27-07-2024 04:40

Kadınların yüzünü güldürüyor: Meryem Kunt

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/07/2023
Meryem Kunt kendi adını taşıyan güzellik merkezinde hem daha da güzel görünmek isteyen kadınların hem de kanser hastalarının yüzünü güldürüyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Gölcük’te hizmet veren Meryem Kunt Güzellik Merkezi’nin sahibi Meryem Hanım yaptığı başarılı işlemlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Kanser Haftası’nda ‘Kanser kaşlarınıza dokunamayacak’ projesi başlatan ve bu çerçevede kanser hastalarının kemoterapi nedeniyle dökülen kaşlarını ücretsiz yapan Meryem Hanım, yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Meryem Hanım şimdi de göğüs kanseri nedeniyle meme başı korunamayan hastalara medikal dövme ile göğüs ucu yapmak üzere İstanbul’da eğitim alıyor. Eğitimini tamamladıktan sonra kanser hastalarına tıpkı kaş gibi göğüs ucunu da ücretsiz yapmayı planlayan Meryem Kunt, geleceğe yönelik hedefini de ‘başarılı olup, yaptığı işle adından söz ettirmek’ olarak açıklıyor.

Meryem Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1987 yılında Gölcük’te doğdum, burada büyüdüm, eğitimimi burada tamamladım. İki kız çocuğu annesiyim. Bir işletme sahibi olmak çocukluk hayalimdi. Daha orta okuldayken kiralık dükkan ilanlarına bakardım, kendimi bu dükkanlardan birinde işletme sahibi olarak hayal ederdim. Hedefim; insanların hayatına dokunarak onları mutlu edecek bir işti. Bu hedef doğrultusunda 2016 yılında İstanbul’da, Sezin Akademi’de eğitim almaya başladım. İlk olarak estetisyenlik kursunu tamamladım, daha sonra kalıcı makyajdan cilt bakımına, lazerden zayıflama ve vücut şekillendirmede kullanılan tekniklere kadar sayısız eğitim aldım hala eğitime devam ediyorum.

 

Sizin sektörünüzde eğitimin sonu yok değil mi?

Bizim sektörümüz gelişmeye, yeniliklere açık bir sektör. Yaklaşık 5 yıl boyunca İstanbul’da çok değerli hocalardan eğitim aldım. Kıymetli hocalarım, aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Berrin Çetiner ve Özlem Dağdeviren’den çok şey öğrendim ama hiçbir zaman ‘ben oldum’ demedim. Hala bir ayağım İstanbul’da çünkü sektördeki yenilikleri yakından takip etmek gerektiğine inanıyorum, bu yüzden eğitim almaya devam ediyorum. Ve bunun bir sonu olmadığını da biliyorum. Bu arada verdiği birçok eğitimde Berrin ve Özlem hocalarıma asistanlık da yapıyorum.

Peki, Meryem Kunt Güzellik Merkezi’ni ne zaman açtınız?

Eğitimlerimi tamamlayıp, kendimi yeteri kadar bilgiyle donattıktan sonra iş yerimi açmaya karar verdim. Meryem Kunt Güzellik Merkezi’ni bundan 2.5 yıl önce hizmete açtım.

 

Merkezinizde verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Medikal cilt bakımı yapıyoruz, yüz kavitasyonu uygulamasıyla cildi sıkılaştırıyor, ince çizgileri açıyoruz. Dermapen uygulamasıyla hem skarları küçültüyor hem de lekeleri yok ediyoruz. Kalıcı makyaj uygulamasında mikroblading 3D kıl tekniğiyle kaş yapımı, pudralama tekniği ile kaş yapımı, ipek kirpik, kirpik lifting ve altın oran kaş alımı mevcut. Bölgesel incelmede G5 ve Magic Crush dediğimiz vücut kavitasyonu cihazını kullanıyoruz. Ödem atmaya yardımcı olan lenf direnaj işlemi yapıyoruz. Bunun yanı sıra kalıcı oje, protez tırnak, manikür, pedikür işlemlerimiz mevcut. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için buz lazer ve iğneli epilasyonumuz var. Özel günlerde profesyonel makyaj hizmeti de veriyoruz.

BOTOKS YAPTIRMAK İSTEMİYORSANIZ

Yüz kavitasyonu nasıl bir işlem, biraz açar mısınız?

Biyolojik yaşlanma kaçınılmaz bir süreç. Belli bir yaştan sonra vücudumuzdaki kolajen üretimi azalıyor, ciltte sarkmalar başlıyor, çizgiler derinleşiyor. Yüz kavitasyonu işlemiyle biyolojik yaşlanmanın olumsuz etkilerini aza indirgeyebiliriz. Yer çekimine karşı masaj yaparak sarkmaları toparlıyor, kaz ayakları ve nazolabial çizgileri açıyoruz. Yüz kavitasyonunu 6 seanslık kürler halinde uyguluyoruz ve çok güzel sonuç alıyoruz. Ağrısız, acısız bir işlem. 6. haftadan sonra yüzde gözle görülür bir şekilde iyileşme, çizgilerde %45 oranında açılma görülüyor. Yüzün gerginleştiğini ikinci seanstan sonra anlıyorsunuz zaten. Kalıcı sonuçlar elde edebilmek için sadece bu işlemle yetinmemek lazım. Evde de anti-aging ürünlerle, serumlarla yapılan işlem desteklendiğinde kalıcılığı artıyor. Bu işlemi daha çok botoks yaptırmak istemeyen danışanlarımıza uyguluyoruz.

 

Vücut kavitasyonu?

Vücut kavitasyonunda; vücuttaki yağ dokuları çok daha kalın yapıda olduğu için yüze göre 2-3 kat daha etkili bir cihaz kullanılıyor. Yaşlanmaya bağlı ya da sık kilo alıp verme sonucunda oluşan sarkmalarda etkili bir cihaz. İç bacaklarda, karın bölgesinde ya da kollarda meydana gelen sarkmaları bu işlemle toparlayabiliyoruz. Haftada bir kez, bir saat boyunca, yine yer çekimine karşı masaj şeklinde uygulanıyor. Bu da ağrısız ve acısız bir işlem, etkisini görebilmek için 8 seans yapmak gerekiyor.

 

Bir de lenf drenaj dediniz, bu işlem ne işe yarıyor?

Lenf drenajı genellikle G5 uygulamasından sonra gerçekleştiriyoruz. G5 işleminde uygulanan bölgeye akım vererek yağları parçalıyoruz. Parçalanan yağ ve ödem idrar yoluyla vücuttan atılıyor. Ama G5’ten hemen sonra lenf drenaja girildiğinde parçalanan yağ ve ödem lenf yollarıyla çok daha hızlı bir şekilde dışarıya atılıyor. Lenf drenaj aynı zamanda yağların kırıldığı bölgede yumuşayan dokuları toparlama özelliğine de sahip. Vücuttaki fazla yağı ve ödemi atarken sıkılaşmaya da yardımcı oluyor.

CİLT BAKIMINDA İDDİALI

Merkezinizde bütün işlemleri siz mi yapıyorsunuz?

Kalıcı makyaj ve cilt bakımı işlemlerini ben yapıyorum. Bölgesel incelme, manikür-pedikür, kalıcı oje, protez tırnak, epilasyon ve lazer işlemlerini diğer arkadaşlarımız yapıyor. Anlaşmalı olduğumuz hekimlerimiz haftanın belirli günlerinde gelerek dolgu, botoks, PRP ve mezoterapi gibi işlemleri gerçekleştiriyorlar.

 

Özellikle cilt bakımında kullanılan ürünler de önemli değil mi?

Cilt bakımında Amerikan markası Dr. Murad ürünlerini kullanıyorum. Bu markayı tercih etmemin nedeni bizzat kullanıp, etkisini görmem. Cilt bakımını çok kapsamlı yapıyoruz, bu konuda iddialıyız. İlk olarak danışanımızın yüzünü cilt tipine uygun bir yıkama jeliyle yıkayıp, peeling uygulayarak ölü derinin atılmasını sağlıyoruz. Sonra buhar ve ozon uygulaması yapıyoruz. Buhar, kan dolaşımını hızlandırıyor, gözenekleri açıyor, ozon da deri altındakileri yüzeye taşıyor. Peelingi özellikle ciltte bırakıyoruz ki buhar ve ozonla beraber deri altındakiler çok daha kolay yukarıya çıksın. Sonrasında ciltteki bütün yağ bezelerini ve siyah noktaları temizliyoruz. Yağ bezelerini plazmapen cihazıyla temizliyoruz, bir daha asla çıkmıyor. Son olarak maske, serum ve toniklerle bakım gerçekleştiriyoruz. Danışanlarımız bir saat süren bu uygulamadan oldukça keyif alıyor, rahatlıyor, öyle ki cilt bakımında uykuya dalan bile oluyor.

KANSER HASTALARI İÇİN PROJE

Sizin bir de kanserle ilgili bir projeniz var, ondan biraz bahseder misiniz?

Yengem kanser hastasıydı, beni bu projeye iten de o oldu. Şöyle ki; ilk kaş eğitimimi almaya gittiğimde yengemin kanser olduğunu öğrendik. O dönem kemoterapi alırken kaşları, kirpikleri dökülmeye başlamıştı. Bu tür hastalıklarda moral çok önemli. Kaş, kirpik, saçlar döküldüğünde kişinin moralinin nasıl bozulduğunu, bu durumun hastalığı nasıl tetiklediğini bizzat yengemde görmüş oldum. O gün bir karar verdim, ‘Bir gün kaş yaparsam önceliğim kanser hastaları olacak’ dedim. Kanser hastaları kemoterapi almadan önce moral ve motivasyon amaçlı ücretsiz kaş yapımı projesini hayata geçirdim. Projenin tanıtımı tam da Kanser Haftası’na denk geldi. Kanser Derneği temsilcileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek projemizi duyurduk, sonrasında kanser hastalarına ücretsiz kaş yapmaya başladık. Projenin bir süresi yok, bu işletme açık olduğu sürece merkezimize başvuran her hastanın kaşını yapacağım.

 

Ne kadar anlamlı bir proje, tebrik ederim. Farklı projeleriniz de var mı?

Evet, var. Yeni projem, göğüs kanseri olan hastalarla ilgili. Tümör tutulumuna bağlı ya da herhangi bir sebeple meme başı korunamayan hastalarda meme onarımı yapıldıktan, radyoterapi ve kemoterapi tedavileri tamamlandıktan sonra medikal dövme ile göğüs ucu yapacağız. Şimdi bunun eğitimini alıyorum. Böyle güzel projeler hep hayalimdi, çok şükür nasip de oldu.

Meryem Hanım biraz da geleceğe yönelik hedeflerinizden bahseder misiniz?

Yukarıda da bahsettiğim gibi bir işletme sahibi olmak çocukluk hayalimdi, hedefimdi, çok şükür onu gerçekleştirdim. Şimdiki hedefim ise başarılı olmak, yaptığım güzel işlerle adımdan söz ettirmek. Şubeleşmek gibi bir düşüncem yok çünkü şubeleştiğinizde işin kalitesinin düştüğüne inanıyorum. Çünkü siz bir tanesiniz ve işlemi siz yapıyorsunuz, her şubeye yetişemezsiniz. Şubelerinizde ne kadar yetişmiş eleman bulundursanız da sizin gibi yapamayabilir. O yüzden hedefim, kendi alanımda başarılı olmak. Bir de kanser projesi gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak daha fazla insana dokunmak.

 

Kavaklı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:81 Gölcük/KOCAELİ

Telefon: 0 539 609 77 36

Instagram: meryem.kunt

NASIL ARANDI: #meryem kunt # güzellik # sağlık # cilt bakımı # kocaeli # gölcük

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.