27-04-2024 04:02

Kamil Bolat: Eğitim ve iyi yönetim

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/04/2023
.stripslashes($urun->baslik).

İyi yönetim, istenen sonuçlara ulaşmanın olmazsa olmazıdır. Hayatın iyi yaşanması da bir kuruluşun kuruluş amaçlarına ulaşması, istediği sonuçları elde edebilmesi de veya bir ülkenin yaşanabilir bir ülke olması da iyi yönetilmesine bağlıdır. İyi sonuçlar elde etmek şansla, tesadüfle açıklanamaz.

 

SONUÇLAR YÖNETİMLERİN ESERİDİR

Kurum ve kuruluşlar, maddi veya maddi olmayan sonuçlar elde edebilmek, ticari olan veya ticari olmayan amaçlarına ulaşmak için kurulur. İster ticari amaçlar için isterse toplum yararına hizmet vermek için kurulmuş olsun, tüm bu yapılar bir yandan kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyetler içindeyken bir yandan da gerek iç yapılarından ve gerekse kuruluş dışından kaynaklanan sorunlarıyla mücadele ederler. Kurum, kuruluş veya devlet yönetimlerinin sorumluluğu, bir yandan yaşadıkları sorunlarla başarıyla mücadele etmek bir yandan da yönettikleri yapıları kısa, orta ve uzun vadeli amaçlarına ulaştırmaktır. Yönetimlerden kimileri istedikleri sonuçları elde edebilirken, kimileri elde edemez. Ancak sonuç ne olursa olsun, sonuçlardan yönetimler sorumludur.

 

BAŞARI VE BAŞARISIZLIK

Başarı şansın, tesadüflerin, yalnızca inanmış olmanın eseri değildir. Başarısızlık da şanssızlığa, kötü talihe bağlanamaz. Yalnızca başarılı olmanın gereklerini bilmeyen ve uygulamayanlar başarıyı şansa, şansızlığa, tesadüfe, kötü talihe, kadere bağlarlar. Normal zeka seviyesine sahip herhangi biri tarafından, başarılı veya başarısız olunacağı öngörülebilir. İyi bilinmelidir ki başarı iyi yönetimin bir sonucudur. İyi yönetim de bilgi ve deneyim sahibi olmanın.

 

ÖNEMLİ YANLIŞ

Apartman yöneticisi seçerken bile adayların bilgi ve becerisi sorgulanırken, büyük para ve emekle kurulmuş olan kuruluşlar, yönetim bilgi ve deneyimi olmayan kişilere teslim edilebilmekte, sonra da acı sonun neden olduğu sorgulanmaktadır. Deneme yanılma ile öğrenmenin bedeli en ağır olanı, yönetici görevlendirme veya yetiştirme konusunda yapılandır. Yöneticiliği acı deneyimlerinden çıkardıkları derslerle öğrenen yöneticilerin, kurumları kadar kendilerine verdikleri zarar da büyüktür.

 

MUTLAKA EĞİTİM

Başarı için iyi yönetim şarttır çünkü iyi yönetim doğru amaçlara yönelmeyi, amaçlar için gerekli kaynakların doğru belirlenmesini, başarmak için izlenecek yöntemin, yol haritasının doğru belirlenebilmesini sağlar. Başarıyı getiren, başarı için gerekenlerin yapılmış olmasıdır. İyi yönetim için de eğitim şarttır. Eğitim, başarılı olunması için başarı yolculuğunda yapılması ve yapılmaması gerekenlerin neler olduğunun bilinebilmesi için gereklidir. Eğitim, insanlık tarihi boyunca yaşanmışlıklardan, denemelerden, yapılmış deneylerden yararlanarak elde edilmiş ve damıtılmış bilgiyi ve hatta bu bilginin nasıl kullanılacağını insan faydasına sunar. Yönetim bilimi de yine insanlık tarihi boyunca elde edilmiş bilgiyi insan faydasına sunmaktadır. Yönetim bir bilimdir ve bilmeyi gerektirir. Bilgi edinmenin, bilmenin ve böylelikle iyi yönetmenin yolu da eğitim almaktır.      

YÖNETİCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Bugün ihtiyaç, bilgi edinmek kadar bilginin kullanılabilmesidir. Gelişen teknoloji sayesinde bilgi edinmek kolaylaşmıştır.  Hız büyük önem kazandığı için zaman en değerli şey haline gelmiştir. Yapılması gereken, iyi yönetim konusunda kullanılabilir bilgi edinmek, paylaşılan deneyimlerle iyi uygulama örneklerinden faydalanmak, deneyimli kişilerin gözetiminde uygulamalar yaparak alınan bilgiyi pekiştirmektir. İyi tasarlanıp verilen yönetici geliştirme eğitimleri, yönetici yetiştirme konusunda iyi bir alternatiftir.

 

DEĞİŞİM AKADEMİ

Adres: Sanayi Mah. Kozalı Sok. Çarşı Yapı AVM C Blok No:10 C-20 İzmit/Kocaeli

Web: www.degisimakademi.com.tr

kamilbolat@degisimakademi.com.tr

NASIL ARANDI: #değişim akademi # kamil bolat # eğitim # öğrenci # kocaeli # izmit # yönetici geliştirme eğitimi # şirket # sistem geliştirme

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.