27-04-2024 12:43

Neşeli haziran

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/06/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Her ne kadar yılın yarısının bitmesinden sorumlu olsa da haziran ayı çok sevilir çünkü haziran; sıcağın, neşenin, sevginin ve huzurun kalplere işlendiği aydır. Yaza ‘merhaba’ demek istiyorsak, hazirandan bir gün almak gerekir mutlaka. Ee tabii ki birbirinden özel önerilerle taçlandırmak gerekir bu güzel ayı.

‘Bir Oyun Bir Kitap’ köşemizde ‘Webinay Home Air Rocket’ oyununu sizlere tanıtacağız. Oğlumla düello yaparken benim de çok keyif aldığım bu oyunla evde, bahçede, kumsalda çok eğleneceksiniz. Kitap önerimiz ise haziran ayı içerisinde kutlayacağımız Çevre Haftası ile ilgili. Doğal kaynaklarımızın giderek tükendiği, iklim ve su krizinin günden güne büyüdüğü, ekolojik dengenin alt üst olmaya başladığı bir çağda, çocuklarımıza çevreyi koruma bilincini kazandırmak gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Doğa ile ilgili çocuk kitapları da bu amaç için oldukça faydalı. Bu kitaplardan biri olan ‘Ekolojik Mahalle’ çocuklarımıza çok şey öğretecek.

Sevgili minik gurmeler, sıcak havalar sakın iştahlarınızı kapatmasın çünkü bayılacağınız bir lezzet sizlerle olacak. ‘Çikolatalı Elma Topları’ tarifinin, bu yazın favorisi olacağından eminim.

Öğrenci olan minik kalplere iyi tatiller diliyorum. Bol bol yüzeceğiniz, eğleneceğiniz, enerji depolayacağınız bir yaz sizlerle olsun.

 

BİR OYUN

Webinay Home Air Rocket

Hem çocuklar hem de büyükler için oldukça eğlenceli bir oyunla geldik. Roketi yükle, fırlatma pompasına zıpla ve roketlerin havaya uçmasını izle. Çocuklar, Webinay Home Air Rocket oyununun harika roketatarı ile oynarken çok eğlenecek. Üstelik, ışıklı roketler sayesinde gece de roketlemenin keyfini sürdürecekler. Basit kurulumuyla çocukların uygulama becerilerini de geliştiren bu oyuncak çocuklara hem içeride hem de açık havada saatler süren kesintisiz eğlence sunuyor. Üstelik çocuklar; oynarken roketin açıları, sıçrama kuvveti ve uçuş yörüngelerini hesaplayarak oyun yoluyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik hakkında bilgi ediniyor.

 

BİR KİTAP

EKOLOJİK MAHALLE – Ralph Weder

Kitap, küçük Lilly ile arkadaşları Nick, Sophia ve Jack’in yaşadıkları mahallede oluşturdukları ‘topluluk bahçesi’ isimli buluşma noktasına kafe açma serüvenini sayfalarına taşıyor. Bu doğrultuda para toplamak için kullanmadıkları giysileri satan, atık yiyecekleri gübreye dönüştüren ve bir kent bahçesi kuran çocuklar; minicik elleriyle ekolojik bir mahalle yaratıyor. Yazar, kitabında çocukları sık sık düşünmeye ve harekete geçmeye teşvik ediyor.

 

KÜÇÜK GURME

Çikolatalı Elma Topları

Malzemeler

2 adet elma

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım paket pötibör bisküvi

Yarım su bardağı fındık veya ceviz

Çikolata sosu

 

Yapılışı

1- Elmalar soyularak rendelenir ve küçük bir tavaya alınır.

2- Üzerine tarçın ilave edilerek yaklaşık 5 dakika kadar kavrulur

3- Elmalar pişerken bisküviler ufalanarak derin bir kaseye alınır.

4- Elmalar ve isteğe göre fındık ya da ceviz de bisküvilerin üzerine ilave edilir.

5- Tüm malzeme güzelce karıştırılır. Elle, küçük top şeklinde yuvarlanır. Eğer karışım elle şekil verilmeyecek kıvamda ise biraz daha bisküvi eklenebilir.

6- Benmari usulü eritilen, tercihen şekersiz çikolata soğuduktan sonra elma toplarının üzerine gezdirilir.

7- Dolapta soğuttuktan sonra servis edilir. Servis edilirken isteğe göre üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serpilebilir. Afiyet olsun.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Bahar neşesi!

3 hafta önce
Ön yargıları yıkan Orta Doğu kenti: Doha

Vize kuyruklarında, konsolosluk kapılarında sürünmeden kolayca gidebileceğiniz Katar, kollarını açmış sizi bekliyor. Basra Körfezi’ne doğru uzanan bir yarımada ülkesi olan Katar, ışıl ışıl gökdelenleri, yemyeşil parkları ve modern sanatlara verdiği önemle Orta Doğu ülkeleri hakkındaki ön yargıları yerle bir ediyor

2 ay önce
Merhaba şubat

3 ay önce
Yepyeni bir yıl!

4 ay önce
Yeni yıl yaklaşırken

5 ay önce
Kış yaklaşırken

6 ay önce
Yepyeni öneriler

10 ay önce
AMERİKA RÜYASI

Dergimizin yazarlarından Esin Alçıoğlu, geçtiğimiz günlerde 2 haftalık Amerika seyahatine çıktı. Eşi Hüseyin Alçıoğlu ve oğlu Arel ile birlikte Güney Amerika’yı adım adım gezen Esin Hanım, izlenimlerini Kocaeli Life okurları için kaleme aldı

10 ay önce
Diğerleri mevsimdi sen ise sanatsın temmuz...

11 ay önce
Esin Alçıoğlu: Güzel günler...

1 yıl önce
Lüksün ve ihtişamın başkenti: Dubai

İhtişamlı mimarisi, muhteşem residansları, sıra dışı AVM’leri, şık caddeleri, çölü ve kumsallarıyla lüksün doruklarda yaşandığı Dubai, ‘en’lerin bir araya toplandığı muhteşem bir şehir

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: İçimizde çiçekler açsın

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş geldin yeni yıl!

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş Geldin Yeni Yıl

2 yıl önce
Ekim ayında neler yapalım?

2 yıl önce
Okula Dönüş Vakti

2 yıl önce
Yazı Bı̇tı̇rı̇yoruz

2 yıl önce
Yaz Geldi!

2 yıl önce
Haziranda ne yapalım?

2 yıl önce
Güneş daha parlak

2 yıl önce
Gülümseyin

2 yıl önce
Hoş geldin yeni yıl

3 yıl önce
Kışa Merhaba

3 yıl önce
Rüya gibi bir tatil: Maldivler

Maldiv Adaları; turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalları, tropik ormanları ve sessizliğiyle romantizmi doruklarda yaşamak isteyenlere rüya gibi bir tatil vaat ediyor

3 yıl önce
Sonbaharı uğurlarken

3 yıl önce
Ekim sakinliğine merhaba…

3 yıl önce
Merhaba ağustos…

3 yıl önce
Yaza merhaba

3 yıl önce
Anlamlı günlerin müjdecisi

3 yıl önce
Minik kalpler için en özel ay

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce
Baharın hatırlattıkları…

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce