29-03-2024 17:23

Tofaş’ın yıldızları Kocaeli’de parlıyor

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/11/2021
Kocaeli voleyboluna katkılarıyla spor çevrelerinin yakından tanıdığı voleybol antrenörü ve 5 Renk Spor Kulübü’nün kurucusu Soner Binici ile eşi Gökçen Binici, Eczacıbaşı’dan sonra TOFAŞ Spor Kulübü’nün de ilimizdeki tek temsilcisi oldu
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Ülkemizin basketbol alanındaki en önemli kulüplerinin başında gelen TOFAŞ Spor Kulübü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine verdiği temsilciliklerle kız ve erkek çocuklarının sporla tanışmasına fırsat tanıyor. Temsilciliklerinin olduğu kampüslerde basketbol eğitimi alan çocuklar, profesyonel antrenörler tarafından TOFAŞ’ın alt yapısı için yetiştiriliyor.

TOFAŞ Spor Kulübü’nün ilimizdeki tek temsilcisi ise 5 Renk Spor Kulübü’nün kurucusu, Kocaeli voleyboluna katkılarıyla bilinen voleybol antrenörü Soner Binici ile eşi Gökçen Binici.

5 Renk Spor Kulübü çatısı altında, Eczacıbaşı kız voleybol takımının alt yapısına da sporcu yetiştiren Binici çifti, spor alanındaki bilgi ve tecrübesini bu kez basketbol branşına taşıdı; TOFAŞ ile yaptığı anlaşma kapsamında, kentimizin genç basketbolcularını yetiştirmeye başladı.

Potanın genç yeteneklerini keşfetmek ve ülkemiz basketboluna yeni yıldızlar kazandırmak için kolları sıvayan Soner Binici ve Gökçen Binici’nin heyecanını paylaşmak isteyenlerle röportajımızda buluşalım…

Gökçen Hocam, 3 yıldır Eczacıbaşı alt yapısına kız voleybolcu yetiştiriyorsunuz. Şimdi de Tofaş Spor Kulübü’ne basketbolcular yetiştirmeye başladınız. Süreç nasıl ilerledi?

Voleybol okulumuzu açmamız ve Eczacıbaşı alt yapısına kız sporcu yetiştirmemiz kentte yankı uyandırdı. Voleybol okulumuzu açtıktan sonra öğrencilerimizden ve ailelerden, basketbol branşı için de büyük talep gördük. Biz de zaten iyi ve kaliteli bir işe daha imza atmak istiyorduk. Oluşturduğu modelle ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi; etik değerlere bağlı ve sosyal sorumluluk bilincine sahip; başarılı ve gurur duyulan bir kulüp olduğunu bildiğimiz TOFAŞ ile anlaşma kararı aldık ve genç sporcularla eğitimlerimize 18 Eylül itibariyle başladık. Taleplerden ve eğitimlerimize katılan öğrencilerimizin geri dönüşlerinden çok memnunuz.

TOFAŞ Spor Kulübü’nün Kocaeli için önemi nedir?

TOFAŞ, sadece Kocaeli için değil, yetiştirdiği örnek sporcularla ülkemiz için de çok önemli bir spor kulübü. Bugüne dek yüzlerce sporcu ve spor adamını Türk sporuna kazandırmış prestijli bir marka. Bu nedenle TOFAŞ’ın kentimize geliyor olması bile büyük bir ses getirdi. Afişleri astığımız andan itibaren çok yoğun talep aldık. TOFAŞ’ın kurumsal ve disiplinli yapısı hem bizler hem genç sporcularımız için güzel bir referans. Temsilcisi olmaktan ve kentimize bu değerli markayı kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. 

Kaç yaş grubu ile çalışıyorsunuz?

Minikler ve büyükler olmak üzere iki kategorimiz var. Miniklerde 2011-2012 ve 2013-2014-2015 doğumlu öğrencilerimizin yer aldığı iki grup; büyüklerde 2007-2008-2009 doğumlu öğrencilerimizden oluşan bir grubumuz bulunuyor. Toplamda 3 ayrı grup olacak şekilde, sporcularımız birer saat aralıklarla antrenman yapıyor. Çocuklar hafta içi okul sonrasında  spor okulu antrenmanlarını yapıyor, hafta sonları iki gün basketbol eğitimi alıyor.

Peki, TOFAŞ Spor Kulübü alt yapısına alacağı öğrencileri nasıl belirliyor?

Şu anda yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz çok küçük. Onları sıfırdan TOFAŞ alt yapısına uygun yetiştirmek istediğimiz için öğrencileri küçük yaştan itibaren almaya gayret gösterdik. 5 Renk Spor Kulübü olarak, ileride alt yapıya girmeye hak kazanacak öğrencilerimizi seçmelere götüreceğiz, Kocaeli’deki alt yapı maçlarına katılacaklar ve TOFAŞ onları değerlendirmeye alacak.

Kulüp, alt yapısına yetiştirdiğiniz öğrencileri, eğitim aşamasından itibaren takip ediyor mu?

Genç basketbolcularımız kayıtları yapıldığı andan itibaren, eğitimleri boyunca antrenörlerimiz tarafından bir takım değerlendirmelere tabi oluyor. TOFAŞ da aday sporcuları bu raporlara göre belirliyor ve detaylı takibini yapıyor.

Kulüpte kaç antrenör görev yapıyor?

Kayıt almaya başlayalı çok kısa bir süre olduğu için şu anda üç grubumuza da Korhan Güler hocamız eğitim veriyor. Talepler ve grup sayımız arttıkça kadromuz da genişleyecek. Bununla ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Velilerimizle olan iletişimi ve eğitimlerimizin koordinasyonunu ise ben sağlıyorum. Ayrıca voleybol ve basketbol hocalarımıza sahada destek sağlayan yardımcı bir ekibimiz daha var.

Gökçen Hocam, TOFAŞ ile planladığınız projeler var mı?

Evet, projeler için çalışmalara başladık. Örneğin, sporcularımız ile birlikte TOFAŞ’ın gerçekleştirdiği kamplara katılmayı çok istiyoruz. Pandemi nedeniyle şu anda bu etkinlikler gerçekleşemiyor fakat başlar başlamaz Kocaeli temsilcisi olarak sporcularımızla beraber kamplardaki yerlerimizi alacağız. Ayrıca Decathlon markasıyla bir anlaşma yaptık, birlikte çok güzel etkinliklere imza atacağız. Bir kurumsal markayla daha projelerimiz yolda. Öğrencilerimizle ve velilerimizle beraber gerçekleştirmeyi planladığımız projeler ise pandemi tamamen sonlandığında hayata geçecek.

İLETİŞİM

Fatih Sultan Mehmet Mah. Demokrasi Cad. Bahçeşehir Koleji spor salonu Kartepe/Kocaeli

Tel: 0 555 103 10 09

www.tofasspor.com

Instagram: @kocaelitofasbasketbolokullari

NASIL ARANDI: #tofaşbasketbolkulübü #5renksporkulübü #gökçenbinici #sonerbinici #basketbol #spor #eğitim #basketbolkursu #basketeğitimi #öğrenci #sporcu #miniksporcu #bahçeşehirkoleji #tofaşaltyapısı #eczacıbaşıivoleybol

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.