29-04-2024 03:59

İstikrarlı ve sabırlı olmalıyız

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/01/2024
.stripslashes($urun->baslik).

Merhabalar sevgili Kocaeli Life okurları…

Köşe yazarlığında birinci yılımı bu yazımla doldurmuş bulunmaktayım. Bu yıl da sizlerle olmaya devam edeceğim. Umarım yazılarımla ‘diyet ve sağlıklı beslenme’ konusunda hayatınızda farkındalık yaratmış, yeni bakış açıları kazandırabilmişimdir. Birlikte keyifli bir yılı geride bırakırken; yeni yılın hepimiz için sağlıklı, huzurlu, bereketli, mutlu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Sevgili okuyucular, yeni yıla girerken hepimizin yeni yıl hedefleri, hayalleri ve dilekleri oluyor. Yeni yıl hedeflerimizden olan ‘bu yıl istediğim kiloya ulaşacağım’, ‘kendime daha iyi bakacağım’, ‘düzenli spor yapacağım’ gibi hayallerinizi her yıl tekrar etmeyin. Böyle bir hayaliniz varsa bunun için harekete geçin, bu sefer diğerlerinden farklı olsun.

Kendinize ‘Ben geçen sene kendime bu konuda söz vermiştim, sözümü tuttum ve hayalimi gerçekleştirdim, istediğim kiloya ulaştım artık. Düzenli spor yapan ve sağlıklı beslenen bir kişiyim’ diyebilin. Bu hayalinizi gerçekleştirirken, kendinize çok fazla yüklenmeden, değişiklikleri yavaş yavaş hayatınıza katın.

Spora birden çok yüklenmek, birden sağlıklı beslenmeye geçmek, çok keskin geçişler, adaptasyon sürecinizi zorlaştırabilir ve tekrar eski düzeninize dönmenize sebep olabilir. Adım adım ilerlemek bu konuda size daha kalıcı çözümler sunacaktır.

Diyete ve spora aynı anda başlamaktansa, önce dışarıdan yemek yemeyi bırakıp ev yemeğine geçmek, abur-cubur tüketimini azaltmak; güne başlarken sağlıklı bir kahvaltı için zaman yaratmak, gün içinde sağlıklı aralıklı ara öğünler yaparak metabolizmanızı dinç tutmak, akşam yemeğinde çok çeşitli yemekler yerine tek çeşit yemek ve az porsiyonlara geçiş; akşam yemeğinden sonra bir şey tüketmemek gibi adım adım takip edebileceğiniz öneriler işe yarayabilir.

‘Artık sağlıklı besleniyorum, bu duruma alıştım, artık zor gelmiyor’ noktasına geldiğinizde ise bu sefer düzenli fiziksel aktivite için zaman yaratıp, bunu rutininiz haline getirebilirsiniz.

Bunların hepsi için bir an önce harekete geçin. Diyete başladığınız ilk zamanlar mükemmel geçmek zorunda değil. Başlangıçta zorlanmanız, gayet dikkat etmenize rağmen bazen kilo kaybedememeniz, bazen diyetinizi bozmanız, bunların hepsinin çok normal süreçler olduğunu bilin. Önemli olan, mükemmel uyumlu şekilde diyetinizi yapmak değil, diyetinizi bozsanız bile kaldığınız yerden devam edip, istikrarlı ve sabırlı olmanız sevgili danışanlarım.

 

Yavuz Sultan Selim Mah. Mevlana Cad. No: 234-1 Körfez/Kocaeli

Tel: 0535 089 08 54

www.uzmandiyetisyenecemsahin.com

@diyetisyenecemsahin

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Korkmayın! Yeter ki başlayın!

3 ay önce
İştahınız kontrol altında mı?

Herkese merhabalar sevgili Kocaeli Life okuyucuları… Bu ay, diyet programımızı yaparken hepimizin zorlandığı nokta olan iştah kontrolü ve ani gelen yemek yeme ataklarıyla nasıl başa çıkabileceğimizi biraz konuşalım…

6 ay önce
Ergenlik döneminde beslenme psikolojisi

Merhabalar sevgili Kocaeli Life okurları… Bu yazımı teenageers (13-19 yaş grubu) ergenlik döneminde olan danışanlarım için yazıyorum

7 ay önce
Hafifleten beslenme

Merhabalar sevgili Kocaeli Life okuyucuları… Bu yazımda hala devam eden sıcak günlerde serinlememizi sağlayacak, bizleri hafifletecek, benim de tercih ettiğim hem sağlıklı hem lezzetli bir beslenme şeklinden ve pratik, sağlıklı tariflerden bahsedeceğim.

8 ay önce
Andulasyon terapisi

Herkese merhabalar, sevgili Kocae Life okuyucuları… Bu yazımı, heyecanla beklediğim ve artık kliniğimizde de var olan ‘andulasyon teknolojisi’ne ayırıyorum. Birçoğunuzun duyduğu, hakkında bilgi sahibi olduğu andulasyon terapisi ne demektir, faydaları nelerdir birlikte bakalım.

10 ay önce
Yazın kilo vermek çok kolay!

11 ay önce
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

11 ay önce
Dyt. Ecem Şahin: Afet durumlarında beslenmenin önemi

1 yıl önce
Uzman Diyetisten Ecem Şahin: Okul çağı beslenme

1 yıl önce
Ecem Şahin: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için…

1 yıl önce
Ecem Şahin: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için…

1 yıl önce
Ecem Şahin: O kadar zor değil…

2 yıl önce