25-04-2024 01:26

Kadir Yazıcı: Turizmde ruhsat ve turizm işletme belgesinin önemi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/03/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Değerli okurlarım, öncelikle şubat ayında yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Bu yazımı hazırlarken Sapanca bölgesinde ruhsatı ve turizm işletme belgesi olmayan bir tesiste bungalov evlerden birinin yandığını ve iki vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendim.

Kocaeli bölgesinde aktif olarak danışmanlık hizmeti verdiğim 2022 Mart ayından bugüne kadar ruhsatın ve turizm işletme belgesinin önemini bulunduğum her ortamda anlattım, sunumlar yaptım. Ruhsat ve turizm işletme belgesi, ilgili yönetmelikteki maddeleri sağlayan tesislere verilmelidir.

Bu yanan tesisin itfaiye raporu olmamakla beraber, bu olay ‘BEN YAPTIM, KİMSE YIKAMAZ, ENGELLEYEMEZ’ zihniyetinde olanlara ders olmalıdır. Bu yangının sorumluları gerekli cezayı almalıdır. İnsan canı bu kadar kıymetsiz olamaz.

 

***

Şubat ayı içerisinde yaptığımız yeni sözleşmelerle iş hacmimizi daha ileri seviyelere getirdik. Yaklaşık olarak 1,5 milyar Türk Lirası yatırım bedeline sahip bu sözleşmeler ile yapılacak yeni yatırımların danışmanlığını yürütüyoruz. Kocaeli bölgesinde hizmet vermekte olan firmamız, ilimizde yapılması muhtemel yeni yatırımlar için de görüşmelerini sürdürüyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar toplam maliyeti 10 milyar Türk Lirası tutarında olan yatırım anlaşmaları yapmak ve projelere başlayarak, çıtamızı daha yukarılara taşımak.

 

***

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle de kadın girişimcilerimize ve yatırımcılarımıza çağrımız var. Yazıcı Çözüm Ortaklığı olarak kadın girişimci ve yatırımcılarımız için danışmanlık ücretinde yüzde 25 indirim yaparak, hayallerini kurdukları yatırımlar için destek veriyoruz. Kadınların her işin üstesinden gelebilme yetisi iş dünyasında birçok sektörde kendini göstermektedir. İnanıyorum ki Kocaeli, kadın girişimci ve yatırımcılarımızla daha refah olacaktır.

Bu arada Kandıra ilçesi ve Karadeniz kıyı şeridi için özel çalışmalar hazırlıyoruz. Bu konuda yatırımcılarımız bilgi almak isterlerse bizlere ulaşabilir.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

Fatih Sultan Mehmet Mah. Çalıkuşu Sok. No:29 D:5 Kartepe/KOCAELİ

Tel: 0545 346 69 31

yazicicozumortagligi@gmail.com

NASIL ARANDI: #kadir yazıcı # yazıcı çözüm ortaklığı # turizm # köşe yazısı # kartepe # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.