20-04-2024 10:00

Pembe Cennet: Maşukiye Pink House

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/07/2022
Maşukiyeli başarılı işletmeci Hürrem Onan ve oğlu Enes Onan tarafından işletilen Maşukiye Pink House; yemyeşil bahçesi, şekerden yapılmış gibi duran pembe boyalı evi, keyifli ortamıyla adeta cennetten bir köşe
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Maşukiyeli işletmeci Hürrem Onan ve oğlu Enes Onan tarafından, bundan yaklaşık 7 ay önce hizmete açılan Maşukiye Pink House, sıra dışı tasarımıyla hemen dikkat çekti. Boyasından aksesuarlarına, peyzajından barbe- küsüne kadar her detayında başarılı anne-oğulun imzası olan Pink House; şekerden yapılmış hissiyatı veren çiçeklerle bezeli pembe evi, neşeli bahçesi ve huzurlu ortamıyla adeta pembe bir cennet Hürrem Onan ve Enes Onan’ın; Maşukiye’nin doğasında huzur dolu birkaç gün geçirmek isteyen ve Kartepe’nin güzelliklerini keşfederken konaklayacak sımsıcak bir ev ortamı arayanlar için hizmete açtığı Pink House, dört mevsim farklı gü- zellikler sunuyor. Ambiyansıyla insana kendisini bir masal diyarında gibi hissettiren bu şirin evi sizler için ziyaret ettik, Pink House hakkındaki bilgileri konukseverliğiyle sektöründe fark yaratan Hürrem Onan’dan aldık.

Hürrem Hanım, Pink House gören herkesi gülümseten konseptiyle kısa sürede dikkat çekmeyi başardı ve çok sevildi. Daha önce de turizm sektöründe mi çalışıyordunuz?

Ben, Maşukiyeliyim. Evlendikten sonra bir süre İzmit’te yaşadık ama sonra yine dönüp köyümüze geldik. Kendimize bahçe içinde prefabrik bir ev yaptık, burada yaşamaya başladık. Evimiz, Maşukiye Butik Otel’in tam karşısında. O dönem otelin sahibi olan sevgili Muhammet Ali Aytan, yurt dışındaydı; Maşukiye’ye ara sıra geliyordu. Bu geliş gidişler sırasında komşuluk ilişkilerimiz ilerledi. Burada olduğu zamanlar evimize gelirdi; çayımızı kahvemizi içer sohbet ederdik. Turizm sektörüne de onun sayesinde girdim. Hiç iş tecrübem olmamasına rağmen bir gün bana “Gel, benim otelimi yönet. Otel misafirlerini de beni ağırladığın gibi ağırlasan, yeter” dedi. Sonra da oteli bana emanet edip gitti.

Hiç tecrübeniz olmadığı halde oteli yönetmek zor olmadı mı?

Olmaz olur mu, oldu tabii... Ama bana emanet edilmiş bir otel vardı. Normal bir insanın on katı çalışarak işi kısa sürede öğrendim. Yeri geldi günlerce uyumadım. Yabancı dilim olmadığı halde sayısız yabancı misafir ağırladım. Hepsiyle bir şekilde anlaştık, çok güzel bağlar, hala devam eden dostluklar kurduk. İngilizce bilmeden, insanların beden dilini çözerek ve herkese sevgiyle yaklaşarak tüm sorunların üstesinden geldim. Öyle ki Booking’de Kocaeli ve Sakarya bölgesinde en iyi puana sahip otel, bizdik. Ayrıca, üç kez tebrik belgesi aldık.

HER ŞEYİ PEMBEYE BOYADIK

Otelde ne süreyle çalıştınız?

5 yıl. Pandemi başlayınca, Muhammet Ali Bey yurt dışından buraya gelemedi, işlerimiz duraksadı, en sonunda oteli satmaya karar verdi. Maşukiye Butik Otel el değiştirince ben de oradaki çalışmamı sonlandırdım. Yeri gelmişken sevgili patronum Muhammet Ali Aytan’a da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onun güveniyle bu seviyelere geldim, bende emeği çoktur.

Maşukiye Pink House’u açma fikri nasıl doğdu?

Bir kızım ve bir oğlum var. Onlar küçükken çalışma hayatına atılamamıştım ama artık çocuklarımın geleceği için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Eşim, Mustafa Onan İzmit’te bir fabrikada görev yapıyor. Çalışarak ona destek olmam gerekiyordu. Hayattaki en büyük desteğim, oğlum Enes’tir. Bir akşam otururken, aklıma bu evi, hafta sonu olarak kiralamak fikri geldi. Bu fikir Enes’in de aklına yatınca, ana-oğul kolları sıvadık ve işe giriştik.

Işe nereden başladınız?

Tabii ki işe, nalbura gidip pembe boya almakla başladık. Evi baştan aşağıya pembeye boyadık. Sonra baktık ki çok şirin oldu, hızımızı alamadık. İç kapılar, aksesuarlar, çanak çömlek ne bulursak boyamaya başladık. İnsan bir işin içine girince kendisini durduramıyor. Ben o dönem sabahlara kadar uyuyamadım, sürekli yeni fikirler ürettim. Dikkat çekici, minik detaylar bulmaya çalıştım. Enes ile birlikte çok zorlandığımız zamanlar da oldu ama neticede başardık. Pink House herkes tarafından çok sevildi.

MASALLARDAKİ EVLER GİBİ

Peki, evin içini nasıl planlandınız?

Evde kendi kullandığım eşyalar vardı. Onları düzenleyip, elden geçirerek yeni bir düzenleme yaptık. Gördüğümüz eksikleri de yavaş yavaş zaman içerisinde tamamladık. Pink House’a gelenlerin ilk söylediği şey, ‘Masallar- daki ev gibi’ oluyor.  Aslında benim amacım da tam olarak buydu. Maşukiye’de konaklama hizmeti veren pek çok işletme var. Benim için önemli olan bir fark yaratmak, elindekini değerlendirerek ortaya güzel bir şey çıkarmak.

Burada böyle bir yer olduğunu nasıl duyurdunuz?

Maşukiye Butik Otel sayesinde tanışıp bir daha kopmadığım, beni ailesi gibi gören çok geniş bir müşteri portföyüm var. Pink House’un Instagram hesabını açtığım an hepsi bize destek oldu. Zaten dikkat çeken bir yer olduğu için Pink House’un adı kısa sürede duyuldu. Şu anda hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Özellikle Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Ankara’dan yoğun olarak ilgi görüyoruz.

Pink House’da nasıl bir hizmet veriliyor?

Burada sadece konaklama hizmeti veriyoruz. Pink House, 500 metrekare bahçe içinde, 100 metrekare kullanım alanına sahip, tek tatlı, müstakil bir ev. 6 kişi rahatlıkla konaklayabilir. Misafirlerimiz salondaki koltukları da kullanmak istiyorsa bu sayı 8 kişiye kadar çıkabilir. Böyle durumlarda ilave yastık ve yorgan veriyoruz. Evde televizyon ve internet var. Benim evim Pink House’a 5 metre uzaklıkta. Misafirlerim, bana istedikleri her an ulaşabiliyor.

DÜZENLİ OLARAK İLAÇLANIYOR

Evde yemek de pişirebiliyorlar mı?

Elbette... Pink House’da yemek servisimiz yok ama misafirimiz yemek pişirmek isterse, mutfağımızda ihtiyacı olabilecek tüm ekipman var. Çay, kahve, baharatlar, bol bol mutfak malzemesi... Gerek duyulabilecek her şeyi bulunduruyoruz. Bunun dışında, misafirlerimiz bahçedeki barbeküyü de kullanabilir. Ayrıca, bahçemizdeki ağaçlardan meyve toplayabilir, elma, incir, erik, kiraz, vişne gibi meyveleri dalından yemenin keyfini yaşayabilir.

Pink House’un ortamı nasıl?

Evimiz müstakil, dışarıdan tamamen bağımsız. Maşukiye’nin en sakin mahallelerinden birinde bulunuyor. Bu nedenle misafirlerimiz gecenin belirli bir saatine kadar diledikleri gibi eğlenebiliyor. Konum olarak da her yere çok yakınız. Misafirlerimiz alışveriş noktalarına 5 dakikada ulaşabiliyor.

Pink House, çocuklu aileler için de uygun mu?

Özellikle çocuklu aileler için uygun. Pink House tek katlı ve düz ayak olduğu için çocuklu aileler çok rahat ediyor. Bahçemizi düzenli olarak ilaçlıyoruz. Bu nedenle hem aileler hem de çocuklar çimenlerde çıplak ayakla diledikleri gibi zaman geçirebiliyor.

 EVCİL HAYVAN GELEBİLİR

Pink House, kışın da konaklamaya uygun mu?

Bina yalıtımlı olduğu için Pink House’da 4 mevsim konaklanabiliyor. Isınma problemimiz yok. Kalorifer tesisatımız olduğu gibi nostalji yapmak isteyen konuklarımız için de sobamız da var. Maşukiye, kayak merkezinden dolayı kışın da çok hareketli oluyor. Çocuklu aileler yarı yıl tatillerinde geliyor. Bahçemizdeki ateş çukuru, misafirlerimizin en sevdiği detaylardan biri. Ateş başında sucuk-ekmek partileri yapmayı çok seviyorlar.

Evcil hayvan kabul ediyor musunuz?

Elbette, kabul ediyoruz. Benim de kedim var, hayvanları çok seviyorum. Bugüne kadar bu konuda hiçbir sorun yaşamadık.

Burası özel gün kutlamaları için de ol- dukça elverişli görünüyor?

Doğum günü, evlilik teklifi, bekarlığa veda toplantıları için çok uygun. Bu amaçla Maşukiye Pink House’u tercih eden çok misafirimiz var.

HER YERE YAKIN

Misafirleriniz, burada günlerini nasıl geçirebilir?

Maşukiye, bir turizm beldesi. 4 mevsim çok güzel ve hareketli bir yer. Hem çok sakin ve huzurlu hem de her türlü aktiviteye çok yakın bir lokasyon. Misafirlerimiz kışın kayak yapmayacaksa bölgedeki tesislerden faydalanabilir; teleferiğe binebilir. Sapanca ve Kartepe’de gezilecek çok fazla yer ve yapılacak çok aktivite var. Kayak merkezine, Sapanca Gölü’ne, Ormanya’ya, Sukay Park’a, Yuvacık Barajı’na çok yakınız. Maşukiye’de konaklayıp, gün içinde diledikleri gibi gezebilirler.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Yaptığımız işi ve insanları çok seviyoruz. Pink House’a gelen herkesi, evimize gelen misafir gibi ağırlamaya çalışıyoruz. İlk ve en önemli amacımız, misafir memnuniyeti. Misafirlerimizin buradan mutlu ayrılması için elimizden geleni yapıyoruz. Şunu da eklemek isterim: Geçmişten günümüze Kartepe Belediyesi’nin turizme büyük bir katkısı var. Kartepe Yolu, çok güzel ve asla kapanmıyor. Karın en yoğun yağdığı dönemde dahi ça- lışmalar son hızla sürüyor, aksama olmuyor. Bu nedenle misafirlerimiz zirveye çıkarken sıkıntı çekmiyor, hiçbir rezervasyonumuz iptal edilmiyor. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Son olarak, eşim Mustafa Onan ve sevgili ablam Nurşen Gönül’ün büyük desteği olmasaydı, bu kadar kısa sürede ilerleyemezdik. İkisine de sonsuz teşekkürler...

İLETİŞİM:

Adres: Maşukiye, Budak Sok. No:4 Kartepe/Kocaeli

Tel: 0533.032 00 47

@masukiyepinkhouse

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # tatil # bungolov # maşukiye # masukiye # pinkhouse

2 yıl önce - Şeyda Koca

Yakın zamanda ailece Maşukiye Pink housdaydık ciddi anlamda mükemmel bir yer doğayla iç içe herşey düşünülmüş en ince ayrıntısına kadar ve en önemlisi çok hijyenik bilindik otel temizliklerinin çok daha üst seviyesinde hiç düşünmeden gidilmesi gereken bir yer ülkemizin böyle temiz ve kaliteli yerlere ihtiyacı var bu konuda onan ailesini tebrik ediyorum

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.