27-04-2024 07:48

Cildinize yapacağınız en büyük iyilik Mezoterapi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/11/2021
Cilt, saç ve ihtiyaca göre vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen mezoterapi işlemi, cilt altı dokuyu onarıyor, sıkılaştırıyor ve gözle görünür bir gençleşme sağlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Mezoterapi, Latince ‘meso’ ile ‘terapi’ kelimelerinden türetilen ve ‘orta tedavi’ anlamına gelen bir sözcük. Medikal olarak da bir estetik tedavi şeklidir.

Akut ve kronik ağrıların yanı sıra cilt lekeleri, selülit, çatlak gibi deri hastalıklarının tedavisi için de kullanılan mezoterapi, iğne ile yapılan akupunktur uygulamasına benzer bir tekniktir.

Mikroenjeksiyon tekniğiyle cildin orta tabakasına enjekte edilen mezoterapi serumları, kişinin ihtiyacına uygun olarak pek çok farklı türde hazırlanabilir. Bu noktada kişinin şikayetlerinin belirlenmesi son derece önemlidir.

Mezoterapi cilt üzerinde meydana gelen tahribatlar ve zayıflayan kan dolaşımının düzenlenmesi için yapılan bir tedavi yöntemidir. Solüsyonların içeriği uygulama bölgesi, uygulama amacı, kişinin yaşı ve ihtiyacına göre farklılık gösterir.

İşlem öncesi, tedavinin uygulandığı bölge lokal anestezik kremle uyuşturulur. Solüsyon; tedaviye ihtiyaç duyulan bölgedeki cildin orta katmanına, doktor tarafından açılı olarak enjeksiyon ile uygulanır. Kullanılan iğne ucu, ince tercih edilir ve minimal ağrı-sızı hissedilir. Hasta, tedavi sonrası günlük hayatına devam edebilir.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİR

Mezoterapi uygulaması yapılacak bölgeye göre saç mezoterapisi, yüz mezoterapisi ve vücut mezoterapisi gibi çeşitli türlere de ayrılır. Bir de ağrı mezoterapisi vardır ki lokal ve yaygın ağrılarda sonuçları memnun edicidir.

Uyarılan cilt yapıları, mezoterapi uygulanan bölgede kan dolaşımını hızlandırarak bağışıklık cevabını ve lenfatik sistemdeki dolaşımının düzenlenmesini sağlar. Tüm bunlar ise cildin yenilenmesine ortam hazırlar. Cilt altı doku onarılarak, gevşeyen dokuların yeniden eski sıkılığını kazanması ve gençleşmesi sağlanır.

Cildi yenileyen mezoterapi uygulaması, kişinin cilt yapısı, seans sayısı ve enjekte edilen maddelerin doğru oranı gibi faktörlere bağlı olarak başarılı sonuçlar veren bir medikal estetik işlemidir. Bununla beraber, cilt altındaki elastin ve kolajen yapılarını uyaran bir tedavi yöntemi

olduğundan 18 yaşından büyük olan hemen hemen herkese uygulanabilir.

Mezoterapi tedavisinin sıklıkla kullanıldığı alanlar şu şekilde sıralanabilir:

• Cilt lekeleri

• Deri yüzeyinde oluşan çatlaklar

• Yara ve akne izleri

• Selülit

• Pigment yetersizliğine bağlı olarak görülen renk farklılıkları

• Cilt parlaklığının sağlanması

• Kırışıklıkların giderilmesi

• Gözaltı torbaları ve morlukları

• Saç dökülmesi

• Kepeğin önlenmesi

• Sporcu yaralanmaları

• Kronik ve akut gelişen ağrılar

• Fibromiyalji

 

İLETİŞİM

NBA Medikal Estetik Ve Getat Kliniği

Adres: Yenişehir Mahallesi Arda Sok.

No:34 A İzmit/Kocaeli

Tel: 0262 311 6966 – 0530 6145656

Instagram: @drnurhanborekcialet

 

 

 

 

NASIL ARANDI: #nurhanbörekçialet #getatkliniği #tamamlayıcıtıp #sağlık #güzellik #ozonterapisi #mezoterapi #sülüktedavisi #hacamat #botoks #medikalestetik #yenişehir #şifa #sağlık #tıp #uzman #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.