25-04-2024 03:07

Mine Nazan Kerimak Öner: iki omuzum eşitlendi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 12/10/2021
Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Mine Nazan Kerimak Öner, skolyoz nedeniyle yaşadığı ciddi sırt ağrılarından, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde kurtuldu
.stripslashes($urun->baslik).

Fizyoterapist Elif Akıncı, omurga rahatsızlıkları nedeniyle sıkıntı çeken danışanlarının yaşam konforunu artırmaya devam ediyor. Eğitimi, birikimi, tecrübesi ve geliştirdiği Rubatonik pilates yöntemiyle pek çok kişinin ağrılarından kurtulmasına yardımcı olan Elif Akıncı, son olarak Kocaeli Üniversite’sinde öğretim görevlisi olarak çalışan Mine Nazan Kerimak Öner’in yüzünü güldürdü. 

Daha önce iki büyük ameliyat geçiren ve bir süredir ataklar halinde seyreden sırt ağrılarıyla mücadele eden Mine Nazan Kerimak Öner, kızının önerisiyle başvurduğu Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde ağrısız bir hayata yeniden ‘merhaba’ dedi.

Öner, fizyoterapist Elif Akıncı ile nasıl tanıştığını ve merkezde geçirdiği süreci şöyle anlattı:

ELİF HANIM UYARMIŞTI

“Bir süredir sağ tarafımda, zaman zaman atağa geçen ve bana rahatsızlık veren bir ağrı vardı. Bir sabah kalktığımda ağrım çok şiddetlenmişti ve anladım ki zannettiğimden daha büyük bir sorunum var. Hemen bir ortopedi uzmanından randevu aldım. Doktorum, skolyoz tanısı koydu ve beni profesyonel bir fizyoterapiste yönlendirdi.

Kızımda da skolyoz olduğu için biz bu süreci daha önce yaşamıştık. Bu nedenle benim ağrıyı fark etmem ve önlem almam daha kısa sürdü. Kızımın egzersizlerinde de süreci 1,5 senedir Elif Akıncı yönetiyordu. Hatta kızımın egzersizleri için merkeze gittiğimde Elif Hanım bana, sağ omuzumun yüksek olduğunu, bunu dikkate almam gerektiğini söylemişti. Ancak o dönemde önceliğim kızım olduğu için kendimi ihmal etmiştim. Bunun yanı sıra, iki büyük ameliyat geçirdiğim için ağrılarımın sebebini hızlıca bulmam gerekiyordu.

EN DOĞRU ADRES

Skolyoz teşhisi konulunca egzersiz yapmak için İzmit’teki pilates stüdyolarını araştırdım. Ameliyatlarımdan dolayı lenf bezlerimi zorlamamam gerekiyordu ve benimle profesyonel olarak ilgilenebilecek en doğru adresin Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi olduğuna karar verdim. Elif Hanım ile bu kez kendim için görüştüm, onun yönlendirmeleriyle egzersizlere başladım.

Pandemi döneminde kısa süreli aralar versem de 2021 yılının mart ayından beri Elif Akınıcı Pozitif Yaşam Merkezi’nde pilates yapıyorum. Ben buraya kızımın referansıyla ve çevremdeki insanların önerisiyle geldim, çok memnun kaldım. Ağrılarımdan kurtuldum, duruşum 1 santimetre uzadı, her iki omuz seviyem eşitlendi. Dışarıda duran sol kürek kemiğim orta hatta geldi.Benim referansımla da hem kızımın hem de benim arkadaşım merkeze gelerek egzersizlere başladı.

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi hem omurga rahatsızlıklarından dolayı ağrı çeken hem de profesyonel bir merkezde, işinin uzmanı terapistler eşliğinde pilates yapmak isteyenler için harika bir yer. Gönül rahatlığıyla herkese, buraya gelmelerini ve Elif Hocam ile tanışmalarını tavsiye ediyorum.

 

İLETİŞİM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi

Adres: Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Mrk. No:127 Kat:2 İzmit

Tel: 0262 322 9 322 – 0541 533 45 41

E-mail: info@elifakinci.com

Instagram: @fzt.elif_aknc

 

 

NASIL ARANDI: #elifakıncı #fizyoterapist #elifakıncıpozitifyaşammerkezi #skolyoz #minenazankerimaköner #egzersizprogramı #sağlık #spor #yaşam #kalite #kocaeli #uzman #kifoz

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.