26-04-2024 14:02

Doğumarsifed, Üçüncü Olağan Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/03/2023
Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (DOĞUMARSİFED) Üçüncü Olağan Genel Kurul Toplantısı Doğu Marmara bölgesi derneklerinden; KOSİAD, İZGİAD, KOTİD, KOİDER, YDD’in de katılımıyla 6 Mart’ta Kocaeli Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi
.stripslashes($urun->baslik).

YENİ DÖNEM DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

Toplantı DOĞUMARSİFED Federasyon Saymanı Birol Bozkurt’un açılış konuşmasıyla başladı. Birol Bozkurt konuşmasına, DOĞUMARSİFED Genel Kuruluna katılımlarından dolayı Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun delegelerine teşekkürlerini ileterek başladı. Konuşmasının hemen sonrasında ilk olarak, Birol Bozkurt’un sunduğu önerge doğrultusunda divan teşekkülü oluşturuldu ve Divan Başkanlığına TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Örengül, Kâtip üyeliklere de KOTİD Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Acar ile KOİDER Disiplin Kurulu Başkanı Tuba Aydın getirildi. Divan başkanlığının gerçekleştirdiği Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından toplantıya start verildi.  2022-2023 Faaliyet Raporu Federasyon Başkanı Atalay KAYA tarafından okundu. 2022-2023 yılları arasında DOĞUMARSİFED’in yaptığı faaliyetlere değinildi.

İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLAYACAK PROJELER

Dönem içerisinde yapılan faaliyetleri 5 başlık altında topladıklarını belirten Atalay KAYA, yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgilendirmeler yaptı. İş dünyasında daha faydalı olabileceğini düşünerek projeler hazırladıklarını ve bu hazırlanan projelerde önceliğin hep eğitim odaklı olduğu vurgulandı. KAYA “Bölgede bulunan üye derneklerin federasyona dâhil ederek hem federasyonumuzun büyümesine hem de sektörlerin gelişmesine, ekonomik kalkınmaya ve refahın artmasına katkıda bulunmaya çalıştık çalışacağız” ifadelerini kullandı. Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında hazırlanan , “İş Dünyası İçin Ekonomi ve Finans Okur Yazarlığı ile Yakın Gelecekteki Yeni Ekonomi Piyasaları” başlıklı projelerden bahsedildi. Kocaeli Kent Konseyi tarafından açılan Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında, “İş Dünyası İçin Ekonomi ve Finans Okur Yazarlığı ile Yakın Gelecekteki Yeni Ekonomi Piyasaları” başlıklı projesi hibe almaya hak kazanıldığı paylaşıldı. Ayrıca Federasyon delegelerinin ve federasyona bağlı üye derneklerin üyelerine faydalı olabileceğine inanılan protokollere imza atıldığından bahsedildi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Toplantıda, 2022-2023 yılları arasındaki gelir- gider tablosu hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonrasında denetim kurulu raporunu Birol Bozkurt okudu ve yeni döneme ait yapılan tahmini bütçe kurula sunuldu. Bütçe sunumu ardından yeni dönem tahmini bütçe görüşmeleri ve oylaması gerçekleştirildi.

GÜÇLÜ YÖNETİM GÜÇLÜ FEDERASYON

DOĞUMARSİFED’in başkanlık seçimlerine tek liste giren Atalay Kaya yeni dönem yönetim kurulu’nun dernek başkanlarından ve yönetim kurulu üyelerinden oluştuğunu dile getirdi. Kayanın listesinde yer alan isimler ise; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Örengül, İZGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Oğuz, YDD Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tura Kalın, KOİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Yılmaz, Mert Pekdemir, Birol Bozkurt, Korkut Öz, Batuhan Dönge, Atay Aydın, Ömer Diler, Elvan Dede, Cihan Emeksiz, Nihan Çakıcı ve Zuhal Sözer isimlerinin yer aldığı liste kurul tarafından onaylandı.

Listenin onaylanmasının hemen ardından federasyonun yeni döneminde yapılacak faaliyet planını sunmak üzere sözü Atalay Kaya aldı.

"GÜÇLÜ ÇALIŞMA ZEMİNLERİ OLUŞTURACAĞIZ "

TÜRKONFED’in 4 sektörel 26 bölgesel federasyondan oluştuğunu, çatısı altında 284 dernek, 50.000 şirketi temsil ettiğini belirten Kaya, bu federasyonlar arasında en önemlilerinden birinin DOĞUMARSİFED olduğunun vurgusunu yaptı. Kaya, “Beni heyecanlandıran diğer bir husus TÜRKONFED, birlikten güç doğar felsefesini en iyi şekilde ifade eden ‘gücümüzü üyelerimizden alıyoruz’ diyen bir Konfederasyondur. DOĞUMARSİFED ise 30 federasyondan sadece biri ancak kapsadığı iller bakımından coğrafi konumu nedeniyle en önemlilerinden bir tanesi” dedi. İş dünyasında sorun ve çözüm önerilerini DOĞUMARSİFED’te tartışabildiklerini ifade eden Kaya, “Üyelerimiz arasında güçlü ve dinamik çalışma zeminleri oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

"TÜRKONFED, İŞ DÜNYASI TEMSİL ÖRGÜTÜDÜR"

Atalay Kaya konuşmasında TÜRKONFED’in çalışma alanları hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptı. Kaya, “TÜRKONFED bağımsız ve gönüllü bir iş dünyası temsil örgütüdür. Atatürk’ün çizdiği Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefini esas alarak ekonomi politikaları üreten. KOBİ’lere yönelik çeşitli alanlarda kapasite geliştirme, ulusal ve uluslararası iş geliştirme faaliyetleri gerçekleştiren, sanayici ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkarak bağımsız bir platformda temsil tabanı geniş ve güçlü bir örgütlenmeye sahiptir” açıklamalarında bulundu.

 

“FEDERASYONUMUZU BÜYÜTEREK DAHA FAZLA İŞ İNSANINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Federasyon Başkanı Atalay Kaya, geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri Eray Bodur (YK Başkan Yardımcısı), Zeynep Tura Kalın (YK Başkan Yardımcısı), Ömer Diler (Genel Sekreter), Birol Bozkurt (Sayman) ve Fahri Örengül’e (YK Üyesi) federasyona katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.  Önümüzdeki dönemde yeni yönetim kurulu ile geçmiş dönemdeki faaliyetlerini sürdürmek üzere tekrar seçildiklerini söyleyen Kaya, geçmişte yapmış olduğumuz gibi federasyonumuzu büyüterek daha fazla iş insanına katkı sağlamayı planladıklarını ifade etti. Kaya, “Bu plan doğrultusunda araştırmalar yaparak faaliyetimiz olan konulara, sizlere katkı sağlayacak konular ilave ederek projeler tasarlamayı hedefliyoruz. Federasyonumuzun 2023-2025 döneminin hepimize faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

NASIL ARANDI: #doğumarsifed # birol bozkurt # iş dünyası # türkonfed # koider # kotid # atalay kaya # tuba aydın # sadettin acar # izgiad # kerem oğuz # nilgün yılmaz

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.