20-04-2024 12:52

Yatırımda doğru ve güvenilir adres: Ribank Gayrimenkul

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
Yıllara dayanan tecrübesiyle kurduğu Ribank Gayrimenkul markasını her geçen gün biraz daha büyüten Necmeddin Öksüz, “Gayrimenkul sektöründe en önemli unsur, güvendir” diyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAF: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Gençlik yıllarından itibaren ticaretin pek çok alanında tecrübe kazandıktan sonra Ribank Gayrimenkul markasını kuran başarılı gayrimenkul uzmanı Necmeddin Öksüz, Başiskele ve Kartepe bölgelerinde yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Konutun yanı sıra özellikle fabrika arazileri, konut arsası, depo, antrepo alım-satımı ve kiralaması konularında sektörün uzman isimlerinden birisi olarak gösterilen Öksüz, geniş portföyü ile Ribank Gayrimenkul müşterilerine en kaliteli ve güvenilir hizmeti sunuyor. “Yeri geliyor, müşterilerimiz ömür boyu yaptıkları birikimi bizlere emanet ediyor. Bizim görevimiz, onların beklentilerini iyi anlayıp, en doğru yönlendirmeleri yapabilmek” diyen Necmeddin Öksüz’e göre gayrimenkul sektöründe en önemli unsur, güven ve dürüstlük. Necmeddin Öksüz’ü, Ribank Gayrimenkul’de ziyaret ettik, sektör hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Necmeddin Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

1981, Kocaeli doğumluyum. Başiskeleliyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Kocaeli Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümü mezunuyum. Liseden sonra okumak için Fransa’ya gittim ancak ülkedeki katı sistem kuralları gereği eğitimim yarım kaldı. Türkiye’ye döndükten sonra da gezi amaçlı gittiğim Fas’ta iş için 2 yıl kaldım.  Hal böyle olunca yabancı dilimi epeyce geliştirdim ancak üniversite eğitimimi uzun süre ertelemek zorunda kaldım. Nihayet, 37 yaşımdayken Kocaeli Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünden mezun oldum. Lise döneminden beri iş hayatının içerisindeyim. Gençlik yıllarımda radyoculuk, toptancılık, sigortacılık, elektrik malzemesi satışı, araç alım-satımı, bijuteri ticareti, dizi oyunculuğu gibi birçok alanda çalıştım. Bir dönem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptım. Bu kadar deneyimden sonra bana en uygun mesleğin gayrimenkul danışmanlığı olduğunu fark ederek 2011 yılında emlak sektörüne giriş yaptım.

 

ÖNCE GÜVEN!

Emlak sektörüne geçişiniz nasıl oldu?

2011’de o dönemdeki ortağımla birlikte ilk gayrimenkul danışmanlığı markamızı kurduk. Yaklaşık 10 yıl boyunca sektörde ciddi tecrübeye ve hatırı sayılır bir portföye sahip oldum. 3 yıl önce de Ribank Gayrimenkul’ü kurarak yoluma kendi markamla devam etme kararı aldım.

 

Ribank Gayrimenkul olarak daha çok hangi alanda faaliyet gösteriyorsunuz?

Her alanda varız. Ben, kişisel olarak fabrika arazileri, depo, antrepo, konut arsası alım-satım ve kiralaması konularında daha aktif çalışıyorum. Ekip arkadaşım mimar Cihat Yılmaz ve kimya mühendisi Ebrar İnce ise konut ve villa kısmıyla ilgileniyorlar. Ribank Gayrimenkul olarak özellikle arsa konusunda Başiskele ve Kartepe bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz.

 

Necmeddin Bey, sizce bir gayrimenkul danışmanının taşıması gereken en önemli özellik nedir?

Tek kelimeyle, güven. Gayrimenkul sektöründe çok yüksek bütçeli işler yapılabiliyor; yeri geliyor insanlar bize ömürleri boyunca yaptıkları birikimlerini emanet ediyor. Bu nedenle yaptırdığımız yatırımlarda çok dikkatli olmalıyız. Bir kere güvenilir bir gayrimenkul danışmanı, devlet tarafından belirlenen yüzde 2 hizmet bedelinin dışına çıkmaz. Müşterilerimiz, mülkü ya da araziyi istediğimiz fiyata satmamıza müsaade edebilir ama bizim açımızdan komisyon harici satış yapmak kabul edilebilir değildir. Bunun yanı sıra yatırımları yönlendirme konusunda da güvenilirlik önemli. Sırf portföyü almak için insanları yanlış yönlendirmek, mülk sahiplerini gerçekçi olmayan vaatlerle zarara uğratmak mesleğimizi lekeleyen durumlardır.

 

BÖLGEYİ İYİ TANIMALI

Siz müşterilerinizi nasıl yönlendiriyorsunuz?

Bir kişiyi doğru yönlendirebilmeniz için öncelikle bu işte ciddi bir bilgi ve deneyime sahip olmalısınız. Kimi insan para kazanmak için yatırım yapar, kimisi kira geliri için… Bazısı uzun vadeli düşünür, tarla alır ve bekler; bazısı kısa sürede kazanç sağlamak ister. Bir gayrimenkul danışmanının, kişilerin beklentilerini doğru anlayabilecek tecrübeye sahip olması yetmez, bu beklentiyi karşılayabilecek öneriler sunabilmesi için iş yaptığı bölgeyi de iyi tanıması gerekir. Bu anlamda gayrimenkul danışmanı seçecek kişilerin, markadan önce gayrimenkul danışmanının bölgeye ne kadar hakim olduğuna bakması gerekir. Bölgeyi iyi bilen bir gayrimenkul danışmanı sizi doğru yönlendirir.

 

Tabii işin bir de bütçe kısmı var…

En önemli kısımlardan biri de bütçe… Hem satıcıyı hem de alıcıyı bu konuda da doğru yönlendirmek lazım. Kişinin 2 milyon bütçesi varken, ben ona neden 10 milyonluk bir yatırım sunayım? Aynı şekilde, yerine rayicin çok üzerinde fiyat koyan kişilere de yaptığının neden yanlış olduğunu, bundan kendisinin de zarar görebileceğini anlatmamız gerekiyor. Emlakçılık, bir tabela koyup sadece fiyat söylemekle olmuyor. Biz yatırımcılarımızın önündeki engelleri kaldıra kaldıra ilerliyoruz. 2011 yılından beri birlikte çalıştığımız müşteri ve yatırımcılarımız var. Bir emlakçının sadece ticareti bilmesi yetmez. Prosedürleri, devlet dairelerindeki işleyişi de bilmesi, şehir planlamasından az çok anlaması gerekir. Bu anlamda bize koşulsuz güvenen yatırımcılarımız olduğu için çok mutluyuz.

 

İŞİ BÜYÜTEN EKİPTİR

Bu anlamda mesleğe yeni başlayan genç emlakçılara neler tavsiye ediyorsunuz?

Onlara, ‘Komisyon harici para almayın, bugün yüzde 10 kazanacağım diye yarınlarınızı mahvetmeyin’ demek isterim. Benim mottom, yatırımda doğru ve güvenilir adres olmak. Bu tutum uzun vadede hepimize kazandırıyor. Örneğin, son iki yıldır Ortadoğulu müşterilerim çoğaldı. Neredeyse tamamı, başka bir emlak ofisiyle sorun yaşamış olarak geliyor ve bize de önyargı ile baktıkları oluyor ancak birbirimizi tanıdıkça önyargılar yıkılıyor.

 

Son olarak Ribank’ın hedeflerini sormak istiyorum…

Ribank Gayrimenkul olarak hedefimiz, başta Kocaeli’nin ilçeleri olmak üzere şubeleşerek büyümek. Markamızı güvenle, tecrübeyle ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Tabii, sadece benim istememle olmuyor. Bir markanın güçlenmesinde en önemli unsur ekip arkadaşlarıdır. Bir işi büyüten, işin kurucusunun bilgi birikimlerinden yararlanarak hareket eden ekiptir. Bu nedenle çalışma arkadaşlarımı seçerken bilgisi ve tecrübesinden ziyade dürüst, ahlaklı, çalışmayı ve kazanmayı seven kişiler olmasına özen gösteriyorum.

Adres: Yeşilyurt Mah. Yuvacık 17 Ağustos Bulvarı No:25/B Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0544 244 61 40

www.ribankgayrimenkul.com

insta: ribank_gayrimenkul

NASIL ARANDI: #gayrimenkul # kocaeli # başiskele # kocaeli life # emlak # ribank gayrimenkul

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.