18-04-2024 22:50

Güzellik Sektöründe Öncü: Sinem İnce Karakaş

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
İzmit’e ilk profesyonel makyaj stüdyosunu kazandıran başarılı iş kadını Sinem Karakaş, ‘ilk’lere imza atmaya devam ediyor. Karakaş, son olarak WishPro Plus teknolojisini Türkiye’ye getiren ilk isim oldu
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep Akar Fotoğraflar: İsmail hakkı Timuçin

İşini o kadar iyi yapıyor ki… Öyle ileri görüşlü, donanımlı, çalışkan ve disiplinli ki bu kadar kısa sürede pek çok ‘ilk’i gerçekleştirmiş olmasına şaşmamalı. O, Kocaeli’nin ilk profesyonel makyaj stüdyosunu açan kadın.

O, Kocaeli’nin ilk kalıcı makyaj eğitmeni.

O, Kocaeli’de doğup, çevre illerde şubeleşen ilk güzellik salonu markasının kurucusu.

O, Türkiye’de WishPro Plus cihazını kullanan ilk kişi.

O, Sultan Bakımı protokolüyle pek çok kadını aynalarla barıştıran ilk isim.

Ve o, incelme ve sıkılaşma alanında en yeni cihazları Kocaeli’ye getiren bir ‘ilk’ler kraliçesi…

Evet, Sinem İnce Karakaş’tan bahsediyoruz… Kendi hikayesini yazmaya İzmit’in ilk profesyonel makyaj stüdyosu olarak kurduğu 22 metrekarelik, küçücük bir dükkanda başlayan Sinem İnce Karakaş, bugün Yenişehir Mahallesi’ndeki 450 metrekarelik merkezle birlikte Bursa’da hizmet veren toplam 5 salonun sahibi.

Yeteneği, mesleğine olan tutkusu, bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme arzusu, teknolojiyi en iyi şekilde kullanma noktasındaki girişimleriyle ilimizde güzellik sektörünün öncü ismi olmayı başaran Sinem İnce Karakaş, ‘ilk’lere imza atmaya devam ediyor.

Yaptığı yatırımlarla cilt bakımı, gençleşme, incelme, sıkılaşma konularında çok iddialı sonuçlara imza atan Karakaş, son olarak yüz ve dekolte bölgesindeki kırışıklık ve sarkmalarda adeta mucizevi sonuçlar veren WishPro Plus’ı Türkiye’ye getirdi.

Güzellik sektöründe ‘İlklerin kraliçesi’ olarak anılan ve şu sıralar Kocaeli’nin sadece erkeklere hizmet veren ilk salonunu açmaya hazırlanan Sinem İnce Karakaş ile Sinem Karakaş Make-up Plaza’da uygulanan işlemler ile bu işlemlerin hayret uyandıran etkilerini konuştuk.

Sinem Hanım, mesleğinizle ilgili atılımlarınızı ilgiyle izliyoruz… Sinem Karakaş Make-up Studio’nun kaç şubesi oldu?

Bildiğiniz gibi Sinem Karakaş Make-up Studio, İzmit’in ilk makyaj stüdyosu olarak Belsa Plaza’daki 22 metrekarelik bir dükkanda kurulmuştu. O günden bu zamana oldukça uzun bir yok kat ettik. Şu anda İzmit Yenişehir Mahallesi’nde plazamızın dışında Bursa’da da 4 Sinem Karakaş Make-up Studio şubemiz var.

İzmit’teki yeriniz çok beğenildi…

İzmit’teki 4 katlı yerimizin açılış süreci tam pandemi dönemine denk geldi. Buna rağmen pandemi yasakları kapsamında kapalı olduğumuz zaman aralığı hariç, danışanlarımızın ilgisinde en ufak bir azalma olmadı. İzmit Sinem Karakaş Make-up Plaza’da 450 metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. En alt katta manikür-pedikür salonumuz var. Giriş katını makyaj bölümü olarak düzenledik, bekleme salonumuz da bu katta bulunuyor. Bir üst katta kalıcı makyaj, ipek kirpik ve cilt bakımı uygulamalarının her birine özel alanlar oluşturduk. Dördüncü katta da lazer epilasyon ve incelme ünitemiz, eğitim salonu ve ofisler var.

Merkezde hangi uygulamaların yapıldığını hatırlatır mısınız?

Kalıcı makyaj, kaş tasarımı, kaş laminasyonu, microblading 3D kıl tekniği, pudralama tekniği, ipek kirpik, kirpik liftingi, medikal cilt bakımı uygulamaları, manikür-pedikür, tırnak tasarımı ve kalıcı oje uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Merkezimizde ayrıca, lazer epilasyon, incelme ve sıkılaşma uygulamalarında da oldukça iddialıyız.

CİLT BAKIMINDA İDDİALIYIZ

Sinem Hanım, kalıcı makyaj konusunda adınız adeta bir marka… Sektördeki pek çok uzmanı da sizin yetiştirdiğinizi biliyoruz. Bu alandaki uygulamalardan biraz bahseder misiniz?

Kalıcı makyaj uygulaması hala çok fazla talep aldığımız işlem. Yoğun olarak dudak renklendirme, eyeliner, deepliner, microblading ve pudralama kaş işlemlerini yapıyoruz. Müşterilerimizin bize duyduğu güvende uygulamalardaki başarımız kadar kullandığımız malzeme kalitesinin de etkisi var. Bitkisel kök boyalarla çalışıyoruz. Pigment boyalarımız tamamen organik, hiçbir zararı yok. Şunu da özellikle belirtmek isterim, merkezimde sadece kendi yetiştirdiğim, uygulamalarına kefilolduğum, çok yetenekli ve başarılı bir ekiple çalışıyorum.

Gelelim cilt bakımı konusuna… Özellikle son dönemde bu alanda çok çarpıcı sonuçlara imza atıyorsunuz.

Bu konuda mütevazı olamayacağım, merkezimizdeki son teknoloji ürünü cihazlar, uygulanan doğru protokoller ve uzman kadromuzla çok iddialı sonuçlar elde ediyoruz. Cilt bakımı, kırışıklık, antiaging, lekelerin giderilmesi, gözenek sıkılaştırma, temizleme, lifting alanındaki uygulamalarımızla pek çok cilt sorununu ortadan kaldırabiliyoruz.

Bu sonuçları elde etmek için hangi işlemleri uyguluyorsunuz?

Hydrafacial ve klasik cilt bakımının yanı sıra  şu an Sultan Bakımı ve  WishPro Plus cihazıyla yaptığımız işlemler çok büyük ilgi görüyor.

CİLT LEKELERİNE SON!

Sultan Bakımı nedir?

Şunu gururla söyleyebilirim ki Sultan Bakımı ile tüm cilt kusurlarını kökten çözüyoruz. Bir bakım düşünün… Aynaya baktığınızda cildinizde görmeyi istemediğiniz, sizi mutsuz eden tüm kusurları ilk seanstan itibaren silip yok etsin. Sultan Bakımı, tamamen doğanın bize sunduğu kaynaklardan elde edilmiş ürünlerle, sorunları cilt yapısına zarar vermeden ortadan kaldıran, güzelliğinize güzellik katan bir uygulama.

Sultan Bakımı bu kadar problemi tek bir işlem ile nasıl yok ediyor?

Sultan Bakımı’nda kullandığımız ürünlerin içeriğindeki microfiber bileşenler kan dolaşımını hızlandırıyor ve hücre yenilenmesini sağlıyor. Microfiberler, epidermiste bulunan langerhans hücrelerini uyardığı için bakteri üretimi büyük ölçüde azalıyor. Bu sebeple akneli ciltlerde de mükemmel sonuçlar alabiliyoruz. Bu hücreler keratin tabakasında oluştuğu için çok hassas ciltlerde ve rosa hastalığında dahi güvenle kullanılabiliyor.

Peki, lekeler?

Cilt lekeleri, pek çok kadında olan ve hepimizi mutsuz eden bir problem. Sultan Bakımı’nın özel leke protokolü ile cildin 3,5 mm altına inerek lekeyi içeriden tedavi ediyoruz. Şunu özellikle belirtmek isterim; bu uygulamada lekeyi baskılamıyoruz, lekenin köküne inerek kökten siliyoruz. Sultan Bakımı leke protokolü pigment bozukluğuna bağlı lekelerin, güneş ve doğum lekelerinin, aknelerin neden olduğu lekelerin, epilasyon yanıkları sonrası oluşan lekelerin, bölgesel cilt kararmalarının, yara izlerinin, ciltteki renk tonu eşitsizliklerinin, yaşlılık belirtisi olan ve elastikiyetini kaybetmiş ciltlerin, nem dengesini yitirmiş ya da çok fazla yağlı ciltlerin ve geniş gözeneklerin tedavisine yardımcı olan çok etkili bir yöntem. 15 günde bir 4 seans olarak uygulanan Sultan Bakımı’nın sonuçları ilk günden itibaren görülmeye başlıyor.

WISHPRO PLUS SİHRİ

Neden seanslara 15 gün ara veriliyor?

Uygulamadan sonra cildin bir iyileşme süreci var. Sultan Bakımı yaptıran kişiler, işlemden sonra 3 gün boyunca yüzüne su değdirmemeli çünkü uygulanan ürünler 72 saat boyunca etkisini sürdürüyor. Üçüncü günden sonra ise yüzde hafif bir soyulma başlıyor, ölü deriler ciltten uzaklaşıyor. Tam iyileşme 10-12 günü bulduğu için her bir seans 15 gün arayla yapılmalı. Ayrıca, Sultan Bakımı seansları devam ederken, kişi botoks uygulaması yaptırırsa, işlemin ardından 15 gün daha beklenmesi gerekir.

Bir de Türkiye’de sadece Sinem Karakaş Make Up Studio’da kullanılan WishPro Plus cihazı var… Nedir WishPro?

WishPro Plus için ‘Bilimin sihirle buluştuğu yer’ diyebilirim. Şu anda dünyada bilinen tüm güzellik cihazlarının etkisi bu minicik cihazda toplanmış ve cilt bakımında en yüksek performansı sağlıyor. Cildin gençliğini ve güzelliğini korumak, aynı zamanda cilt kusurlarını onarmak için uzay teknolojisiyle geliştirilmiş en son ürün. LED ışık ve özel kapsüllerle uygulanan bu teknoloji, astronotların yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlamak için tasarlanmış bir sistemden ilham alınarak üretilmiş. Sizin de belirtiğiniz gibi Türkiye’de bu cihaz sadece merkezimizde kullanılıyor. Leke, sivilce, elastikiyet kaybı, yaşlılık belirtileri gibi cildinizde ihtiyaç hissettiğiniz değişimlerde ya da rahatsızlık duyduğunuz tüm problemlerde kullanılabiliyor.

TEK KULLANIMLIK KAPSÜLLER

Cihaz bu etkiyi nasıl sağlıyor?

Üstün teknolojisi sayesinde bağ dokudaki, kırışıklıklara ve sarkmalara neden olan çökmeleri birleştiriyor. İçeriğindeki kollajen ve elastin dolgu maddesi, cilt hücreleri için bioenerji kaynağı oluşturuyor. Yaşlanan hücreler bu enerjiyle yeniden kollajen ve elastin üretmeye başlıyor. Böylece 15 günden kısa bir sürede kırışıklıklar azalıyor, daha sıkı bir cilt sağlanıyor. WishPro Plus’da ihtiyaca, arzu edilen sonuca ve yapılan uygulamaya göre kişiye özel tek kullanımlık kapsüller kullanılıyor. İğnesiz ve acısız, tamamen güvenli bir işlem. Uygulama sonrasında herhangi bir kızarıklık ve şişme olmadığı için günlük yaşamı da etkilemeyen bir uygulama.

WishPro Plus her cilde uygulanabilir mi?

Herkes yaptırabilir. Bu cihazın amacı var olan problemli dokuyu onarmak. Sedef, rosa, egzama gibi şikayeti olan danışanlarımız için dahi uyguluyoruz ve yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz.

En iyi sonuç için kaç seans gerekiyor?

En az 3 seans uygulama ile ciltte 1 yıl kalıcılığı var. Her seans arasında en az 7 en fazla 12 gün olmalı. Ayrıca, bir cilt bakımı rutini olarak ayda bir seans düzenli olarak yaptırılması, sonucun kalıcılığında çok etkili.

HEM İNCELTİYOR HEM SIKILAŞTIRIYOR

Sadece cilt bakımında değil, incelme ve sıkılaşma alanında da iddialısınız…

İncelme ve sıkılaşma konusunda çok etkili bir cihaz olan Hyper ZEB’i kullanıyoruz. Hyper ZEB, farklı başlıkları sayesinde iç bacak, kalça, basen, göbek, kol ve yüz bölgelerine uygulanabilen bir yağ kırma ve elastikiyet kaybı toparlama cihazı. Günümüzde, çeşitli merkezlerde kullanılan bir çok bölgesel incelme cihazı var. Ancak bizim amacımız, incelmenin yanı sıra elastikiyet kaybını da toparlamak, cildi sıkılaştırmak. Bu anlamda Hyper ZEB son derece iyi sonuçlar veren bir teknolojiye sahip. Üstelik etkisi de ilk seanstan itibaren görülebiliyor. Danışanlarımızı çok mutlu eden, şaşırtan ve fazlalıklardan kısa sürede kurtulmalarını sağlayan bu cihaz 4 başlıkla çalışıyor ve her bir başlığın kendine özel hünerleri var.

Bu hünerlerden biraz bahseder misiniz?

Başlıklardan ilki, bizim duyamadığımız ancak işlem yapılan kişinin hissedebileceği ses dalgalarıyla yağları kırıyor. Parçalanan yağlar, idrar yoluyla vücuttan atılıyor. İkinci başlığımız ise UV ve kızıl ötesi ışınlarla elastikiyet kaybını toparlıyor, aynı zamanda yağ yakımını hızlandırıyor. İçerisinde yüksek enerji barındıran ve UV ışını kullanan üçüncü başlığımız kol, sırt ve bel bölgesinde görev yapıyor. Güçlü bir yağ yakımını, elastikiyet kaybının giderilmesini sağlıyor. Dördüncü başlığımız ise yüz bölgesinde kullanılıyor. UV ışını ve radyo frekans ile cilt altını canlandırıyor; göz çevresi, yüz bölgesi, gıdıdaki kırışıklık ve elastikiyet kaybını toparlıyor.

TEK SEANSTA GÖZLE GÖRÜLÜR ETKİ

Peki, cihaz ne kadar etkili?

Kişinin yağ oranına göre değişmekle birlikte Hyper ZEB, tek seansta 4-10 cm arası sonuç verebiliyor. Seans sayısı, kişinin ihtiyacına göre değişiyor. Kimi kişilerde 8 seans sonunda iki hatta üç beden incelme sağlanabiliyor. Bu cihazla müşterilerimize ağrısız, acısız konforlu bir seans sunuyoruz. En büyük motivasyonumuz, onların umduklarının üzerinde bir sonuç aldıklarında yaşadığı mutluluk.

Peki, Hyper ZEB herkese uygulanabiliyor mu?

Danışanlarımızın sağlığı en büyük önceliğimiz. Hyper ZEB’i fıtık rahatsızlığı olan, böbrek ve kalp hastalığı bulunan, kanser teşhisi konulmuş ve emzirme dönemindeki kişilere uygulamıyoruz.

Merkezinizde satışa sunduğunuz detoks çayları da hayli ilgi gördü… Biraz bahseder misiniz?

Evet, şu sıralar detoks çaylarımıza da büyük ilgi var. Tamamen bitkisel içerikli, Tarım Bakanlığı onaylı ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilen çaylarımız kişinin vücudundaki toksinleri ve ödemi atmasına yardımcı oluyor. Sabahları aç karna tüketildiğinde tokluk hissi yarattığı için kilo vermeye de yardımcı oluyor. Limon, kuşburnu ve Matcha’lı olmak üzere üç farklı formu var. Kullanan danışanlarımız çayın etkisinden ve aldıkları sonuçtan çok memnun.

BİR İLK DAHA

Sinem Hanım, son olarak sıradaki projelerinizi sormak istiyorum… Duyduğuma göre yine bir ilke imza atmak üzeresiniz.

Doğru duymuşsunuz, şu sıralar yeni projemizi hayata geçirmek için heyecanlı bir çalışma içerisindeyiz:) Çok büyük bir ihtiyaç olmasına rağmen Kocaeli’de daha önce atılmamış bir adım attık ve ilimizin sadece erkeklere hizmet veren ilk salonunu açmak için kolları sıvadık.

Sizi bu yatırımı yapmaya iten sebep ne oldu?

Artık erkekler de kişisel bakımlarına önem veriyor. Ellerinin, ayaklarının, ciltlerinin temiz ve bakımlı olmasını istiyorlar ki bence de olması gereken bu. Kadınlar olarak bizim kullandığımız lazer epilasyon, cilt bakımı ve zayıflama cihazlarına onların da ihtiyacı var. Bununla beraber, bu uygulamalara ulaşabilecekleri salon sayısı yok denecek kadar az. Karma hizmet veren salonlar var ama aynı anda aynı salonda olmaktan kadınlar da erkekler de rahatsız oluyor.

Yeni yerinizde erkeklere hangi hizmetleri vermeyi planlıyorsunuz?

Aynı diğer merkezlerimizde olduğu gibi… Lazer epilasyon, manikür-pedikür, cilt bakımları, leke tedavileri, saç bakımı ve incelme gibi tüm hizmetleri erkek müşterilerimiz için de sunacağız.

 

İLETİŞİM:

Adres: Yenişehir Mah. Arda Sok.

No:36 İzmit

Telefon: (0543) 86 24 100

f Sinem Karakaş Make-up Studio

i @sinemkraks

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # guzellik # cilbakım # bakım # sinemincekarakas # bakım # sultanbakımı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.