, hiç yorulmadan gecenin tadını çıkarmak kalıyor.

Mezeus’un bu hizmetinden yararlanmak isteyenler için hemen belirtelim; hindi menüsünün fiyatı 730 TL, tavuk menüsünün fiyatı ise 460 TL olarak belirlenmiş. 

SİPARİŞ VERMEK İÇİN

Mezeus’un lezzetlerine ulaşmak da çok basit. Sofralarınızı bu muhteşem mezelerle süslemek için Mezeus’un Yuvam Akarca Mahallesi’ndeki dükkanını ziyaret edebilir ya da telefonla, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden sipariş verebilirsiniz. Getir Yemek ve Yemek Sepeti üyeliği de bulunan Mezeus’un, belli kotalar dahilinde Kocaeli’nin her noktasında eve servis hizmeti var.

İLETİŞİM

Adres: Alikahya Cumhuriyet Mah. Uğur Mumcu Cad. No:15/3 İzmit/Kocaeli

Tel: 0536.4026393

Instagram: @mezeus_meze

Web: www.mezeusmeze.com

NASIL ARANDI: #mezeusmeze #arasıcak #hindi #tatlı #kadıngirişimci #gülayerdoğan #ilkayyıldızlısarı #tamamendoğal #tarhana #erişte #acıka #reçel #30çeşit #enginar #dolma #çerkeztavuğu #atom #alikahya

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.