27-04-2024 03:57

İki kardeşin hayali gerçek oldu: Mona Cafe

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
İki kardeş el ele verdi, Başiskele’ye çok güzel bir kafe kazandırdı. Günün her saati uğrayabileceğiniz Mona Cafe’nin sıcacık ortamına bayılacaksınız
.stripslashes($urun->baslik).

İki kardeş; Özlem Yıldızlı Yeltekin ile Öznur Yıldızlı birlikte iş yapma hayalini Mona Cafe çatısı altında gerçeğe dönüştürdü. Evli ve iki çocuk annesi Özlem Yıldızlı Yeltekin çalışma hayatına yabancı bir isim değil. Daha önce 15 yıl boyunca bir işletmede satış sorumlusu olarak çalışan ve iş yerinin tüm sorumluluğunu üstlenen Yeltekin, yola çıkış hikayelerini şöyle anlatıyor: “Mutfağa aşık biriyim. Mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorum, sevdiklerim için yemek yapmaya bayılıyorum. Yakın zamandan bir örnek vereyim; pandemi döneminde eve kapandığımızda kendimi mutfaktan alamadım. Kekler, börekler, pastalar, tatlılar…

HAYALİNİ KURUYORDUM

Bilmediğim tarifleri de denedim, hepsinde başarılı oldum. Her seferinde çok lezzetli ürünler ortaya çıkardım, çok güzel geri dönüşler aldım. Eleştiriye de her zaman açık oldum, eksik yanlarımı görerek kendimi geliştirdim. Güzel sofralar hazırlamayı, yaptıklarımı yedirmeyi, insanları mutlu etmeyi seviyorum. Yıllardır böyle bir işletmenin hayalini kuruyordum ancak tek başına altından kalkamayacağımı düşünüyordum. Bir gün kardeşime böyle bir yer açmak istediğimi anlattım, ‘Sen ne dersin?’ diye sordum. Kardeşimin de onay vermesiyle birlikte yola çıktık.”

MONA’DA KARAR KILDIK

Lojistik bölümü mezunu, 23 yaşındaki Öznur Yıldızlı da ilk iş deneyimini ablasıyla birlikte yaşamaktan mutlu olduğunu söylüyor, “Ablamla el ele vererek Başiskele’ye güzel bir mekan kazandırdık. Hayallerimizi geçtiğimiz ay görkemli bir açılış töreniyle taçlandırdık” diyor. Yıldızlı, kafeye neden Mona ismini verdiklerini şöyle açıklıyor: “Mona’nın farklı dillerde birçok anlamı bulunuyor. Dilek, arzulanan, ulaşılamayan, sevgi ve ay gibi. Ben de gökyüzünü çok sevdiğim için ablama ‘Kafemizin ismi Mona olsun’ dedim.Ablamın da hoşuna gitti, Mona isminde karar kıldık.”

SABAHLARI ÇORBA

Başiskele Serdar Mahallesi’nde bulunan Mona Cafe, iki kat üzerine faaliyet gösteriyor. Kafenin giriş katında yer alan iki salıncak, ortama farklı bir hava katıyor, üst kat ise organizasyonlara ayrılmış durumda. Mona Cafe, güne çorba içerek başlamak isteyenler için sabah çok erken saatlerde açılıyor. Mona Cafe’de her gün farklı bir çorba ikram ediliyor. Menüde yayla çorbası, ezogelin, mercimek, tarhana, tavuk suyu, kıymalı şehriye ve brokoli çorbası bulunuyor. Mona Cafe’nin özellikle tavuk suyu çorbası çok beğeniliyor. Özenle hazırlanan çorbanın tadına bakan, bu lezzetten vazgeçemiyor.

MANTI VE MAKARNA

Mona Cafe’nin menüsünde çorbanın yanı sıra sabah kahvaltısı için poğaçalar ve patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı börekler de yer alıyor. Sabahları dilerseniz sucuklu yumurta da yaptırabilir, dilerseniz çayın yanında kaşarlı, sucuklu ve karışık tost çeşitlerini deneyebilirsiniz. Öğle yemeklerinde ya da günün her saati mantı, içli köfte ve makarna çeşitlerinin bulunduğu Mona Cafe’nin menüsünde iki kardeşin anneleri tarafından hazırlanan yaprak sarması da yer alıyor.

ELLERİYLE AÇIYORLAR

Mona Cafe’de ikram edilen mantı da içli köfte de el yapımı. İki kardeş mantıyı da kendi elleriyle açıyor, içli köfteyi de aynı şekilde doldurup, misafirlerine ikram ediyor. Menüde yer alan ürünleri hazırlarken malzemenin en kalitelisini kullandıklarını söyleyen Özlem Yıldızlı Yeltekin, “Bunun yanı sıra paketli ürünlerden uzak duruyoruz, doğallıktan ödün vermiyoruz. Baharatlarımızı Adana’dan, tereyağımızı Artvin’den getirtiyoruz. Hazır salça kullanmıyoruz, kendi yaptığımız domates sosunu tercih ediyoruz. Yoğurdumuzu da kendimiz mayalıyoruz” diyor.

TATLILAR, KAHVELER

Canınız tatlı çektiğinde Mona Cafe’de; Red Velvet’ten tutun Devil’s Food Cake’e, orman meyveli pastadan tiramisuya, cheesecake çeşitlerinden mono latteye kadar damaklarınızı şenlendirecek tatlıları bulmanız mümkün. Tatlının yanında ister çay isterseniz kahve çeşitleri de size eşlik ediyor olacak. Tatlı ve tuzlu kurabiye çeşitlerini de unutmamak lazım. İki kardeş hazırladıkları menü ile sınırlı kalmıyor, müşterinin talebine göre de hareket ediyor. Müşterilerden gelen talep doğrultusunda menüyü sürekli zenginleştiriyor.

ORGANİZASYONLAR İÇİN

Mona Cafe’nin üst katı organizasyonlara ayrılmış durumda. Doğum günü, kız isteme, nişan gibi organizasyonlara açık olan bu katta aynı anda 40 kişi ağırlayabileceklerini söyleyen Öznur Yıldızlı, mekanın süslenmesi konusunda da müşterilerine yardımcı olabileceklerini belirtiyor. Mona Cafe cemiyetler için özel siparişler de hazırlıyor. İki kardeş, “Aile sıcaklığını hissetmek isteyen herkesi Mona Cafe’ye bekliyoruz. Müşterilerimiz @menu.monacafe.com.tr adresinden günün menüsüne ulaşabilir, kafemize gelebilir veya sipariş verebilir” diyor. Mona Cafe’nin TredyolYemek ile de anlaşması var.

 

Adres: Serdar Mah., Selahattin Eyyübi Cad., No: 20

Başiskele/KOCAELİ

Instagram: @monacafebasiskele

NASIL ARANDI: #başiskele # kafe # yemek # tatlı # mantı # makarna # içli köfte # öznur yıldızlı # özlem yıldızlı yeltekin # mutfak # mekan

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.