29-03-2024 18:39

Gençleri Geleceğe Hazırlıyor: Çınar Akademi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde ‘eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesi doğrultusunda hayata geçirilen Çınar Akademi, İzmitli gençleri lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Çınar Akademi, verdiği kaliteli eğitimle gençleri geleceğe hazırlıyor. ‘Kaliteli bir eğitim almak herkesin anayasal hakkı diyerek’ diyerek yola çıkan Başkan Hürriyet’in, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda tüm toplumsal kesimlerin eğitime eşit erişimini sağlamak amacıyla hizmete açtığı Çınar Akademi, verdiği ücretsiz eğitimle gençleri lise ve üniversite sınavlarına hazırlıyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Çınar Akademi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Eğitim, fırsat eşitliği sağlanması gereken en önemli alanlardan bir tanesi. Okul öncesi eğitimden başlayarak İzmit Çınar Çocuk Evi’ni hizmete açmıştık. Şimdi de aynı anlayışla İzmit’te çocuklarımızın çağdaş eğitime ulaşabilmesi, eşit şartlardan yararlanabilmesi için Çınar Akademi çalışmalarını yürütüyoruz.

SARIYER’DEN İLHAM ALDI

Sarıyer Belediyesi tarafından 2015 yılında eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına kurulan ve kısa sürede marka olmayı başaran Sarıyer Akademi uygulamasından ilham alarak kurduğumuz Çınar Akademimiz 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri ile liseden mezun durumda olan gençlerimizin sınıf düzeyindeki eksiklerini tamamlamayı ve onları bir üst eğitim kurumuna hazırlamayı amaçlıyor” dedi. Hatırlanacağı gibi Çınar Akademi’nin mart ayında yapılan görkemli lansmanına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katılarak projeye destek vermişti.

LANSMANA KATILDILAR

Başkan Genç, lansmanda yaptığı konuşmada “Türk eğitim sisteminde hiç olmazsa bir ışık yakabilmiş olalım. Biz İstanbul’dan başlattık, İzmit’te bu ışığın daha kuvvetli yanacağına inanıyorum” demiş ve İzmitli gençlere seslenirken, “Siz çok önemli bir başlangıç yapıyorsunuz, sevgili gençler. O kadar ulvi bir yola çıkıyorsunuz ki sizin oluşturacağınız zincire takılanlar da çok kuvvetli bir şekilde yürüyecekler. Yollarınız açık olsun” ifadelerini kullanmıştı. Lansmanda ayrıca ünlü eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat da “Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu bir seminer vermişti.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Yeterlilik sınavı ile kabul ettiği öğrencilere verdiği kaliteli eğitimlere hız kesmeden devam eden Çınar Akademi’de, kuruma sınavla seçilen uzman bir eğitimci kadrosu görev yapıyor. Akademi’de öğrencilere ücretsiz olarak coğrafya, matematik, fizik, Türkçe, biyoloji, kimya, tarih ile psikolojik danışmanlık ve rehberlik branşlarında destek olunuyor. Ayrıca, üniversiteye aday gençlere okul tercihleri noktasında da uzman kadrolarla ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Çınar Akademi, öğrencilerine Yenişehir Mahallesi’ndeki geniş, ferah ve konforlu binasında eğitim veriyor.

GENÇLER ÇOK MEMNUN

Çınar Akademi bünyesinde aldıkları eğitimle hem derslerindeki eksikleri tamamlayan hem de sınavlara en iyi şekilde hazırlanan öğrenciler ve veliler, projeden çok memnun. Akademi’de verilen eğitimin kendilerini başarıya taşıyacağından emin olan gençler, nitelikli eğitime ücretsiz olarak ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Çınar Akademi’de eğitim alan öğrencilerin kaydettiği gelişme, öğretmenleri tarafından sürekli değerlendiriliyor ve düzenlenen veli toplantılarıyla anne-babalar da çocuklarının durumu hakkında bilgilendiriliyor.

BÜYÜK BAŞARI

Çınar Akademi’de yapılan başarılı çalışmalar meyvesini vermeye çok erken başladı. İzmit Belediyesi Çınar Akademi öğrencilerinden Okyanus Uzun, eylül ayında Türkiye genelinde yapılan Fen Bilimleri Yayıncılık 1. Deneme Sınavında ilk 100’e girme başarısını gösterdi. Çınar Akademi’nin 12. sınıf öğrencilerinden Okyanus Uzun, Türkiye’de 13 bin 387 kişinin katıldığı deneme sınavında ilk 100’e girme başarısını gösterdi. Okyanus Uzun, bu başarısının ardından Çınar Akademi Kurum Müdürü Burcu Dursun tarafından Atatürk’ün ölümsüz eseri ‘Nutuk’ ile ödüllendirildi.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # izmitbelediyesi # fatmakaplanhürriyet # çınarakademi # cınarakademi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.