28-03-2024 17:33

Pelvik taban rehabilitasyonu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/11/2021
Pelvik taban kaslarında meydana gelecek bozukluklar pek çok sıkıntıyı beraberinde getirebilir. ‘Pelvik taban rehabilitasyonu’, bu sorunları önlemede en etkili yöntemdir
.stripslashes($urun->baslik).

Pelvik taban kasları; leğen kemiği olarak bilinen pelvis kemiğinin tabanında yer alan; idrara çıkma, dışkılama ve cinsel fonksiyonlarda önemli görevleri bulunan kas grubudur. Bununla birlikte pelvis bölgesinde bulunan organlarımızdan mesane, rahim ve rektumu da aşağıdan destekleyerek, kaldıraç görevi görmektedir.

Pelvik taban kaslarımız, normalden daha gergin ya da daha zayıfsa pelvik taban problemleri ortaya çıkabilir. Pelvik taban kaslarındaki bozukluğa bağlı en yaygın gelişen rahatsızlıklar idrar kaçırma, pelvik ağrı, kabızlık, cinsel disfonksiyonlar, dismenore, organ sarkması, endometriozis şeklinde sıralanabilir.

Pelvik taban problemleri, çoğunlukla bireyin sosyal hayatını da etkiler. Bu gibi sorunların önüne geçmek için bireylerin hastalık meydana gelmeden önce koruyucu amaçlı ‘pelvik taban rehabilitasyonu’ndan  faydalanmaları önerilir.

FARKINDALIK OLUŞMALI

Öncelikle pelvik taban hakkında bilgi ve farkındalık oluşturulmalı, daha sonrasında risk faktörleri, kişinin günlük yaşam aktiviteleri ve bireysel özellikler gibi durumlar incelenerek pelvik taban egzersizlerine önem verilmelidir. Herhangi bir problemle karşılaşıldığında bireyin çok gecikmeden bir uzmana danışması yerinde olacaktır.

Karın içi ve pelvik bölgede spazmlar ve yapışıklıklar varsa bunların giderilmesi için manuel terapi teknikleri de kullanılabilir. Bu süreç ile birlikte, pelvik tabanımızın esnekliği, gücü ve bölgedeki kan dolaşımı artar. Bu aşamada beden farkındalığını da oluşturduğumuz için kaslarımızı kontrol edebiliriz. Pelvik taban rehabilitasyonu ile pelvik tabanda oluşan fonksiyon bozukluklarının neden olduğu bel, sırt, kalça ağrılarında da düzelme görebiliriz.

Pelvik taban problemlerimiz çözümü olan ve koruyucu tedaviyle önüne geçilebilen rahatsızlıklardır. Kadınlar farkındalık kazanarak doğru bir şekilde yaptıkları pelvik taban egzersizleriyle hamilelik, doğum, menopoz dönemlerinin etkilerini en aza indirebilirler. Pelvik tabanınızın farkında olun ve sıkıntılarınızın sizi sosyal hayattan soyutlamasına izin vermeyin.

 

İLETİŞİM

NBA Medikal Estetik Ve Getat Kliniği

Adres: Yenişehir Mahallesi Arda Sok. No:34 A İzmit/Kocaeli

Tel: 0262 311 6966 – 0530 6145656

Instagram: @fzthamiyetozdemiratalar

NASIL ARANDI: #hamiyetözdemiratalar #fizyoterapist #fizyoterapi #pelviktaban #rehabilitaston #farkındalık #kasgrubu #tedavi #nbamedikalestetikvegetatkliniği

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.