26-04-2024 06:09

Raflar kitapla dolsun

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/11/2021
.stripslashes($urun->baslik).

O mavi gözler 10 Kasım’da kapanmamış olsaydı,

belki daha çok sevebilirdim kasımı.

O zaman bu kadar hüzünlü de olmazdı sarı sonbaharın son demleri…

 

Ata’mızın ebediyete uğurlanışının üzerinden tam 83 yıl geçti. Hani “Hiçbir ölüm, bu kadar ölümsüz olmamıştı” diyorlar ya, ne kadar doğru… Ve onun, “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir” sözüyle nasıl da örtüşüyor.

Her yıl bu zamanlarda tarifsiz bir özlem ve onu hem aklen hem kalben anlamış olmanın gururuyla idrak ediyoruz 10 Kasım’ı. İşaret ettiği gibi bilimin aydınlattığı yolda ilerliyor; en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni neden gençlere emanet ettiğini biliyoruz. Bu çağdaş, ilerici, aydınlık ülkeyi evlatlarımıza, yine onun “Eğitim işlerinde mutlaka başarılı olmak gereklidir. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur” düsturuyla teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve fikirleriyle ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu ancak bu ülkenin güzel çocuklarının en iyi şekilde eğitim almasını sağlayarak ödeyebileceğimizin bilincindeyiz... Ve gücünü eğitiminden alan bir toplum olmanın ilk şartının çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu da iyi biliyoruz.

★ ★ ★ 

İşte tam da bu noktadan hareketle, “güzel ülkemizin hiçbir çocuğu kitaplardan ayrı düşmesin” dedik; bugüne kadar 65 okulun raflarını kitapla dolduran Okuma Sanatı Kulübü ile birlikte, üç okulumuza daha kütüphane kurmak için kolları sıvadık.

Kitaba ulaşmakta zorluk çeken yavrular, rengarenk sayfaların arasında kaybolmanın keyfinden; dünyaya bir roman kahramanının gözünden bakmanın heyecanından; satırlara işlenmiş bin bir bilgiden mahrum olmasın diye kütüphanelerimizdeki gizli hazineyi onlarla paylaşmaya karar verdik.

Bir tek kitabın bile bir çocuğun ruhunda çiçekler açtırabileceğine olan inancımız tam.

Ve eğer siz de kütüphaneleri kitap kokusuyla doldurmak için bize destek vermek isterseniz; evlerinizdeki ihtiyaç dışı hikaye, roman ve bilimsel türdeki kitapları çocuklarımıza ulaştırmaya talibiz… El ele verip, ‘kitap’ denilince gözleri parlayan çok daha fazla çocuğu, kitaplarla çok daha çabuk buluşturabilir miyiz, ne dersiniz?

★ ★ ★ 

Gelelim, dergimize…

Kocaeli Life, kasımın kasvetine inat; yine enerji dolu, rengarenk bir sayıyla karşınızda. Sağlık, güzellik, gastronomi, spor, müzik, moda, otomotiv, gezi ve sosyal yaşam gibi birbirinden farklı konular ve bir solukta okunacak ilginç röportajlarla geldik yine.

Günlük telaşların içinde hayatın neşeli yanına göz kırparak, her zamanki gibi büyük bir özen ve sevgiyle hazırladık dergimizi.

Keyifle okunsun… 

NASIL ARANDI: #zeynepakar #edito #köşeyazısı #köşeyazarı #raflarkitapladolsun #kocaelilife #yazıişlerimüdürü #izmit #kasım #10kasım #kitapyardımı #mustafakemalatatürk #83.yıl #köşeyazısı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.