20-04-2024 07:23

İzmit’ten uzanan dost eli

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/03/2023
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin açtığı yaraları sarmak için derhal aksiyon alan İzmit Belediyesi, ‘Sizi en iyi biz anlarız’ dedi, bütün imkanlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında oldu
.stripslashes($urun->baslik).

6 Şubat tarihinde, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem faciası, benzer acıyı 1999 yılında yaşamış olan Kocaeli halkını derinden etkiledi. Bölgede adeta taş üstünde taş bırakmayan ve on binlerce insanın enkaz altında kalarak yaşamını yitirmesine neden olan felaketten sonra Türk milleti tek yürek olarak deprem bölgesinin yaralarını sarmak için el ele verdi. Deprem felaketinin gerçekleşmesinin ardından, zaman kaybetmeden aksiyon alan belediyelerden biri de İzmit Belediyesi oldu.

KOORDİNE OLDULAR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında  yapılan acil durum koordinasyon toplantısının ardından, İzmit Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK) ve gönüllülerden oluşan Hisar ekipleri yola çıkmak üzere koordine edildi. AFAD ile koordineli olarak bölgeye 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet paletli 963, 1 adet treyler, 1 adet 4x4 pick-up, 4 operatör ve 2 tır şoförü personel görevlendiren Hürriyet ve ekibi, ayrıca vatandaşlardan gelen yardımları da kentin çeşitli noktalarında teslim alarak hazırladı ve ilk TIR’ı aynı akşam bölgeye sevk etti.

SAHADA ÇALIŞTI

İzmit’te yürütülen yardım kampanyasının koordinasyonunun ardından Kahramaraş’a doğru yola çıkan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, deprem bölgesinde yoğun mesai harcadı. İZBAK ekipleri, deprem bölgesinde insan üstü bir çabayla arama-kurtarma çalışmalarını sürdürürken, Başkan Hürriyet de ekibiyle birlikte sahada bilfiil görev yaptı; depremzedelerin her türlü ihtiyacıyla bire bir ilgilendi. Öte yandan İzmit Belediyesi de ilimizde, tüm birimleriyle depremzedeler için yaptığı çalışmalara devam etti.

ÇADIR KENT VE AŞEVİ

Afetin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedelerin gıda, giyim, hijyen ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için tüm kaynaklarını seferber eden İzmit Belediyesi, Hatay Defne’de ve Kahramanmaraş’ta kurduğu iki sahra aşeviyle günde 10 binlerce kişiye üç öğün sıcak yemek dağıttı. Depremin yaralarını sarma noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan İzmit Belediyesi ekipleri Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta da birer çadır kent kurarak, barınma sıkıntısı yaşayan depremzedelere kol kanat gerdi. Bölgede kurulan çadır kentlerde ihtiyaç duyulacak soba, ranza ve mobil tuvaletler İzmit Belediyesi atölyelerinde üretilerek bölgeye sevk edildi.

YEM DE GÖNDERİLDİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışırken, bölgedeki çiftçileri ve onların can dostu olan hayvanları da unutmadı. İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından deprem bölgesine gönderilen; büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi olarak kullanılan üçer TIR dolusu silaj ve probiyotik yem, Kahramanmaraş ve Hatay’daki çiftçinin yüzünü güldürdü. İzmit Belediyesi, dışarıdan satın alma yapmadan kendi arazilerinde ürettiği silajları bölgeye gönderen ilk ve tek belediye oldu.

İZMEK BOŞ DURMADI

İZBAK ve Başkan Fatma Kaplan Hürriyet önderliğindeki İzmit Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde canla başla çalışırken, İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İZMEK de boş durmadı. İZMEK’li kursiyerler çetin kış şartlarında çadır kentlerde hayatta kalma savaşı veren depremzedeler için el emeğiyle hazırladıkları atkı, bere, yelek, hırka, bebek kıyafeti, uyku tulumu, çocuk eşofmanı gibi ürünleri deprem bölgesine gönderdi.

SAĞLIK TARAMASI

İzmit Belediyesi, depremzedelerin sadece yeme-içme ve barınma ihtiyaçlarıyla değil, sağlık durumlarıyla da yakından ilgilendi. İzmit Belediyesi arama kurtarma ekipleri, ISAR Türkiye ekibiyle birlikte Hatay Kırıkhan İçada Köyü’nde depremzede çocukların sağlık taramalarını gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise bölgedeki salgın hastalık riskini en aza indirmek ve depremzede vatandaşların sağlığını korumak amacıyla deprem bölgesindeki temizlik çalışmalarına aralıksız devam etti.

ANNE ŞEFKATİYLE

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de deprem bölgesinde gece gündüz demeden çalıştı. Depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek, özellikle çocukların yüzündeki hüznü bir nebze de olsa silebilmek için elini taşın altına koyan Başkan Hürriyet, ekibiyle birlikte kimi zaman yardım kolisi taşıdı, kimi zaman yemek dağıtımı yaptı. Bölgedeki depremzede çocuklardan anne şefkatini de esirgemeyen Başkan Hürriyet, armağan ettiği oyuncaklarla onların yüzünü güldürmeyi başardı.

KOCAELİ’YE GELDİLER

İzmit Belediyesi’nin deprem bölgesindeki çalışmaları devam ederken, bölgeden ilimize gelen depremzede vatandaşlar da unutulmadı. Yapılan organizasyonla Kocaeli’ye yerleşen depremzedelerin barınma, giyim, gıda ve hijyen ihtiyaçları el birliğiyle giderildi. İzmit Belediyesi ayrıca depremzede vatandaşlarımıza uzman psikologlar tarafından psikolojik destek verilmesini de sağladı. Deprem bölgesinden ilimize çocukları unutmayan İzmit Belediyesi, çocuklara okul öncesi öğretmenleriyle eğitim desteği verdi, Çınar Çocuk Evi’nde afet bölgesinden gelen ailelerin 3-6 yaş arası çocukları için kontenjan dahilinde ücretsiz kreş imkanı sağladı.

GEREKEN ÖNLEMLER ALINACAK

Deprem bölgesinde yapılan yardımlara ara vermeden devam eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaklaşan Marmara depremi için alınacak önlemlerle ilgili çalışmalara da hız verdi. Bu anlamda, AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile görüşen Başkan Hürriyet, ilçe genelinde Mahalle Afet Planı’nı uygulamak için harekete geçti. Hürriyet, deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğini tartışmak ve somut adımlar atmak adına, ortak akılla planı oluşturmak için TMMOB yönetimi, bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcileri, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölüm başkanlıkları ile de bir araya geldi. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, gerçekleştirilen toplantıya dair sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

NASIL ARANDI: #av fatma kaplan hürriyet # izmit belediyesi # izmit # kocaeli # deprem # kahramanmaraş # hatay

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.