26-04-2024 07:18

Op. Dr. Bilge Öğütcüoğlu: Kadınlarda idrar kaçırma tedavisinde lazer

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/04/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Yaş almakla birlikte kol-bacak kaslarının yanında pelvik taban kaslarımız da zayıflar. Yaş almanın yanında fazla kilo, kronik rahatsızlıklar, şeker hastalığı, kronik öksürüğe neden olan astım gibi hastalıklar da pelvik taban kaslarının zayıflamasına neden olur. Bunun yanında geçirilen hamileliklerde bebeğin ağırlığı da bu kas tabakasını zorlar.

Öte yandan pelvis kemikleri içinde vajen ile idrar yolları ortaktır. Vajinal duvarı etkileyen durumlar idrar problemi olarak karşımıza çıkar. Zor doğumlara bağlı vajinal yırtılmalar yaşayan hastalarda ileriki yaşlarda komşu organ olan idrar yollarıyla ilgili problemler ortaya çıkar.

Felç geçirip kaslarını kullanamayan hastalarda ya da uzun süre yatakta kalan hastalarda da yine bu kaslarımız zayıflar. Kas kontrolümüz azaldıkça idrar tutmakla ilgili sorunlarla karşı karşıya kalırız.

Kadınlarda iki tipte idrar kaçırma vardır. Bir tanesi sıkışma tipi idrar kaçırmadır, diğeri stres tipi idrar kaçırmadır. Karın içi basıncı artıran öksürme, hapşırma, zıplama da idrar kaçırma tipidir.

Maalesef kadınlar bunu yaşla birlikte olan doğal bir süreç olarak görür ve şikayet olarak dile getirmez. 30’lu yaşlardan sonra görülmeye başlanan bu durumlar yaş ilerledikçe daha da artar.

Şikayeti olan hastalar önce tam bir muayeneden geçirilmelidir. İdrar kaçırmaya neden olan enfeksiyon veya kontrolsüz şeker yüksekliği var mı, bakılmalıdır.

Ardından tedavi planlanır. Ben bugün ameliyatsız bir tedavi seçeneği olan lazer tedavisinden bahsedeceğim. 18 yaşından itibaren her yaştaki kadına uygulanabilen bir tedavidir. Ağrısızdır. Anestezi veya dikiş gerektirmez. Tedavi sonrası rutin hayata kalındığı yerden devam edilir. 6 hafta ara ile 3 seans olarak uygulanır. Seans süresi ve lazer dozları hastaya ve yaşına göre hesaplanır. Yaklaşık 20-30 dakika kadar sürer. Bu tedavilere ne kadar erken başlanılırsa, fayda görme oranı o kadar fazladır.

ANTE KLİNİK    

Yahya Kaptan Mah. Şht. Ali İhsan Çakmak Sok. No:10 İzmit/Kocaeli

Telefon: 0542 311 26 83

I drbilgeogutcuoglu

NASIL ARANDI: #op. dr. bilge öğütcüoğlu # kadın hastalıkları # idrar kaçırma # lazer tedavisi # kadın # sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.