29-04-2024 19:29

Saç mezoterapisi nedir?

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/09/2023
Saç mezoterapisi, saç için gerekli olan vitamin, mineral ve aminoasit karışımlarının saçlı deriye enjekte edilmesi yoluyla saç sağlığını korumak ya da yeniden kazanmak amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemle saç köklerini besleyen bileşenlerin kolay bir şekilde saçta yerleşmesi sağlanır. Saç mezoterapisi, saç dökülmesini önleyebileceği gibi incelmiş olan saç tellerini kalınlaştırır ve onarır, saçın daha canlı ve parlak hale gelmesini sağlar.
.stripslashes($urun->baslik).

Çok az kadın kendi saçından memnundur… Günümüzde saçlarımız olumsuz çevre koşulları, özellikle kötü hava ve su nedeniyle yoğun bir şekilde kirlenmektedir. Yaşadığımız stres, sinir gerginliği ve iyi uyuyamamak bizleri rahatsız etmektedir. Bütün bunlar, elbette doğal güzelliği büyük ölçüde etkiler. Vücutta meydana gelen değişikliklerden ilk olarak saçlar etkilenir. Saç problemlerini önlemek, mevcut sonuçlarla mücadele etmekten çok daha kolaydır ancak çok az kişi koruyucu önlemlere başvurur. Saç bakımı yaptırmak ancak buklelerin durumu önemli ölçüde kötüleşirse ya da saçlar dökülmeye başlarsa insanların aklına gelir. Bu sorunların çözümü için saçlara mezoterapi gibi çeşitli kozmetik yöntemler kullanılabilir.

 

Saç mezoterapisi nedir? Nasıl uygulanır?

Saç mezoterapisi saçlarınız için ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral (kalsiyum, iyot, manganez, bakır, çinko, selenyum, demir, potasyum), derinin keratin tabakası ile ilgili ajanlar, saçların uzaması ve gelişmesi için gerekli aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye doğrudan enjekte edilmesidir. Mezoterapi, kafa derisi ve saç için oldukça etkilidir. Çeşitli saç problemleriyle mücadele noktasında, modern kozmetolojide en popüler uygulamalardan biri olarak kabul edilir. Bu uygulamayla uyuyan ampulleri uyandırmak, saç köklerine besin sağlamak ve kepeği ortadan kaldırmak gibi birçok sorunla başa çıkılabilir.

 

Mezoterapi sonrası yapılmaması gerekenler

İşlemin sonunda, enjeksiyonlardan dolayı küçük yaralar kalır. İyileşmeleri biraz zaman alacaktır.

• Saçınızı yıkamayın, balsam ve şampuan gibi madde kullanmayın. Saç mezoterapisinden sonra 3-4 gün kirli saçlara katlanmalısınız. Su ve şampuanlar prosedürün sonucunu olumsuz yönde etkileyebilir ve iyileşme süreci geciktirebilir.

• İşlemden sonra 2-3 gün güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.

• Yüzmeyin. Mezoterapiden sonraki ilk 10 saat içinde duş veya banyo yapmamalısınız. Enjeksiyon bölgeleri iyice kurumalıdır.

• Su ile mezoterapi yapılan bölgelere işlemde bulunmayın.

• İşlemden sonra en az 7 gün sauna, havuz kullanmayın.

• Enjeksiyon bölgeleri tamamen iyileşene kadar o bölgeye masaj yapmamalısınız.

• Alkollü içecekler mezoterapinin etkinliğini olumsuz yönde etkiler.

 

Saç mezoterapisi ne zaman sonuç verir?

Saç mezoterapisi işleminde planlanan sonuca ulaşmak, ortalama 4 ila 5 seans sonunda gerçekleşir. Bununla beraber ilk seans sonrasında dahi saçınızda gözle görülür bir değişim elde edilir. Kaybettiği nemi işlem sayesinde geri kazanan saç derisi ve beraberinde saçlarınız daha canlı bir görüntü verir.

 

Saç mezoterapisi etkisi ne kadar sürer?

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin, yıl içinde 4 seans olacak şekilde her 3 ayda bir mezoterapi işlemini yaptırmaları; belirli aralıklarla hatırlatma seansları almaları sorunu çok büyük oranda gidermiş olacaktır.

 

Mezoterapiyi kimler yaptıramaz?

Mezoterapi işlemi gebe ve emzirme döneminde olan kadınlara; kanser rahatsızlığı olan, kemoterapi ve radyoterapi alan hastalara; akne ve sivilce tedavisi gören kişilere; cildinde enfeksiyon ya da alerjik problemleri bulunanlara yapılmamalıdır.

 

 ÖNCESİ

SONRASI

Körfez Mah. Yüce Rıfat Sok. No: 51/A Doğukışla Kapalı Pazar Karşısı, Kandıra Sapağı İzmit/Kocaeli

0501 371 10 41

0535 051 18 20

i trendestetikk

NASIL ARANDI: #sena akbari # trend estetik # ems # güzellik # bakım # güzellik # saç mezoterapisi # saç dökülmesi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.