27-04-2024 07:15

Sevinç Aytin: Sağlık sigortasında merak edilenler

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
.stripslashes($urun->baslik).

Merhaba Kocaeli Life dostları;

Kah keyifli kah keyifsiz, iyi kötü bir yılı daha geride bırakırken herkesin yeni yılını, yeni umutlarını, yeni başlangıçlarını, yeni hayallerini şimdiden en kalbi duygularımla kutluyorum… Sigortalı olmanın sevincinin sizlerle olması için yeni yıldan önce mutlaka değişecek sağlık primleriyle karşı karşıya kalmadan, tamamlayıcı sağlık ya da özel sağlık poliçenizi mutlaka başlatmanız önerimdir çünkü sigorta ‘kıymet bilmektir’. Sağlık sigortasını sağlıklıyken başlatmak sonsuz önem taşımaktadır. İklim değişiklikleri, sağlıklı beslenememe, yeme içme alışkanlıklarının değişmesi, temiz hava ve sağlıklı yaşam alanlarının azalması, çalışma süreleri ve stres gibi bir çok nedenin etkilediği; COVID salgını sonrasında artan hastalık çeşitliliği ve içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar nedeniyle tehdit altında olan sağlığımız, sağlık harcamalarının en üst rakamlarda külfet oluşturmasına neden olabilir.

‘KEŞKE’ DEMEDEN ÖNCE

Sizin ve sevdiklerinizin maddi-manevi güvende olmasını sağlayabilecek sağlık sigortasını yaptırmak, bu endişeleri ortadan kaldırabilir. ‘Keşke’ demeden önce sağlık sigortası yaptırarak, akıllıca ve doğru bir başlangıç yapmış olacaksınız, emin olun.

Poliçesini bilinçli bir şekilde yaptıranlardansanız, vadesinde mutlaka yeniletmeye devam etmelisiniz. Poliçe primlerinizin eski ödediğiniz rakamın çok üstünde olması durumunda, şunu aklınızdan çıkarmayın lütfen: Enflasyon değişikliği, yaş almanız, poliçe kullanımınız gibi nedenlere bağlı olan bu artıştan dolayı poliçenizi yeniletmediğinizde; sağlık ve hastane giderlerindeki artışlardan ötürü yenileme priminizin çok üzerinde harcamalarla karşılaşabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Bütçenize uygun olarak seçtiğiniz planı, farklı teminatlar ekleyerek size özel bir sağlık sigortası haline getirebilirsiniz. Sigorta kapsamında bulunan yaygın anlaşmalı kurumlar ağı ile özel sağlık kurumlarında kolaylıkla muayene ve tedavi işlemlerinizi tamamlayabilir; farklı nedenlerle oluşabilecek sağlık masraflarınız için endişelenmeden iyileşmeye odaklanabilirsiniz. Mesleğimde, özel sağlık sigortası hakkında en çok karşılaştığım sorular, belki sizin de aklınızdan geçiyordur. Bu nedenle doğru bilgiler, soru–cevap olarak sizlerle buluşsun istedim. Sevinçli okumalar olsun…

Sağlık sigortası poliçesi nedir?

Sağlık sigortaları, seçtiğiniz teminat türüne göre sağlık durumunuzda beklenmeyen ve ani bir olumsuzlukla karşılaştığınızda devreye girerek hayatınızı kolaylaştıran sigorta ürünleridir.

Kendi plan/programımı seçebilir miyim?

İhtiyaçlarınıza göre ayakta ve yatarak tedavi teminatlarını seçebilir, kendi planınızı oluşturabilirsiniz. Seçtiğiniz bir teminat için ilave ayakta tedavi teminatını alabilirsiniz ancak bu teminatı tek başına alamazsınız.

Yatarak tedavi teminatı nedir ve hangi tedavi harcamalarını kapsar?

Tıbben gerekli olması ve doktorun bu nedeni ayrıntılı olarak raporunda belirtmesi şartıyla; dahili ve/veya cerrahi yatışları, sigortalının hayati bir tehlikeye neden olabilecek acil sağlık durum giderlerini, küçük müdahaleleri özel ve genel şartlara uygun olarak karşılayan teminat şeklidir. Sigortalının hastanede yatarak tedavi görmesi durumunda; günlük oda (Standart tek yataklı oda), yemek, refakatçi, doktor, ilaç, ameliyathane, operatör, anestezist, hemşire, yoğun bakım, her türlü sarf malzeme giderleri, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiyografi ve böbrek taşı kırma giderleri sertifikada belirtilen teminat limit ve katılım oranları doğrultusunda karşılanır.

Ayakta Tedavi Teminatı nedir ve hangi tedavi harcamalarını kapsar?

Ayakta tedavi teminatları tek başına verilemez ancak yatarak tedavi teminatı ile birlikte alınabilir. Bu teminat doktor muayenesi, reçeteli ilaç, tanı, ileri tanı, fizik tedavi ve rehabilitasyon harcamalarını kapsar.

Ömür boyu yenileme garantisine nasıl hak kazanırım?

Bireysel poliçelerde kesintisiz 3 yıl boyunca aynı planda sağlık sigortalısı olmanız ve son üç yıl h/p oranı ortalamanızın da %80’in altında olması halinde, ‘Yeniden Risk Değerlendirilmesi Yapılmaksızın Yineleme Taahhüdü’ için değerlendirilmeye hak kazanırsınız.

Bekleme süresi nedir?

Bazı hastalıkların sigorta kapsamına alınmadan önce geçmesi gereken süredir. Bekleme süreleri genelde poliçenizin sadece ilk yılında söz konusudur ve yenileme ile birlikte ortadan kalkar.

Başvuru formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Sağlık başvuru formlarının dikkatlice okunması ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir çünkü eksik bırakılan soruların yanıtları ‘HAYIR’ olarak işleme alınmaktadır. Ayrıca herhangi bir bölümün boş bırakılması, poliçenizin düzenlenmesini geciktirebilir ya da değerlendirmeye alınamamasına sebep olabilir. Geçmişte geçirilen veya süregelen tüm hastalıklar tanısı konulmamış olsa dahi beyan edilmelidir. Başvuru formunda sorulmamış olsa bile sözleşme konusu rizikonun takdirine etkili olan diğer hususların da başvuru sırasında beyan edilmesi gerekir. Sözleşmenin yapılmasından sonra meydana gelen değişiklikleri süresi içinde sigortacıya bildirmek zorunludur.

Prim ödemelerimi nasıl yapabilirim?

Prim ödemelerinizi nakit, kredi kartı, banka havalesi veya çek ile yapabilirsiniz.

 

 

İLETİŞİM:

Tel:0530 501 19 35

Instagram: @sigortayadairsevinc

Mail: sevincaytinsigorta@hotmail.com

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.