27-07-2024 08:40

Kendinizi uzman ellere teslim edin! Studio Me 2

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/07/2023
Butik bir stüdyoda, alanında uzman eğitmenler eşliğinde spor yapmak istiyorsanız, adresiniz belli: Studio Me2
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Sağlıklı yaşam için spor şart.

Sporu hayatımızın bir parçası haline getirerek hem fiziksel ve ruhsal sağlığımızı koruyabilir hem de fazla kilolarımızdan kolayca kurtulabiliriz. Bu arada spor yapmak kadar sporu nerede yaptığımızın da önemi büyük. Hatta ve hatta spor yaparken size eşlik eden eğitmenlerin önemi çok daha büyük. Spor yaptığımız mekanın fiziksel koşullarının uygunluğu kadar eğitmenlerin uzmanlığı da sağlığımızla yakından ilgili. Sağlık için spor yaparken ciddi sakatlanmalarla karşı karşıya kalmamak için ince eleyip sık dokumalıyız.

Peki, spor yapmak istiyor ancak nereden başlayacağınıza karar veremiyor musunuz? O halde Studio Me2 ile tanışma zamanınız geldi demektir. Spor Akademisi mezunu olmasının yanı sıra yaklaşık 12 yıldır fitness eğitmenliği yapan Mehmet Sarıoğlu ilimize butik bir stüdyo kazandırdı. Spor yaparken hem butik hizmet almak hem de sağlığınızı korumak istiyorsanız, Studio Me2’yi görmeden karar vermeyin! Bu ay kapılarını Kocaeli Life’a açan Studio Me2’yi kurucusu Mehmet Sarıoğlu’ndan dinledik.

Keyifli okumalar…

Mehmet Bey, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

İsviçre doğumluyum, 6 yaşımdan beri Kocaeli’de yaşıyorum. Spor hayatım da o yaşlarda futbolla tanışmamla başladı. Liseyi spor lisesinde okudum, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü mezunuyum. Daha sonra futbolu bırakıp, tenise başladım. Tenisle birlikte fitness dünyasına da adım atmış oldum. 10 yıla yakın bir süre tenis antrenörlüğü yaptım, sonrasında tamamen fitness’a kanalize oldum. Yaklaşık 12 yıldır fitness eğitmeni olarak sektördeyim. 7-8 yıldır da yönetici pozisyonunda görev yapıyorum. Hala kurumsal bir firmada fitness müdürü olarak çalışıyorum, aynı zamanda Studio Me2’nun kurucusuyum.

Studio Me2’yu kurmaya nasıl karar verdiniz?

Spontane gelişti diyebilirim. Hayalimde çok büyük bir GYM Center kurmak vardı, bütün planlarım bunun üzerineydi. Başiskele bölgesinde böyle bir merkez kurmayı hayal ederken, istediğim lokasyonda çok güzel bir dükkana rastladım, “Tam stüdyoluk” dedim ve anında burada butik bir stüdyo açmaya karar verdim. Yıllardır bu bölgede olduğum için Başiskele bölgesinde stüdyo eksiği olduğunu da biliyordum. “Stüdyo” denildiğinde İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerdeki butik merkezler, kurumsal yapılar akla gelir ancak bizim ilimizde daha bu algı oturmadı. “Butik stüdyo” denildiğinde ilimizde genelde apartman daireleri akla geliyor. Bulduğum dükkanı gerçek bir stüdyoya dönüştürerek bu algıyı yıkmak istedim. Binanın iki ayrı bölümden oluşması, derinliği ve havadarlığı buna çok uygundu. Bu bölgede bu işi yapan pek kimse de yoktu, o yüzden Stüdyo Me2’yu burada açmaya karar verdim.

Studio Me2’da ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Bahçesiyle birlikte toplamda 300 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyoruz. İki ayrı performans alanı oluşturduk. Stüdyomuzun bir bölümünü mat pilates ve reformer pilatese ayırdık, diğer performans alanını ise çok yönlü kullanıyoruz. Yoga, zumba, K-pop için ayrılan bu alan aynı zamanda bioenerji ve nefes egzersizlerine de ev sahipliği yapacak. Yine bu alanda eğitmenlerimiz eşliğinde workshop’lar düzenleyeceğiz. Çok farklı planlarımız da var, eylül ayına hazırlanıyoruz, yeni sezona zayıflama paketleriyle girmek istiyoruz. Evet, bir stüdyoyuz ama bilindik pilates ya da yoga stüdyolarından biri olmayacağız, farklı projelerle üyelerimizin karşısına çıkacağız.

Kocaeli’de K-pop yapıldığını bilmiyordum, bu branşta eğitim vermek nereden aklınıza geldi?

Bu da spontane gelişti diyebilirim. Biz aslında salsa, bachata gibi dansların eğitimini vermeyi planlıyorduk, eğitmenimizin K-pop da yaptığını öğrenince bu branşa yöneldik. Dünyayı saran bir akım, hocamız da uluslararası arenada tanınan bir isim, Türkiye üçüncülüğü var. Z kuşağının böylesine başarılı bir isimden ders alması bir ayrıcalık diye düşünerek, K-pop sınıfları açtık. Tahminimizden çok daha büyük ilgi gördü, büyük bir ihtimalle sınıf sayısını artıracağız. Şimdilik haftanın belli günlerinde 6-9 yaş ve 9-12 yaş aralığındaki çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Anne ve babalar da istiyor, onlara da bir sürprizimiz olacak, eylül ayında yetişkinler sınıfı açacağız. Çocuklar K-pop yaparken çok eğleniyor, İngilizce olmasına rağmen hepsi şarkıları ezbere biliyor. Hocamız da derslerde çocuklara farklı etkinlikler yaptırıyor. Derslerimiz çok renkli ve keyifli geçiyor.

Burası aynı zamanda bir aile işletmesi gibi.

Evet, eşim de benim gibi Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi Yöneticilik Bölümü mezunu ancak o farklı sektörde yol almayı tercih etti, uzun yıllar güzellik uzmanlığı yaptı. Studio Me2’yi birlikte kurduk. Eşim ve kız kardeşi, Studio Me2’da halkla ilişkiler tarafını yönetiyor. Ben zaten 12 yıldır bu sektördeyim, eğitmenlerimizin hepsini yakından tanıyorum, hepsi arkadaşım. Eğitmen kadrosunu kurarken önceliğim tecrübeli bir ekip olmasıydı, kendi tecrübelerimden de yola çıkarak bunu başardık. Bir de benim belli kriterlerim vardır, eğitmenlerimi de buna göre seçtim. Burada bir aile gibiyiz açıkçası.

Merak ettiğim bir konu daha var, stüdyonun adı neden Me2?

Stüdyolar genelde sahiplerinin kendi adını taşır ama bu bana kurumsal gelmiyor çünkü ben işimi büyütüp franchise vermek istiyorum. Karamürsel’de, İzmit’te, Yalova’da şubelerimizin olmasını arzu ediyorum. Stüdyomuzda iki ayrı performans alanının olmasından yola çıkarak adını Studio Me2 koyduk. ‘Benim iki stüdyom var’ anlamına geliyor. Bu ismin ileride bizi kurumsal noktaya taşıyacağına inanıyorum.

ÖNCELİK SAĞLIK

Mehmet Bey, sizin stüdyonuzu diğerlerinden ayıran nedir? Pilates, zumba ya da yoga yapmak isteyenler sizi neden tercih etsin?

Spor yapmak isteyen insanlar eskiye nazaran daha bilinçli. Bütün merkezleri geziyor, sonrasında karar veriyorlar. Bizi neden mi tercih etmeliler? Birincisi; bizim önceliğimiz sağlık, işin ticari boyutunu geri planda tutuyoruz. Sağlıklı yaşam için spor yaparken ciddi sakatlanmaların yaşandığını da biliyoruz. Burada eğitmen kadrosunun önemi ön plana çıkıyor. Bizim eğitmen kadromuz çok tecrübeli, hepsi alanında uzman. İkincisi de spor merkezleri kalabalık oluyor, ‘Bu kalabalığa girmek istemiyorum’ diyerek butik bir stüdyo arayanlara konforlu bir alan sunuyoruz. Eğitmenlerimizle birebir ders yapmak isteyenler olduğu gibi grup derslerine katılanlar da oluyor. Stüdyomuza 15-20 kişi alabiliriz ancak sınıf mevcudumuzu 10 kişiyle sınırladık. Böylelikle derslerimiz daha verimli ve kaliteli geçiyor.

 

Daha çok hangi bölgeden misafirleriniz var?

Kayıtlara bakacak olursak misafirlerimizin çoğu Başiskele bölgesinden ancak İzmit ve Karamürsel’den de gelen var. Bir avantajımız da sahile yakın olmamız. Kişi burada sporunu yaptıktan sonra üç adımda sahile ulaşıyor, denize karşı çayını ya da kahvesini yudumlayabiliyor. Spor sonrası sahildeki restoranlarda arkadaşlarıyla buluşup yemek yiyebiliyor. Lokasyonumuz buna uygun, park yeri sorunumuz da yok.

HEDEF: MARKA OLMAK

Mehmet Bey, geleceğe yönelik hedeflerinizi de öğrenmek isterim…

Studio Me2’yu bir marka haline getirip, franchise vermek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda birkaç stüdyo daha açacağız. Uzun vadede ise çok büyük bir GYM Center kurmak gibi bir düşüncemiz var. Bunu ailemle birlikte yapmak istiyoruz. Aile işletmelerinin daha güvenilir yerler olduğunu düşünüyorum çünkü işin içinde aile varsa o merkeze gidilir. Daha önce de bahsettim, eylül ayında zayıflama paketlerini devreye sokacağız. Ön tarafı outdoor sporlar için uygun hale getirip, danışanlarımıza dışarıda antrenman yaptırmayı da planlıyoruz. Yoga, zumba gibi dersleri açık havada gerçekleştirmek gibi bir düşüncemiz var.

 

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Spor yapmak isteyenlere şunu tavsiye ederim: Bir merkeze üye olmadan önce araştırma yapsınlar. Her tarafı gezsinler, eğitmenleri tanısınlar hatta eğitmenleri araştırsınlar çünkü kas ve iskelet sağlığı çok önemli. Bir kere sakatlandığınızda geri dönüşü olmayabilir.

 

Seymen Mahallesi Civelek Sokak No: 7 Başiskele/GÖLCÜK

Telefon: 0 539 311 00 41

@studioome2

NASIL ARANDI: #studio me 2 # dans # k-pop # kocaeli # başiskele # spor # sağlık # fitness # nefes egzersizi # yoga # bioenerji

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.